Skip to content

Onze favoriete producten vanaf CES 2021

11 de juli de 2021
BotHandy 40a37d0d53044b1d954d588876c56248

Belangrijkste leerpunten

  • Hoewel de Consumer Electronics Show dit jaar virtueel was, zagen we nog steeds geweldige producten en concepten die bedoeld zijn om ons leven gemakkelijker te maken.
  • Enkele van de beste producten waren Samsung-robots, LG OLED-tv’s, een verticale tuin die vanzelf groeit en meer.
De Consumer Electronics Show (CES) 2021 toonde de nieuwste en meest innovatieve technologie van bedrijven over de hele wereld. Van wearables tot robots, tv’s, elektrische voertuigen en meer, we zagen dit jaar een aantal behoorlijk ongelooflijke dingen op CES. We hebben enkele van de beste producten en concepten verzameld die deze week op CES debuteerden, voor het geval je iets van de virtuele actie hebt gemist. “De pandemie dwong ons om een ​​stap terug te doen van een traditionele CES, het draaiboek weg te gooien en te transformeren hoe we de technische gemeenschap bij elkaar zouden brengen”, zegt Gary Shapiro, president en CEO van de Consumer Technology Association, in een persbericht. “CES ziet er dit jaar anders uit, maar de basis van de show – innovatie, verbinding, samenwerking – blijft sterk en consistent.”

Samsung-robots

Natuurlijk begon Samsung maandag sterk en bracht drie nieuwe robots uit die zijn ontworpen om ons leven thuis gemakkelijker te maken. “Onze wereld ziet er anders uit en velen van jullie hebben te maken gehad met een nieuwe realiteit – een waarin onder andere je huis een grotere betekenis heeft gekregen”, zei hoofd van Samsung Research, Sebastian Seung, tijdens de persconferentie van maandag op CES . “Onze innovaties zijn ontworpen om persoonlijkere en intuïtievere ervaringen te bieden die uw persoonlijkheid uitdrukken.” De JetBot 90 AI+ is een handige robotstofzuiger die lidar en kunstmatige intelligentie gebruikt om door je huis te navigeren. Hij kan automatisch zijn vuilnisbak legen en houdt ook je huisdieren in de gaten als je niet thuis bent.

Een Samsung Jetbot AI+ die een huis stofzuigt.

De Bot Handy-robot van Samsung is een soort butler die je vuile vaat kan opbergen, voorwerpen van verschillende groottes, vormen en gewichten kan oppakken, en zelfs een glas wijn kan schenken, en dat allemaal met behulp van geavanceerde AI. En tot slot fungeert de derde robot van het bedrijf, Bot Care genaamd, als een persoonlijke assistent die in de loop van de tijd aan uw gedrag went. In Samsung’s voorbeeld van mogelijke toepassingen kan de Bot Care u eraan herinneren om een ​​pauze te nemen van uw werk en te rekken, of u herinneren aan aanstaande vergaderingen die u op uw schema hebt staan.

OLED-tv’s uit de LG Gallery-serie

LG’s OLED-technologie wordt tentoongesteld in zijn nieuwe tv’s op CES die meer helderheid en meer contrast bieden. De OLED-tv’s uit de LG Gallery-serie (G-serie) bieden een slankere esthetiek die perfect past bij uw interieur. De G-serie bevat LG’s nieuwe A9 Gen4 AI-processor (LG’s krachtigste chip), wat resulteert in een betere beeldkwaliteit, scènedetectie en spelprestaties. De serie beschikt ook over 4 HDMI 2.1-poorten, AMD Freesync en Nvidia G-sync-ondersteuning, perfect voor gaming.

LG Transparante oprolbare smart-tv.

En, als eervolle vermelding, we zijn super geïntrigeerd door de concept-tv die LG op CES debuteerde: het LG Transparante OLED Smart Bed. De 55-inch tv zit aan het voeteneinde van je bed en kan in het bed zelf worden verborgen wanneer deze niet in gebruik is. Het scherm van het prototype is 40% doorschijnend, dus je kunt tv kijken maar er toch doorheen kijken om geen gesloten kijkervaring te creëren.

Razer Project Hazel-masker

Gezichtsmaskers zijn een noodzaak geworden in ons dagelijks leven, maar veel bedrijven bij CES gingen de uitdaging aan om maskers meer te laten doen dan ons alleen te beschermen tegen ziektekiemen. Razer ging zelfs zo ver dat hij zijn gamingtechnologie in een masker opnam dat volgens hem beter zal beschermen tegen besmettingen van buitenaf. Het slimme masker van Project Hazel is slechts een concept, maar het bevat een ingebouwde microfoon en versterker, zodat je niet gedempt klinkt als je het draagt. Het is ook transparant, zodat anderen je gezichtsuitdrukkingen nog steeds kunnen zien, en bevat binnenverlichting die automatisch aangaat in het donker. Met die binnenverlichting kun je je masker ook aanpassen met 16,8 miljoen kleuren en een reeks dynamische lichteffecten.

