Skip to content

Maak kennis met Ronnie Kwesi Coleman, medeoprichter en CEO van Meaningful Gigs

9 de augustus de 2021
MGigsEvent 00211 2b5de5ae028e447aad969c50f63a9b5f

Belangrijkste leerpunten

  • Naam: Ronnie Kwesi Coleman
  • Leeftijd: 35
  • Talen die hij spreekt: vloeiend Engels en Russisch, plus een beetje “gebroken Twi.”
  • Favoriete spel om te spelen: Schaken. Hij nam zelfs een keer een jaar vrij van zijn werk om deel te nemen aan schaaktoernooien en bereikte het niveau van experts.
  • Sleutelcitaat of motto waar je naar leeft: “Hoe je iets doet, is hoe je alles doet. Alles wat ik doe, probeer ik in harmonie te zijn.”
Twee jaar geleden was Ronnie Kwesi Coleman mede-oprichter van Meaningful Gigs nadat hij moeite had om contact te leggen met toptechnologen en ontwerpers. De inspiratie kwam voort uit Coleman’s wens om specifiek Black productontwerpers en -ontwikkelaars over de hele wereld te verbinden met betere kansen op werk. Om dit te doen, creëerden hij en zijn team een ​​platform met een netwerk van zwarte ontwerpers die zijn doorgelicht door experts. Meaningful Gigs werkt samen met werkgevers en selecteert zorgvuldig ontwerpteams uit haar netwerk. De startup is op een missie om gegevens te gebruiken om mensen naar hun volledige potentieel te begeleiden. “De reden dat de missie is, is dat het voortkomt uit mijn eigen persoonlijke verhaal als iemand die geen erg traditionele achtergrond heeft. Ik ben altijd gefascineerd geweest door wat iemand ertoe brengt zijn volledige potentieel te bereiken,” vertelde Coleman reddingsdraad in een telefonisch interview.

Hoe het allemaal begon

Coleman is Oekraïens, Ghanees en Joods. Hij werd geboren in Oekraïne, waarna zijn familie enige tijd naar Engeland verhuisde. Toen hij ongeveer 10 jaar oud was, verhuisden ze naar Ghana, en Coleman kwam uiteindelijk naar de Verenigde Staten toen hij 19 was. Hij verhuisde hierheen om te gaan studeren, maar nadat hij stopte vanwege een aantal tragedies in zijn familie, begon hij kijk naar carrières in de technologie. “Dat dwong me om echt te heroverwegen wat ik wil doen,” zei Coleman. “Ik begon gewoon online over carrières te leren, en ik kon uitblinken zonder een universitaire opleiding.” Nadat hij zich had gericht op een carrière in de technologie, zei Coleman dat hij bij meer dan 100 startups had gesolliciteerd en door de meesten werd afgewezen voordat hij in 2010 een sales rep-positie kreeg bij een bedrijf genaamd HyperOffice in Rockville, Maryland. de startup-cultuur en het bouwen van iets uit niets. Hij werd een van de oprichters van StayNTouch, een bedrijf dat een SaaS-gebaseerd mobiel hotelbeheersysteem bouwde, dat oorspronkelijk in 2018 werd overgenomen door Shiji, maar onlangs door MCR werd gekocht voor $ 46 miljoen. Nadat hij StayNTouch had verlaten, nam Coleman wat tijd om erachter te komen wat hij echt wilde doen. Toen hij een kans zag om de kloof te overbruggen tussen getalenteerde ontwerpers en werkgevers die hen misschien over het hoofd zien, nam hij die sprong. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door wat iemand ertoe brengt zijn volledige potentieel te bereiken.” Een van de dingen waar Coleman tijdens zijn ondernemersreis mee worstelde, was het contact maken met betrouwbare mentoren en adviseurs, een probleem dat zijn professionele ontwikkeling belemmerde, aangezien hij weliswaar het beste leerde. Helaas kwam hij een aantal nutteloze mensen tegen, dus deed hij een stap terug om een ​​aantal waarden te creëren die centraal zouden staan ​​in zijn werk en relaties. “Ik keek naar hoe deze adviseurs en mentoren er op papier uitzagen, maar begreep hun karakter niet echt”, zei hij. Die waarden omvatten moed, lef, mededogen en integriteit. Dit zijn de waarden waarnaar hij leeft en de waarden die hij zoekt bij de mensen die hij kiest om hem te begeleiden terwijl hij blijft leren. Jeff Grass, CEO van Hungry, was een behulpzame mentor voor Coleman, vooral omdat hij Meaningful Gigs bouwde.

Groei in de gaten houden

Coleman richt zich dit jaar op groei bij Meaningful Gigs. Hij deelde dat het bedrijf op weg is naar het einde van een ronde van startkapitaal van $ 1 miljoen, die volgens Coleman niet gemakkelijk te verkrijgen was. Hij zei dat hij meer dan 300 gesprekken met mensen heeft gehad om contacten te leggen met investeerders of om advies te vragen over hoe te verhogen. Hij kreeg 90% ‘nee’ en een paar mensen die ‘ja’ zeiden voordat hij de eerste grote investeringen van het bedrijf binnenhaalde. “Het was buitengewoon uitdagend omdat het mijn eerste keer was dat ik geld inzamelde en ik niet echt een netwerk van investeerders of rijke familie en vrienden had waar ik gebruik van kon maken”, vertelde hij. “Het meeste was lef, gewoon moeite doen. Ik heb veel geleerd door de ervaring.”

Coleman in gesprek met een deelnemer

Meaningful Gigs is enorm gegroeid tijdens de pandemie, vooral omdat bedrijven meer openstaan ​​voor het inhuren van externe werknemers. Met deze nieuwe financiering heeft het bedrijf plannen om in het eerste kwartaal nog vier medewerkers aan te nemen. Het team heeft momenteel vijf fulltimers, met plannen om twee verkopers, een marketingmedewerker en nog een ingenieur toe te voegen. Coleman wil dit jaar ook met meer zakelijke partners in contact komen. “Een van de dingen waar we super enthousiast over zijn, is dat we het totale product opschalen. Een van de belangrijkste dingen waarmee we zijn begonnen, was het verbinden van ontwerpers aan banen”, vertelde hij. “We willen 100.000 geschoolde banen voor Afrikanen creëren, en wat we zagen is dat, als we gewoon proberen het beste van het beste te vinden, we ons doel misschien niet bereiken. Wat we moesten doen, is dat helpen faciliteren.” “De reden dat dat de missie is, is dat het voortkomt uit mijn eigen persoonlijke verhaal als iemand die geen erg traditionele achtergrond heeft.” Om hierop aan te sluiten, heeft Meaningful Gigs een opschalingsproduct gebouwd om ontwerpers te helpen hun vaardigheden op te bouwen om beter op vacatures te kunnen aansluiten. Het nieuwe product is gebaseerd op het Grit-framework van Angela Lee Duckworth. Uiteindelijk wil het bedrijf technologen helpen de overstap te maken van beginnende ontwerpers naar leerlingen en professionals in hun vakgebied. “Inspanning na verloop van tijd is waardevoller dan het talent,” zei hij. “Je begint misschien getalenteerd, maar de mensen die zich gedurende een lange tijd daadwerkelijk hebben ingespannen, zullen uiteindelijk succesvoller zijn en meer presteren.” Omdat werken op afstand de trend blijft, concentreert Coleman zich op het toepassen van zijn vier kernwaarden in al het werk dat hij doet, terwijl Meaningful Gigs zich opmaakt voor grote groei dit jaar.