Skip to content

Quest 2-update voegt ondersteuning voor Magic Keyboard en handtracking toe

11 de juli de 2022

Meta rolt update v37 uit voor zijn Quest 2 virtual reality-headsets, wat een aantal veranderingen in de kwaliteit van leven en nieuwe functies voor het apparaat met zich meebrengt. Volgens Meta omvatten de veranderingen aanpassingen aan de gebruikersinterface, ondersteuning voor het Apple Magic Keyboard en een nieuwe functie voor het delen van links. v37 zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor Android-smartphones, maar het bedrijf werkt eraan om in de nabije toekomst iOS-ondersteuning toe te voegen.

Oculus Quest 2

In deze nieuwe update heeft Meta een met de hand gevolgd gebaar toegevoegd om het Quick Action Menu te openen. Het enige wat je hoeft te doen is een knijpende beweging met je vingers voor de headset te maken, en het menu zal verschijnen, waardoor je direct toegang hebt tot veelvoorkomende acties zoals het maken van screenshots. Er zijn ook tablet- en desktopmodi toegevoegd, waarbij de eerste 2D-vensters op de headset op een enkele, close-up pagina weergeeft.

Desktop-modus geeft grote en verplaatsbare vensters weer, net als die in de vorige versie van het systeem, maar nu als een aparte functie. Zoals eerder vermeld, is het Apple Magic Keyboard toegevoegd aan de lijst met ondersteunde Bluetooth-apparaten, waardoor spelers een 3D-weergave krijgen van het apparaat en hun handen in de omgeving van de headset. Het staat nu naast de Logitech K830 als de enige twee toetsenborden met virtuele weergave op de Quest 2.

Met update v37 kun je ook snel en naadloos links van een Android-telefoon naar de headset delen via de Oculus Mobile-app, maar de Quest 2 moet zijn ingeschakeld en Bluetooth moet zijn ingeschakeld op de smartphone.

2022 wordt een groot jaar voor de Quest 2, waarbij Meta meer updates en nieuwe games plant, zoals de MMO Zenith: The Last City, die later deze maand wordt gelanceerd.