Skip to content

Maak kennis met Dawn Myers, oprichter en CEO van The Most

2 de juli de 2021
DawnMyers 0060 crop2 5d818de49e0947aa94cb451025957413

Dawn Myers had geen idee dat ze een paar jaar geleden inbrak in het technologische ecosysteem toen ze een bedrijf bedacht dat apparaten maakt voor vrouwen met getextureerd haar. Een paar jaar later is ze nog steeds aan het navigeren wat deze nieuwe sector voor haar betekent.

“Ik zag gewoon een behoefte en begon te maken,” vertelde Myers Lifewire in een interview via e-mail. “Ik weet nog steeds niet zeker hoe ik in het technische ecosysteem ben beland, maar het is sindsdien de meest geweldige achtbaanrit geweest.” In 2018 richtte Myers Het meest, een startup die technische hardware ontwerpt en produceert voor vrouwen met krullend, krullend en kinky haar met een hoge textuur. Deze elektrische haarstylingtools gebruiken een intern verwarmingsmechanisme dat conditioners, gels en andere producten kan verwarmen terwijl ze bezig zijn met stylen. Ze besloot het bedrijf te lanceren nadat ze had geworsteld met het stylen van haar eigen natuurlijke haar, wat volgens haar meer dan drie uur duurde voordat ze The Most gebruikt. Met deze haarapparaten werkt Myers aan het vullen van een grote leegte waar gekleurde vrouwen al eeuwen mee worstelen. “Ik zag dat alle zwarte vrouwen om me heen met hetzelfde worstelden” [problems]. We hadden geen tools die aan onze behoeften voldeden en er was een echte dorst naar oplossingen”, zei ze. “Dus ik moest aan de slag om ze te maken.”

Het verzorgingsproces op lange termijn vergemakkelijken

Voor Myers is het vereenvoudigen van de basishaarhygiëne en styling voor vrouwen met zeer gestructureerd haar het belangrijkste probleem dat ze probeert op te lossen met The Most, zelfs meer dan schoonheid. Dit is een probleem dat volgens haar het leven van vrouwen, hun werk, hun slaap en gezondheid op een diepe manier beïnvloedt. “We creëren cultureel geïnformeerde wasdagoplossingen die het stylingproces sneller, gemakkelijker en draagbaarder dan ooit maken.”

Een van de meeste apparaten voor stijlvol getextureerd haar

The Most verkoopt een productportfolio van groeiserums en oliën tot elektrische borstels met verwisselbare onderdelen. Myers probeert niet alleen een probleem op te lossen voor een kapsel dat een dag meegaat, ze hoopt dat vrouwen haar producten zullen toepassen in hun dagelijkse verzorgingsproces.

Hoe de wortels van haar geboorteplaats vertrouwen opbouwen

Myers, geboren en getogen in Washington, DC, besloot om The Most te bouwen in de hoofdstad van het land om deel uit te maken van wat ze omschrijft als het ‘ontluikende tech-ecosysteem’ in haar geboortestad. “Mijn vroegste en dierbaarste herinneringen zijn van mijn dagen op de Saint Francis Xavier School aan Pennsylvania Ave. in Zuidoost,” zei ze. “Ik zou in Boston, Parijs, Barcelona, ​​Peking en Waukesha, Wisconsin gaan wonen voordat ik me weer in DC It’s home zou vestigen.” “Voor alle duidelijkheid, dit was een opwindende ervaring vol leerervaringen en wendingen, maar het is niet zonder beproevingen geweest.” Ze had gedachten om naar de westkust te verhuizen, maar de groeiende technische ruimte van DC houdt haar voortdurend op de been Maar zelfs met de steun van haar geboorteplaats, zei Myers dat er nog steeds aanzienlijk meer druk is op technologiebedrijven om grote cijfers te tonen als het gaat om groei, investeringen en het aantal werknemers. Het team van The Most bestaat uit 10 medewerkers die technologie, wetgeving en marketing omvatten , en operationele leads. Myers is er trots op een volledig team van vrouwen en/of gekleurde mensen aan te werven. “We herdefiniëren het profiel van succes in technologie,” zei ze.

Het leiden van een team van vrouwen is niet altijd gemakkelijk geweest, vooral als zwarte vrouw zelf, maar Myers is niet geïntimideerd door de tegenslagen. Naast het leiden van haar bedrijf, werkt ze ook aan het helpen van vrouwelijke ondernemers om betere toegang tot risicokapitaal te krijgen. Sinds januari is Myers de directeur van het DC-hoofdstuk van Vinetta Project, een gemeenschap die vrouwelijke oprichters zoekt en ondersteunt door middel van evenementen en pitchwedstrijden. “Om duidelijk te zijn, dit was een spannende ervaring vol leerervaringen en wendingen, maar het is niet zonder beproevingen geweest,” zei ze. “Ik ben gefocust op het vinden en versterken van onze unieke sterke punten om de vele obstakels op ons pad te overwinnen.” Terwijl Myers blijft groeien als tech-oprichter en CEO, zegt ze dat ze zeer attent zal zijn op het feit dat het opschalen van haar bedrijf eng en uitdagend kan zijn. “We creëren cultureel geïnformeerde wasdagoplossingen die het stylingproces sneller, gemakkelijker en draagbaarder dan ooit maken.” “De overgang is een emotioneel gewelddadig proces waarbij het bedrijf de ruimte krijgt om een ​​eigen leven en persoonlijkheid te gaan leiden”, zei ze. “Het is net alsof je je kind naar de kleuterschool ziet gaan – ik ben trots, maar heb ook grote verlatingsangst naarmate we groeien en ongelooflijke managers installeren voor alle taken die ik vroeger alleen deed.” Ondanks de uitdagingen en twijfel heeft Myers een tunnelvisie voor succes als oprichter van een zwarte vrouw. In veel opzichten leert ze zelf nog steeds hoe ze leiding moet geven als CEO en hoe ze een technologiebedrijf in het algemeen moet leiden. Alleen haar nederigheid zal haar ver brengen.