Skip to content

Piloten van luchtvaartmaatschappijen kunnen invallen als drone-operators

30 de juli de 2021
MW IN585 amzndr 20200831170834 ZG1 3755be996bed4f8d84606c27d8919f17

Belangrijkste leerpunten

  • Amazon heeft federale goedkeuring gekregen om zijn vloot Prime Air-bezorgdrones te exploiteren.
  • Luchtvaartpersoneel dat is opgeleid volgens hoge veiligheidsnormen, kan drone-bezorgbedrijven helpen bij het voorkomen van ongevallen.
  • De vaardigheden die in de passagiersluchtvaart worden gebruikt, vertalen zich gemakkelijk in drone-bezorging.

Aangezien passagiersluchtvaartmaatschappijen worden geconfronteerd met bezuinigingen als gevolg van het coronavirus, kan de groeiende drone-bezorgingsactiviteit een reddingslijn bieden aan sommige bemanningsleden, terwijl we ervoor zorgen dat onze toekomst voor drone-bezorging zo veilig mogelijk is. De levering van drones zal naar verwachting snel groeien naarmate bedrijven van Amazon tot UPS het veld betreden. Maar hoewel bezorging met drones zich nog in een testfase bevindt, roept het toenemende aantal onbemande voertuigen in de lucht veiligheidsproblemen op. Bezorgdrones zijn groter en zwaarder dan de hobbyversies en kunnen een risico vormen voor mensen en eigendommen als ze neerstorten of een bemand vliegtuig raken. “Bemande vliegtuigpiloten en personeel hebben de industrie veel te bieden”, zei Tony Pucciarella, president van MissionGO, een drone-bezorgbedrijf, in een telefonisch interview. “Ze brengen een achtergrond in veiligheid en prestaties die absoluut noodzakelijk zal zijn naarmate we uitbreiden.”

Drone-leveringen vliegen vooruit

Maandag heeft Amazon federale goedkeuring gekregen om zijn vloot Prime Air-bezorgdrones te exploiteren. De verhuizing betekent dat Amazon door kan gaan met het testen van zijn onbemande voertuigen, hoewel het bedrijf het exacte schema voor inzet nog moet aankondigen. Amazon concurreert met tientallen andere bedrijven die ook van plan zijn drone-bezorging aan te bieden, waaronder Domino’s en Walmart. Ondertussen worden luchtvaartmaatschappijen geconfronteerd met een sterke daling van de inkomsten omdat passagiers vanwege de pandemie thuis blijven.

“Dit is de grootste teruggang in het commerciële vliegverkeer die het land ooit heeft meegemaakt”, zei David Nolletti, een erkende commerciële piloot en managementadviseur voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, in een telefonisch interview. “De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ontslaan een groot deel van hun personeelsbestand en ze verwachten geen snel herstel”, zegt Nolletti. -naar-mens contact, wat allemaal speelt in de groei van drone-bezorging.”

Pilootvaardigheden Vertalen naar Drones

Verliezen door bemande luchtvaart kunnen de winsten van drone-bedrijven zijn. “Als piloten worden ontslagen vanwege de neergang in de sector, zullen ze waarschijnlijk openstaan ​​voor een verscheidenheid aan werkgelegenheid, waaronder op een bepaald moment in de toekomst drone-operators”, schreef Gregg Overman, communicatiedirecteur van de Allied Pilots Association, in een e-mailgesprek. De vaardigheden die in de passagiersluchtvaart worden gebruikt, kunnen gemakkelijk worden vertaald naar bezorging met drones, zei Nolletti, en voegde eraan toe: “Als je nadenkt over wat er nodig is om een ​​groep drones te besturen, wordt het als een kleine luchtvaartmaatschappij. De manier waarop ze de vloot exploiteren en onderhouden, gaat eruitzien zoals een traditionele luchtvaartmaatschappij opereert. De lading gaat volgens een schema in en uit.”

Het waarborgen van veiligheid is een obstakel voor de groei van drone-leveringen, zei Michael Canders, een luchtvaartprofessor aan Farmingdale State College, in een telefonisch interview. Luchtvaartpersoneel dat is opgeleid volgens hoge veiligheidsnormen kan drone-bedrijven helpen ongevallen te voorkomen. De meeste leveringen met drones zullen naar verwachting een hoge mate van automatisering omvatten, maar het beoordelen van piloten zal nog steeds vereist zijn. “We hebben onbemande vliegtuigen op de verkeerde plaats en op de verkeerde hoogte gezien”, zei Canders. “Het is niet de vraag of, maar wanneer we een botsing krijgen tussen een bemand en een onbemand vliegtuig.” Pucciarella zei dat zijn bedrijf piloten van passagiersvliegtuigen inhuurt met het oog op veiligheid. Commerciële drone-operators maken ook gebruik van de talenten van senior monteurs die de passagiersluchtvaart hebben verlaten, zei hij. “We zien meer piloten overstappen naar deze carrières”, voegde hij eraan toe. “Zelfs piloten van luchtvaartmaatschappijen die parttime drone-operaties uitvoeren nu ze tijd en beschikbaarheid hebben.”

Veilig blijven

Hoewel drones veel gemakkelijker te vliegen zijn dan bemande vliegtuigen, moeten piloten veel van dezelfde vaardigheden kennen. Piloten die overstappen op drones begrijpen “de veiligheidscultuur” al, zei Pucciarella. “Het is waar te vliegen en het weer aan de horizon in de gaten te houden. Het is hoe vaak u preventief onderhoud moet doen. Het is alles dat ingebakken zit in bemande vliegeniers.”

Bezorgdrone die in New York City vliegt

Als de knikken kunnen worden opgelost, zullen drone-leveringen waarschijnlijk toenemen. Milind Dawande, hoogleraar operations management aan de Universiteit van Texas in Dallas, schreef in een recent onderzoek dat de industrie het reizen met drones moet coördineren en de publieke perceptie van vloten van drones die overvliegen, moet verbeteren. De paper wijst op proefprogramma’s die de technologie testen die drones wegleidt van gevaarlijke gebieden zoals luchthavens. “Het zou redelijk zijn om aan te nemen dat drone-technologie snel volwassen wordt en dat we in de niet al te verre toekomst een commerciële uitrol op grotere schaal zouden moeten zien”, zei Dawande in een persbericht. “De COVID-19-pandemie zal misschien bespoedigen dit proces.”