Skip to content

Nest Audio: grote upgrade, minder privacy

12 de juli de 2021
ImagefromiOS 311af5898c714fe5b35321179219083b

Belangrijkste leerpunten

  • Nest Audio is de nieuwe vlaggenschip slimme luidspreker van Google.
  • Het is vanaf 5 oktober te koop voor $ 99,99.
  • Verbeteringen zijn onder meer luider geluid, meer bas, snellere reacties op spraakopdrachten en pastelkleuren.

De Nest Audio is de nieuwe slimme speaker/huisspion van Google. Het is luider, het is gemaakt van grotendeels gerecycled plastic en het lijkt veel op een pastelversie van Apple’s HomePod. Maar wil je echt een Google-microfoon die de hele dag naar je woonkamer luistert? Ondanks zijn naam is de Nest Audio geen slimme thermostaat. In plaats daarvan heeft Google de naam aangenomen van het thermostaatbedrijf dat het in 2014 voor $ 3,2 miljard kocht om als merk voor huisautomatisering te gebruiken. “Voor slechts $ 100 ziet de Nest Audio er echt uit als een geweldige deal op een geweldig klinkende luidspreker.” Het eerste dat opvalt aan de nieuwe speaker, die de oude Google Home-speaker vervangt, is het nieuwe design. Net als de Nest Mini van vorig jaar, is het meer een zachte kiezelsteen in pastelkleur dan de originele Home-luidspreker, die meer een vaas- / middelbare schoolgeometriediagramvibe had. In feite, gezien vanuit een bepaalde hoek, lijkt het precies op Apple’s HomePod. Het is gewoon veel, veel goedkoper.

Wat is er nieuw aan Nest Audio?

Volgens de blogpost van Google is de belangrijkste nieuwe functie van de Nest Audio dat hij geweldig klinkt. Het is 75% luider en heeft “50% sterkere bas”, schrijft Google’s Nest-productmanager Mark Spates. “Ons doel was ervoor te zorgen dat Nest Audio trouw bleef aan wat de artiest van plan was toen ze in de opnamestudio waren”, vervolgt hij. Noem me ouderwets, maar ik ben er vrij zeker van dat maar heel weinig artiesten de bedoeling hadden dat hun muziek het aanrecht zou delen met een hipster-cakemixer. En ik ben er bijna zeker van dat zelfs coole katten zoals Billie en Finneas Eilish hun liedjes niet hebben gemixt om te worden afgespeeld op een luidspreker die is ontworpen om je “de weersvoorspelling te laten horen boven een luidruchtige vaatwasser”.

Een grapje terzijde, die laatste functie is best cool. De Nest Audio heeft audioverwerking die zichzelf kan afstemmen op alles waar je naar luistert. Het kan zichzelf optimaliseren voor muziek en voor gesproken woord, zoals audioboeken en podcasts. Het verhogen van frequenties om huiselijk geluid te onderdrukken is een fantastische functie. Meestal gebruik ik mijn AirPods Pro als ik huishoudelijk werk doe, omdat ze het geluid van mijn stofzuiger/koffiemolen/cakemixer kunnen uitschakelen. Het hebben van een luidspreker die een gelijkwaardig effect bereikt, zou behoorlijk rad zijn.

Slimme woning

Het andere grote onderdeel van een home-assistent-luidspreker is het assistent-gedeelte. Google heeft de machine learning-chip van de Nest Mini in de nieuwe Nest Audio geplaatst, wat betekent dat hij veel spraakgestuurde opdrachten lokaal kan volgen, op het apparaat zelf, in plaats van je opdrachten naar de servers van Google te sturen om te worden verwerkt.

De Nest Audio op een krukje naast een glas vloeistof

In de praktijk betekent dat snellere reacties. Dat is goed nieuws voor u en slecht nieuws voor Apple. De spraakbesturingstechnologie van Google loopt ver voor op Apple’s snelheid en nauwkeurigheid, en dit draagt ​​alleen maar bij aan die voorsprong. Aan de andere kant is Siri van Apple veel meer op privacy gericht dan Google.

Privacy

Gebruik je een slimme speaker, dan zit je waarschijnlijk goed met een luisterapparaat in je woonkamer of keuken. En het maakt je ook niet uit of de spreker alles opneemt wat je zegt en vervolgens delen van die audio naar Apple, Google of Amazon stuurt om te worden verwerkt. In het geval van Apple wordt er niets naar Apple verzonden totdat de microfoon detecteert dat iemand “Hey Siri” zegt. Met Amazon beheert het een portal waarmee wetshandhavingsinstanties de opgenomen beelden van zijn Ring slimme deurbellen kunnen opvragen; de Alexa-luidsprekers nemen niet alleen je op, maar stuurden berucht een opname van een privégesprek naar het contact van een gebruiker. De officiële lijn van Amazon is dat de Echo en Alexa niet constant opnemen.

Waar het op neerkomt, is dat als u een op internet aangesloten microfoon in uw huis heeft, sommige opnamen naar internet worden geüpload. Het privacybeleid van deze bedrijven verandert op basis van wat ze het laatst hebben gedaan. Zelfs Apple, de gouden standaard voor de bescherming van de privacy van klanten, werd gepakt omdat het contractanten liet luisteren naar privé-opnames met “vertrouwelijke medische informatie, drugsdeals en opnames van koppels die seks hebben”, aldus de Guardian.

Moet je de Nest Audio kopen?

Als je alleen een goede draadloze luidspreker nodig hebt, kun je slimme luidsprekers misschien beter helemaal vermijden. Aan de andere kant, voor slechts $ 100, ziet de Nest Audio er echt uit als een geweldige deal op een geweldig klinkende luidspreker. Maar uw luidsprekerkeuze zal waarschijnlijk neerkomen op de keuze van uw telefoonleverancier. Als je all-in bent met Apple, met Apple’s HomeKit-automatiseringssuite, en Apple Music gebruikt, dan kun je beter de duurdere HomePod kiezen. Als je de voorkeur geeft aan de services van Amazon, ga dan met een Echo. Idem voor Google.

Een assortiment Google Nest Audio-speakers in verschillende kleuren

Dat wil niet zeggen dat je deze luidsprekers niet kunt gebruiken met de diensten van andere leveranciers, maar het betekent wel extra gedoe. En aangezien bij slimme luidsprekers alles draait om het vermijden van pijn en het omarmen van gemak, zelfs ten koste van de privacy, moet u waarschijnlijk de luidspreker kiezen die bij uw huidige opstelling past. Het goede nieuws is dat deze nieuwe Google-speaker er prachtig uitziet… en als een geweldige deal.