Skip to content

Repareer de iMessage Android-bug met deze eenvoudige gratis tool

7 de augustus de 2021
imessage removal tool 56a535655f9b58b7d0db8279

Als u bent overgestapt van iPhone naar Android, kunt u een frustrerende bug tegenkomen waarbij sommige sms-berichten niet bij u worden afgeleverd, en noch u, noch de persoon die de sms verzendt, weet dit. Lange tijd heeft Apple deze bug niet erkend, dus er was niet veel te doen om het te repareren. Dat veranderde echter nadat Apple een gratis tool uitbracht die je telefoonnummer uit iMessage verwijdert en je teksten weer in beweging krijgt.

De oorzaak van de bug

Wanneer twee iPhone-gebruikers elkaar sms’en, worden hun berichten standaard verzonden via iMessage, de gratis iPhone-naar-iPhone-berichtentool van Apple. Je weet dat er een sms is verzonden met iMessage omdat je woordballon in de Berichten-app blauw is. Wanneer de ene persoon in een gesprek een iPhone heeft en de andere persoon een ander soort telefoon, bijvoorbeeld een Android, wordt er gebruik gemaakt van traditionele sms-berichten (weergegeven door de groene woordballon). Het probleem doet zich voor wanneer iemand die eerder een iPhone had en iMessage gebruikte, overschakelt naar Android of een ander platform. In dat scenario herkent het Apple-systeem soms niet dat er een overstap is gemaakt en probeert het de tekst via iMessage af te leveren. Omdat het iMessage-netwerk gescheiden is van het standaard sms-netwerk, loopt het bericht dood en wordt het nooit afgeleverd bij de ontvanger. Tot overmaat van ramp weet de afzender niet dat het bericht niet is afgeleverd. Wilt u een van die ontbrekende sms-berichten verwijderen? Het verwijderen van teksten op de iPhone is eenvoudig.

Los de bug op met de gratis tool van Apple

Apple heeft een gratis tool uitgebracht waarmee voormalige iPhone-gebruikers hun telefoonnummers uit iMessage kunnen afmelden, waardoor wordt voorkomen dat sms-berichten die naar hen worden verzonden, ten prooi vallen aan de bug. Als u een iPhone-gebruiker was en naar Android bent overgestapt en geen sms’jes ontvangt, doet u het volgende:

 1. Ga naar de Apple Deregistreer iMessage-website.

 2. Scroll naar het gedeelte met de titel Heb je iPhone niet meer.

 3. Voer uw telefoonnummer (hierbij wordt ervan uitgegaan dat je je telefoonnummer van je iPhone naar je nieuwe Android-telefoon hebt meegenomen) en selecteer Code verzenden.

 4. Je ontvangt een sms op je nieuwe telefoon met een 6-cijferige bevestigingscode.

 5. Voer dat in code naar de website en selecteer Indienen. Dit verwijdert uw nummer uit iMessage en lost het probleem op.

De iMessage-bug repareren voordat u overschakelt naar Android

Als u van plan bent om over te schakelen naar Android, maar dit nog niet hebt gedaan, is er een eenvoudigere manier om de bug te voorkomen. Verwijder uw nummer uit iMessage. Dit betekent dat je geen gratis iMessages meer krijgt. Die berichten worden echter als sms-berichten afgeleverd, zodat u niets mist. Om dit te doen:

 1. Druk op Instellingen app.

 2. Kraan Berichten.

 3. Verplaats de iMessage tuimelschakelaar naar Uit/wit.

Los de bug op als je je iPhone nog hebt

Als je bent overgestapt op Android, maar je gebruikte iPhone niet hebt gerecycled of verkocht, is er een andere manier om de bug op te lossen. In dat geval:

 1. Haal de simkaart uit uw nieuwe Android-telefoon en plaats deze in de iPhone. Hiermee wordt je telefoonnummer tijdelijk teruggezet naar de iPhone.

 2. Druk op Instellingen app.

 3. Kraan Berichten.

 4. Verplaats de iMessage tuimelschakelaar naar Uit/wit.

 5. Plaats de simkaart terug in uw nieuwe telefoon.

De Android-bug is niet het enige probleem dat je kunt tegenkomen bij het verzenden van teksten. Als iPhone-sms-berichten niet worden verzonden, leest u hoe u dit kunt oplossen.