Skip to content

Password App genereert virtuele creditcards in uw browser

14 de juli de 2021
ScreenShot2020 09 24at12.12.13PM cce40232ce294f0fa335784518e5f7d8

Belangrijkste leerpunten

  • 1Password werkt samen met virtuele creditcards om virtuele creditcardnummers aan te bieden.
  • Virtuele kaarten zijn gekoppeld aan afzonderlijke verkopers, dus zelfs gelekte of gestolen nummers kunnen niet elders worden hergebruikt.
  • De functie vereist de browserextensie van 1Password en is voorlopig alleen in de VS beschikbaar.

Wachtwoordmanager-app 1Password kan nu virtuele creditcardnummers genereren, zodat u veilig online kunt betalen zonder ooit uw echte creditcardnummer te delen. Telkens wanneer u wordt gevraagd een creditcardnummer in te voeren, biedt de browserplug-in van 1Password aan om een ​​virtuele kaart te genereren. De daadwerkelijke betaling komt nog steeds van uw gewone kaart, maar dit voegt een beveiligingslaag toe. Het is een fantastisch idee en het zal u echt helpen veiliger te worden wanneer u online betaalt. Maar net als elke creditcard kan deze nog steeds worden misbruikt. “Gewone virtuele kaarten zijn gekoppeld aan uw bankrekening en u bent verantwoordelijk voor de betalingen”, vertelde Joshua Browder, maker van DoNotPay. reddingsdraad via direct bericht. “Als je vergeet om het goed in te stellen, zit je nog steeds aan de haak voor het abonnement.”

Hoe de virtuele kaarten van 1Password werken

1Password is een wachtwoordbeheerder. Je hoeft alleen het wachtwoord te onthouden waarmee de app wordt ontgrendeld (vandaar de naam), en de app genereert superveilige wachtwoorden, slaat ze op en voert ze automatisch in. U hoeft nooit meer de naam van uw hond te gebruiken. Het bedrijf werkt samen met Privacy.com om virtuele kaarten te leveren. Momenteel is het alleen beschikbaar in de VS, hoewel er binnenkort meer landen zouden moeten komen. Bovendien moet u Chrome, Firefox of Microsoft Edge gebruiken. Safari wordt niet ondersteund, maar dat komt ook binnenkort.

Nadat u een virtuele kaart heeft gemaakt, kunt u ervoor kiezen deze in 1Password op te slaan voor eenvoudig toekomstig gebruik. U kunt een bestedingslimiet instellen en de CVV-code controleren wanneer u deze nodig heeft. Kaarten zijn vergrendeld voor de handelaar waarvoor u ze hebt gemaakt, dus zelfs als de kaartgegevens zijn gelekt, kunnen ze nergens anders worden gebruikt.

Andere manieren om veilig te blijven

Als je liever in het Apple-ecosysteem blijft, doet Apple Pay iets soortgelijks. Uw werkelijke creditcardnummer wordt nooit gebruikt. In plaats daarvan maakt Apple een eenmalige token die wordt gebruikt voor de transactie, of het nu een online of echte betaling is. Dit voorkomt dat onbetrouwbare obers uw kaart afromen, maar u kunt uw virtuele accounts niet vergrendelen of beheren omdat Apple Pay ze niet gebruikt.

Een andere optie kan uw bank zijn. Bij sommige banken kunt u virtuele kaarten maken die speciaal zijn bedoeld voor online gebruik. U moet contact opnemen met uw bank om te zien of deze deze service aanbiedt, en als dit het geval is, kunt u overwegen deze te gebruiken.

Betaal niet

DoNotPay is een fantastische service die nog een stap verder gaat. Het begon als een ‘robotadvocaat’, een site die namens zijn gebruikers parkeerclaims betwistte, hen hielp bij het navigeren door juridische en bureaucratische hindernissen, zonder een advocaat te veel te hoeven betalen voor druk werk. De service doet nu veel meer dan dat, inclusief virtuele kaarten. DNP biedt u een virtueel creditcardnummer waarmee u nooit, maar dan ook nooit kunt betalen. Waarom? Het is speciaal ontworpen om scammy-abonnementen te voorkomen. Je weet wanneer je je aanmeldt om een ​​abonnement te proberen zoals The New York Times, en het dwingt je om een ​​creditcardnummer toe te voegen, ook al zou de proefperiode “gratis” zijn? DoNotPay is bedoeld om te helpen. In plaats van je eigen kaartnummer in te voeren, vul je het DNP-nummer in. Dan, als iemand je probeert te factureren, moeilijk. “Gewone virtuele kaarten zijn gekoppeld aan uw bankrekening en u bent verantwoordelijk voor de betalingen.” “DoNotPay staat niet op jouw naam”, zegt Browder, “[so you can] U kunt er zeker van zijn dat u nooit in de problemen zult komen voor het abonnement. Uiteindelijk moet je hier toch wat aan uitgeven [other virtual] kaarten, want zo verdient de bank geld.”

Blijf Veilig

Het gebruik van creditcards stijgt dankzij de pandemie, zelfs in landen waar in het verleden de voorkeur werd gegeven aan contant geld. Alles wat je veilig kan houden, is een bonus, en wanneer het is ingebouwd in een toch al essentiële app zoals 1Password, is het een dubbele overwinning. Zelfs als u geen gebruik maakt van deze service, neem dan even de tijd om te kijken welke andere opties er voor u zijn, zoals Apple Pay of het aanbod van uw bank.