Skip to content

Prepaid internationale mobiele breedbanddiensten

24 de juli de 2021
GettyImages 867682450 5a1b2d7247c2660037ab0a5a

Internationale verhuur van mobiele breedbanddiensten biedt prepaid- en pay-as-you-go-internettoegang voor uw laptop in landen over de hele wereld (meer dan 150 landen wereldwijd). Meestal bieden deze services een USB-modem of mobiel hotspot-apparaat waarmee uw laptop verbinding kan maken met het lokale datanetwerk op uw bestemming: geen langetermijncontracten nodig of het omzeilen van dure dataroamingkosten.

Voordelen van het huren van mobiel breedband tijdens het reizen

Een snelle internetverbinding rechtstreeks vanaf uw laptop is erg handig — het geeft zakenreizigers kritieke “overal en altijd” internettoegang. Het is echter ook veel duurder dan naar een wifi-hotspot gaan, je aanmelden voor een wereldwijde wifi-service of een werkstation huren in een internetcafé.

Internationale mobiele breedbandaanbieders

Hieronder vindt u een aantal bedrijven bij wie u internationaal internettoegang kunt huren. Zorg er bij het selecteren van een dienst voor dat u hun dekkingskaarten en de kleine lettertjes met betrekking tot dekking/extra kosten controleert. Hoewel ik deze diensten niet persoonlijk heb gebruikt, heb ik wel een indruk gekregen van de klantenservice van verschillende van de bedrijven die op mijn vragen om informatie hebben gereageerd, en ik heb ze hieronder genoteerd om u te helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen bij het plannen van uw reis.

Planetfone

Planetfone levert sinds 1997 internationale mobiele diensten (bijv. verhuur van gsm’s) en ze zijn de voorkeursleverancier van AAA Clubs, CitiBank, Target Corp en anderen, dus ze weten wat ze doen. De vertegenwoordiger van het bedrijf reageerde snel op onze informatievraag met veel details over hun mobiele telefoonverhuurservice, die beschikbaar is in elk van de 150 landen over de hele wereld. De verhuur van mobiele breedband USB-modems is een meer recent geïntroduceerde service die op het moment van schrijven nog steeds wordt uitgerold, dus u moet contact opnemen met Planetfone om de prijzen en dekking voor uw bestemming te bevestigen. Als u hun mobiele breedbandmodem huurt, krijgt u echter ook een gratis GSM-mobiele telefoon om naar het buitenland te bellen – een leuke bonus waarmee u twee vliegen in één klap slaat.

 • Onderhoud: 24/7, 365 dagen per jaar ondersteuning; een persoonlijke accountmanager wordt aan u toegewezen
 • Prijzen: van $ 39 voor 10 MB ($ 3,9/MB) tot $ 599 voor 1000 MB ($ 0,60/MB) met $ 4,99 per MB overschrijding; minimaal 2 weken huur
 • Betrouwbaarheid: Planetfone gaf aan dat de service uiterst betrouwbaar is en dat de dekking uitstekend is omdat de landen die GSM gebruiken in het buitenland gemiddeld 4 netwerken in het land hebben.

XCom Wereldwijd

Net als Planetfone reageerde XCom Global snel op mijn verzoek om informatie en de vertegenwoordigers die we spraken waren zeer behulpzaam. XCom is gespecialiseerd in internationale datatoegang (verhuur van mobiele telefoons wordt begin 2011 verwacht), dus ze bieden een breder scala aan datahuurplannen, waaronder dagelijkse vaste tarieven voor onbeperkte data (in 26 landen) en gebundelde dataprijzen (in 130 landen). + landen). Naast het huren van een ​USB-breedbandmodem, kun je in bepaalde landen tegen een vast dagtarief ook een MiFi mobiele hotspot huren. De mobiele hotspot is een goede optie als je met een groep reist en/of internettoegang op meerdere apparaten nodig hebt.

 • Onderhoud: Technische ondersteuning van maandag tot vrijdag, 6 uur tot 18 uur PST
 • Prijzen: Databundels gaan van $ 59 voor 10 MB gedurende 5 dagen ($ 5,9/MB) tot $ 199,95 voor 100 MB gedurende 30 dagen ($ 2,0/MB); Onbeperkt draadloos huren voor de USB-modem kost $ 14,95 per dag en voor de mobiele hotspot $ 17,95 per dag.
 • Betrouwbaarheid: XCom merkte op dat ze een sterke staat van dienst hebben op het gebied van betrouwbaarheid omdat ze zich hebben aangesloten bij de grootste mobiele providers in de gebieden waar ze dekking bieden.

celhuur

Cellhire is een andere dienst die internationale gsm-verhuur aanbiedt, evenals prepaid mobiel breedband (verhuur van USB-modems); voor de ultieme road warrior bieden ze ook Iridium-satelliettelefoons aan. Cellhire heeft niet op tijd contact met ons opgenomen voor dit artikel, dus de informatie die hier wordt verstrekt, is gebaseerd op hun website: ze bieden een pay-as-you-go-optie en een bundel van 200 MB in 70+ landen; we konden echter geen dekkingskaart of lijst met landen vinden waar hun oplossingen worden aangeboden, dus als u geïnteresseerd bent in hun service, is het essentieel om vóór uw reis contact met hen op te nemen om er zeker van te zijn dat u voldoende dekking en ondersteuning op uw bestemming hebt .

 • Onderhoud: “24-uurs wereldwijde ondersteuning”
 • Prijzen: Databundel van 200 MB voor $ 199 per maand ($ 1,01 / MB) plus $ 19,99 instelkosten, inclusief retourzending – $ 8 per MB voor overschrijdingen; of Pay-as-you-go-gebruik geprijsd op $ 9 per MB plus $ 59 per maand huur en $ 19,99 ingesteld.

Mobiliteitspas

MobilityPass, opgericht in 2000, biedt een combinatie van mobiel breedband, Wi-Fi-hotspot en inbelinternettoegang voor zowel laptops als smartphones in 120 landen over de hele wereld (niet alle diensten zijn in alle landen beschikbaar – om tarieven en dekking te vinden moet u bezoek hun internationale tarieven en dekkingspagina). Er zijn twee unieke kenmerken van de service van MobilityPass:

 1. Je huurt de datakaarten en software (USB-modems voor pc’s en Macs, simkaarten voor iPads en smartphones en wifi-verbindingsapps) niet, maar koopt ze direct af (en hoeft ze dus niet terug te sturen). Wanneer u gebruik wilt maken van de dienst betaalt u gewoon per minuut/KB. Dit is handig voor frequente internationale reizigers, maar vereist meer hardware-investeringen vooraf en is duurder per MB.​​
 2. De “SECUREkey” versleutelt automatisch uw authenticatieverzoeken, waardoor uw gegevens lokaal worden beveiligd.
 • Onderhoud: Internationale 24/7 ondersteuning
 • Prijzen: hardwarekosten: 3G USB-modem kost $ 299, simkaart (je smartphone moet een ontgrendelde GSM-telefoon zijn) $ 149 en wifi-verbindingssoftware kost $ 69; dataverbruik tarieven: $ 0,189 per 100Kb (ongeveer $ 1,89 per MB) in de VS, Europa, China en India; buiten die gebieden is het $1,89 per 100Kb. Bij wifi-hotspots is de facturering $ 0,32 per minuut, plus $ 0,87 verbindingskosten.
 • Betrouwbaarheid: MobilityPass biedt 7 dagen garantie op hun producten.

Alle bovenstaande prijzen in Amerikaanse dollars.