Razer's Project Hazel slimme masker

En natuurlijk biedt het uitstekende bescherming. Razer beweert dat het N95-ademhalingsbescherming van medische kwaliteit heeft en “Smart Pods” die de luchtstroom regelen voor een beter ademend vermogen en tegelijkertijd ten minste 95% van de deeltjes in de lucht filteren.

De binnentuin van Garden

Het allereerste volledig geautomatiseerde systeem voor het kweken van verticale producten voor binnen, debuteerde op CES 2021. Gardyn gebruikt een nieuw soort technologie genaamd hybriponische technologie (een volledig verticale technologie), evenals AI, om toegang te bieden tot verse producten in onze huizen. Gardyn-oprichter en CEO FX Rouxel zei dat zijn AI-programma (aangeduid als Kirby) een van de belangrijkste componenten van het product is. “De AI aan de achterkant is echt van cruciaal belang, omdat we voor de eerste keer ooit een systeem hebben om de tuin zeer nauwkeurig te bewaken en de groei van de planten te optimaliseren,” vertelde hij. reddingsdraad in een telefonisch interview. De tuin gebruikt ook verschillende sensoren om naar vochtigheid en licht te kijken, evenals twee camera’s die in de verticale tuin zijn ingebouwd om elke 30 minuten een foto van uw planten te maken om te controleren of ze op schema liggen.

Een binnentuin van Gardenin.

Het systeem kan tot 30 planten tegelijk laten groeien met behulp van geïntegreerde LED-verlichting en een waterreservoir van 6 gallon dat wekenlang volledig autonoom is zonder water toe te voegen. En aangezien het exterieurontwerp is gemaakt door een meubelontwerper, weet je dat het naadloos in je huis zal passen. Rouxel zei dat hij vooral een ervaring wilde opbouwen, terwijl hij ook wilde helpen bij het oplossen van het probleem van toegang tot gezond voedsel. “Het gaat niet om tuinieren… We zitten niet in de tuinbouwsector, we willen mensen thuis op de meest gemakkelijke manier van geweldig eten voorzien,” zei hij.

De baai van Feelmore Labs

Wearables waren dit jaar groot op CES, dankzij de opwaartse trend van meer mensen die controle willen krijgen over hun gezondheid en gezondheidsgegevens in het licht van de pandemie. Een van deze wellness-wearables belooft de ’toekomst van zelfzorg’ te worden. Cove, gecreëerd door Feelmore Labs, heeft tot doel stress en angst te verminderen (iets dat velen van ons het afgelopen jaar hebben ervaren.)

Een persoon die een laptopcomputer gebruikt aan een keukentafel.

Het apparaat werkt door zachte trillingen achter de oren toe te passen, waardoor het natuurlijke biologische pad tussen de huid en de hersenen het deel van de hersenen activeert dat angst reguleert, wat leidt tot een diep gevoel van rust. Het apparaat werkt in sessies van 20 minuten en het bedrijf belooft dat je aan het einde van elke sessie minder stress zult voelen en zelfs je nachtrust zult verbeteren. Het beste is dat je niet hoeft te stoppen met wat je doet om het te gebruiken als andere stressverlagende activiteiten, zoals meditatie. U kunt gewoon doorgaan met waar u mee bezig bent, en het apparaat werkt aan het elimineren van uw stress.

Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure Aangedreven door Perso

Voor degenen die moeite hebben om hun perfecte lippenstiftkleur te vinden, is YSL gekomen om de dag te redden. Het bedrijf debuteerde met een Bluetooth-enabled, app-aangedreven lipstick die je ideale rood/bruin/roze tint naar wens kan mixen.

De Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure Aangedreven door Perso

Je kunt je perfecte kleur selecteren met behulp van het kleurenwiel op de app, een kleur van een foto matchen, of je kunt een selfie maken, en de app analyseert je outfit om een ​​kleur te kiezen die bij je past. Hoewel het product zich nog in de bètafase bevindt, is het een geweldig idee voor degenen die veel te veel lipsticks tegelijk in hun tas hebben, of voor degenen die besluiteloos zijn.

Asus Pro Duo-laptops

Asus’ Zenbook Pro Duo dual-screen laptops stonden in de schijnwerpers tijdens dag drie van CES. De nieuwe laptops nemen de 2019-modellen en maken ze nog beter door het toetsenbord dichterbij te schuiven voor dat tweede scherm.

Asus Zenbook Pro Duo laptop met twee schermen.

De Pro Duo 15 is het betere model van de lijn, omdat hij een OLED-hoofdscherm, een 10e generatie Intel Core i9-processor, tot 32 GB geheugen en Nvidia’s nieuwe RTX 3070 mobiele grafische kaart biedt voor betere gaming en productiviteit. Meer willen? Bekijk hier al onze verslaggeving van CES 2021.