Skip to content

PSP-hulpprogramma voor uw pc of Mac

16 de juli de 2021
psp sony playstation portable console 534194895 5ba7b4ee4cedfd0025962aa2

Je kunt allerlei soorten bestanden naar je PSP overzetten met alleen een USB-kabel, mits je weet hoe de PlayStation Portable de bestanden op geheugensticks moet rangschikken. Als je veel dingen hebt die je wilt synchroniseren, is het gemakkelijker om wat software te krijgen om het voor je af te handelen. Een voordeel van het gebruik van software op je computer om je PSP te synchroniseren, is dat de meeste hulpprogramma’s andere nuttige taken kunnen uitvoeren, zoals het automatisch verkleinen van foto’s of het converteren van video’s naar een PSP-vriendelijk formaat. Helaas ondersteunt Sony MediaGo, de officiële app voor het beheren van PSP-bestanden, niet langer en de vervanger, Sony Content Manager Assistant, is alleen compatibel met de PlayStation Vita. Daarom zijn uw opties voor het beheren van PSP-bestanden enigszins beperkt. Desalniettemin zijn hier drie programma’s (sommige voor Windows, sommige voor Mac) die je PSP synchroniseren en een aantal andere taken snel en gemakkelijk uitvoeren.

doubleTwist

Wat we leuk vinden?

 • Eenvoudige interface zorgt voor eenvoudig bestandsbeheer.
 • Bewaar gegevens van verschillende apparaten op één plek.

Wat we niet leuk vinden

 • Draadloze synchronisatiefunctie kost extra.
 • Andere premium features voelen overbodig aan.

Ontwikkelaar: doubleTwist
Platform: Windows, Mac
Prijs: Vrij
Synchroniseert: iTunes, iPhoto, video
Andere mogelijkheden: automatische conversie voor veel mediaformaten

iTunes-ondersteuning en automatische bestandsconversie zijn zeker grote pluspunten, en het aantal ondersteunde apparaten is indrukwekkend. Als je een technofiel bent met veel apparaten die je wilt synchroniseren met je muziek-, foto- en video-afspeellijsten, kan dit een goede keuze zijn.

SyncMate

Wat we leuk vinden?

 • Ondersteunt meerdere besturingssystemen.
 • Geweldige technische ondersteuning voor betalende klanten.

Wat we niet leuk vinden

 • De gratis versie bevat geen platformonafhankelijke ondersteuning.
 • Vereist extra inspanning om te synchroniseren met niet-Mac-apparaten.

Ontwikkelaar: Eltima
Platform: Mac
Prijs: Gratis basis of $39,95 Expert
Synchroniseert: iCalendar, Adresboek, iTunes, iPhoto, video, door de gebruiker gemaakte mappen, Entourage en Mail-notities, Safari-bladwijzers
Andere mogelijkheden: online back-up, automatische synchronisatie, activiteitenlogboek, ToDo-plug-in Dit lijkt echt meer geschikt voor smartphones dan de PSP, maar gebruikers die ook een smartphone gebruiken, kunnen het handig vinden. Helaas zijn de meeste van de interessantere functies alleen beschikbaar in de (vrij prijzige) “Expert” -versie.

Media gaan

Wat we leuk vinden?

 • Eenvoudig te installeren en in te stellen.
 • Speciaal ontworpen voor het beheren van PSP-bestanden.

Wat we niet leuk vinden

 • Het importeren van grote bibliotheken kan even duren.
 • Wordt niet meer ondersteund door Sony.

Ontwikkelaar: Sony
Platform: ramen
Prijs: vrij
Synchroniseert: Media Go-bibliotheek (muziek, video, gamedownloads)
Andere mogelijkheden: game save back-up, PlayStation Store-integratie Als je een pc-gebruiker bent, is dit waarschijnlijk de gemakkelijkste keuze om je PSP te synchroniseren. Het is gratis en heeft nog steeds zijn toepassingen. Het grootste voordeel van Media Go ten opzichte van software van derden is waarschijnlijk de directe verbinding met de PlayStation Store – je downloads worden automatisch toegevoegd aan je bibliotheek wanneer je de Store opent via Media Go. Hoewel Media Go niet langer beschikbaar is bij Sony, kun je het nog steeds downloaden van andere websites en Media Go instellen om je PSP-bestanden te beheren.