Skip to content

Plan uw volgende fietstocht met Google Maps

23 de juni de 2021
ScreenShot2020 07 21at1.09.58PM 7c90aadfe9574e41b72275e0d7af65a7

Een fietstocht klinkt geweldig totdat je je herinnert dat je geen fiets hebt. Gebruik Google Maps om een ​​fietsenwinkel of deelfietsenservice te vinden, ga er vervolgens op uit en rijd.

Als je geen fiets direct beschikbaar hebt om te rijden, heeft Google nieuwe updates voor Google Maps aangekondigd die het mogelijk maken om lokale bikeshares te vinden en actuele fietsroutes te bekijken.

Weg fietsen: Wanneer u nu fietsroutes opzoekt, toont Google Maps u wandelroutes naar lokale deelfietsen, afslag-voor-afslag fietsroutes naar de dichtstbijzijnde deelfietsen en, belangrijker nog, de beschikbaarheid van fietsen. Het beste van alles is dat Maps ook links naar de relevante app biedt om de deelfiets te boeken en te ontgrendelen, in plaats van dat je de app haastig downloadt wanneer je er bent.

Perfect pad: Natuurlijk is een fietstocht niet goed zonder een fatsoenlijke route, en Maps houdt nu routes up-to-date om je zowel een vlotte rit te geven als om je voor te bereiden op wat komen gaat. Niemand wil trappen beklimmen of door tunnels navigeren als ze alleen maar een snelle afdaling wilden. “De beste route kan echter altijd veranderen en we zijn hard aan het werk om nieuwe informatie weer te geven”, schreef Google. “Als gevolg van COVID-19 voegen veel steden bijvoorbeeld fietspaden toe en verbreden ze om fietsen aan te moedigen en meer fietsers tegemoet te komen.”

Rond de wereld: Google legt uit dat ze de afgelopen jaren “een dockless fiets- en scooterintegratie met Lime hebben gelanceerd in meer dan 100 steden” en dat ze naast deze nieuwe updates nog 10 steden zullen toevoegen. Dankzij partnerschappen met Divvy, Lyft, Bay Wheels, Santander Cycles en meer, zullen routebeschrijvingen voor het delen van fietsen worden ondersteund in Chicago, New York City, de San Francisco Bay Area, Washington, DC, Londen, Mexico City, Montreal, Rio De Janeiro, São Paulo, Taipei en New Taipei City.

Waar het op neerkomt:: Volgens Google bereikten de wereldwijde zoekopdrachten naar “fietsreparatie bij mij in de buurt” in juli een recordhoogte, wat wijst op een groeiend verlangen van mensen om een ​​ritje op de fiets te maken. Als je thuis vastzit en meer naar buiten wilt, waarom plan je dan geen rit en verken je je stad?

Meer informatie over Google Maps