Skip to content

Maak kennis met April Johnson, mede-oprichter en CEO van de op DC gebaseerde Happy Hour-app

29 de juli de 2021
April johnson headshot landscape 4a86f4e97518448ca071547d9ebe581a

Toen April Johnson het idee kreeg om Happied te lanceren, een bedrijf dat technologie gebruikt om een ​​gemeenschap op te bouwen door middel van eet- en drinkervaringen, wist ze dat ze er gewoon voor moest gaan. Happied begon in 2016 als een eenvoudige blog waar Johnson inzichten zou delen over happy hours in de omgeving van Washington, DC. Dat idee groeide snel uit tot een mobiele applicatie met een database van meer dan 450 happy hours die je in DC kunt vinden. Maar toen COVID-19 mensen dwong om thuis te blijven, draaide Happied om het hosten van virtual community happy hours en sociale ervaringen online via een platform voor organisaties aan te boren. Ondanks veel succes met de veranderingen dit jaar, zei Johnson dat er nog steeds enkele stigma’s zijn als een oprichter van een minderheid die haar lijken te achtervolgen. “Er is de afgelopen maanden een interessante verschuiving geweest. Over het algemeen krijgen oprichters van minderheden minder het voordeel van de twijfel”, vertelde Johnson in een e-mailinterview. “We hebben niet de luxe om te falen zoals onze blanke tegenhangers. Het gaat terug op het oude gezegde dat je als zwarte persoon ’twee keer zo hard moet werken’.” “De dag dat ik wist dat ik van oprichter naar CEO ging, was een paar maanden geleden toen we onze eerste deal sloten die ik niet hoefde aan te raken. Het was een magisch moment.”

Een nieuwe verschuiving, maar zal het duren?

In de afgelopen paar maanden, gezien de publieke verontwaardiging tegen raciale onrechtvaardigheid in de nasleep van George Floyd, is de steun voor Black-eigendom bedrijven toegenomen, maar Johnson zei dat ze niet zo zeker is of dit zal worden volgehouden of dat het zo is. een reactie op omstandigheden. “Ik kom uit Inglewood, Californië, wat de meeste mensen kennen van het iconische nummer ‘The Next Episode’ van Dr. Dre, Snoop en Ice Cube, en meer recentelijk de setting voor de populaire HBO-serie van Issa Rae. Onzeker“Ik ben opgegroeid aan de overkant van wat destijds het Great Western Forum was, waar de Lakers speelden voordat ze naar het Staples Center verhuisden”, vertelde Johnson.

Van advocaat tot ondernemer

Dit is het beeld dat Johnson schildert van haar geboorteplaats, een gebied dat volgens haar nu een gentrificatie wordt. Ze groeide op in een voornamelijk zwarte en latino-buurt met een mix van huishoudens uit de lagere en middenklasse. Maar met haar roots in haar geboorteplaats aan de westkust, is het geen verrassing dat ze zich uiteindelijk in de technologie waagde. Johnson is eigenlijk een advocaat van beroep en werkte parttime aan Happied terwijl ze nog steeds de wet beoefende voordat ze besloot zich volledig in het ondernemerschap te storten. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door het vermogen van technologie om mensen te verbinden en dingen efficiënter te maken,” zei Johnson. “Ik wist dat ik oplossingen wilde bouwen die werden aangedreven door technologie.”

Ze zei dat vanaf de dag dat ze Happied begon te conceptualiseren, ze wist dat het een op technologie gericht bedrijf zou zijn, maar alleen de juiste mensen moest vinden om het te bouwen. Na te zijn begonnen als een team van één bij Johnson, is Happied uitgegroeid tot negen medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van verkoop, marketing en fulfilment. Er is een grote verschuiving in het gaan van alles zelf doen naar het hebben van andere mensen in je team om te helpen groeien en je visie te schalen, vertelde Johnson reddingsdraad. “De dynamiek is eigenlijk heel leuk”, zei ze. “We houden van wat we doen. Iedereen werkt heel hard, maar we nemen onszelf niet al te serieus. We herinneren onszelf er elke dag aan dat we een van de beste banen ter wereld hebben: mensen gelukkig maken.”

Mensen verbonden houden

Terwijl Johnson op een missie is om mensen gelukkig te maken, is haar focusgebied met Happied vooral het helpen van teams op afstand virtueel met elkaar in contact te komen. Het Happied-platform biedt meeslepende teambuilding-ervaringen met aangepaste ervaringskits die naar alle deelnemers worden verzonden. Het bedrijf biedt momenteel virtuele mixologie, het maken van charcuterieborden, het maken van bubbelthee en wijnproeverijen.

Gelukkig is alles behalve de drankkit B

“We lossen het probleem op om teams en groepen op afstand betrokken te houden. We geloven dat lekker eten en drinken een levensvreugde is en geloven in de kracht ervan om mensen bij elkaar te brengen”, vertelde ze. “We gebruiken technologie om teambuildingervaringen te creëren waar mensen van houden, waar ze ook zijn.”

De strijd is (nog) echt

Johnson creëerde Happied met pure en goede bedoelingen, maar toch is ze met veel twijfel ontvangen. “Er zijn mij vragen gesteld die stinken naar onbewuste vooringenomenheid, zoals ‘heb je een businessplan?’,” legde Johnson uit. “De verschillen in financiering voor bedrijven die eigendom zijn van minderheden zijn algemeen bekend, dus ik hoef ze hier niet te vertellen, maar het is schandalig.” “Het gaat terug op het oude gezegde dat je als zwarte persoon ’twee keer zo hard moet werken’.” Ondanks de discrepanties is Johnson nog steeds op een hoogtepunt van Happied die dit jaar zijn eerste grote financieringsdeal sloot, een moment dat volgens haar veranderde hoe zij haar rol in het bedrijf ziet. Happied was tot dan toe alleen door interne financiering ondersteund en ondersteund. “De dag dat ik wist dat ik van oprichter naar CEO ging, was een paar maanden geleden toen we onze eerste deal sloten die ik niet hoefde aan te raken”, vertelde ze. “Het was een magisch moment. Ik besteed nu veel minder tijd aan het uitvoeren van de dagelijkse taken en veel meer tijd aan visie en schaalvergroting.” Met de steun van haar team verslaat Johnson de kansen en duwt ze voorbij degenen die tegen haar wedden. Ze verwacht dat Happied zal groeien en bloeien ver voorbij de uitdagingen die het dit jaar is aangegaan.