Skip to content

Slack-kanalen gebruiken

25 de juli de 2021
DesktopPConwhitedesk 90e2df53c25343a3bfacc066babf2416

Wat te weten

 • Er is geen limiet aan de kanalen waar je lid van kunt worden of die je kunt hebben.
 • Word lid van een openbaar kanaal door te typen /meedoen gevolgd door de kanaalnaam in de chatbox.
 • Nodig collega’s uit voor kanalen met een link: Selecteer Details > Toevoegen > Doorgaan > voer namen of e-mailadressen in > Klaar.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Slack-kanalen kunt maken en eraan kunt deelnemen, anderen kunt uitnodigen voor je kanalen, kanalen privé kunt maken, kanaalonderwerpen kunt instellen en kanalen kunt archiveren of verwijderen.

Hoe maak je een Slack-kanaal aan

Iedereen in een werkruimte kan een kanaal maken, maar eigenaren en beheerders hebben meer controle over wie kan deelnemen. Een nieuw kanaal maken: Uw Slack-interface kan er iets anders uitzien, afhankelijk van of u de gratis of betaalde versie van Slack gebruikt.

 1. Beweeg over Kanalen in de zijbalk en klik op het plusteken (+) dat verschijnt. Of selecteer Kanalen toevoegen in de zijbalk.

 2. Selecteer Een kanaal maken.

  Een kanaallink maken

 3. Stel de kanaalnaam in, geef deze een beschrijving en selecteer vervolgens Creëren. U kunt ook de Maak prive tuimelschakelaar om de toegang te beperken tot alleen op uitnodiging.

  Een kanaalvenster maken

  Stel naamgevingsconventies in voor kanalen. Gebruik bijvoorbeeld voorvoegsels zoals ‘project’ of ’team’, zodat collega’s snel het doel van het kanaal kunnen identificeren.

 4. Voer namen of e-mailadressen in van de leden die u wilt toevoegen, of kies Alle leden toevoegenen selecteer vervolgens Klaar.

  Mensen toevoegen

  Beheerders hebben de mogelijkheid om te selecteren: Voeg automatisch iedereen toe die meedoet.

Hoe lid te worden van een kanaal in Slack

Je kunt deelnemen aan elk openbaar kanaal door te typen /meedoen gevolgd door de kanaalnaam in de chatbox. Om de zenderbrowser te openen, selecteert u de plus (+) naast Kanalen, kies dan Door kanalen bladeren. Vanaf hier kunt u sorteren, filteren en zoeken door alle kanalen waaraan u in uw werkruimte kunt deelnemen.

Door kanalen bladeren

U kunt ook de sneltoets gebruiken Ctrl+Verschuiving+L (voor Windows) of Opdracht+Verschuiving+L (voor Mac) om de Slack-kanaalbrowser te openen.

Iemand uitnodigen voor een Slack-kanaal

Je kunt collega’s uitnodigen om lid te worden van elk openbaar of privékanaal waarvan je deel uitmaakt. Iemand een link naar een Slack-kanaal sturen:

 1. Open het kanaal en selecteer Details in de rechterbovenhoek van Slack.

  Pictogram voor kanaaldetails

  In sommige versies van Slack ziet u in plaats daarvan mogelijk een tandwielpictogram.

 2. Selecteer Toevoegen.

  Icoon lid toevoegen

 3. Als het kanaal privé is, zal Slack vragen of je liever een nieuw kanaal wilt maken. Selecteer Doorgaan met verder gaan.

  Bevestiging toevoegen

 4. Voer namen of e-mailadressen in van de leden die u wilt toevoegen en selecteer vervolgens Klaar.

  Vak personen toevoegen

Een kanaal privé maken in Slack

In sommige gevallen is een privékanaal nodig om gevoelige gesprekken binnen de perken te houden. Een openbaar kanaal wijzigen in alleen op uitnodiging:

 1. Open het kanaal en selecteer Details (of de tandwiel pictogram) in de rechterbovenhoek van Slack.

  Pictogram voor kanaaldetails

 2. Selecteer Meer > Toegevoegde opties.

  1627226398 249 Slack kanalen gebruiken Extra opties” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-64″ >

 3. Selecteer Overschakelen naar een privékanaal.

  Overschakelen naar een privékanaal

  Deze instelling kan niet ongedaan worden gemaakt.

Slack-kanalen archiveren of verwijderen

U kunt kanalen archiveren of verwijderen door naar de Toegevoegde opties menu en volg de bovenstaande stappen. Als je een kanaal archiveert, wordt het kanaal gesloten voor nieuwe leden, maar alle gesprekken worden nog steeds opgeslagen. Archiveer kanalen die niet meer in gebruik zijn om uw werkruimte op te ruimen. Als je ervoor kiest om een ​​kanaal te verwijderen, gaan alle opgeslagen gesprekken en bronnen verloren.

Kanaalonderwerpen in Slack

Selecteer Een onderwerp toevoegen onder de kanaalnaam om het onderwerp in te stellen. Kanaalonderwerpen helpen iedereen op het goede spoor te blijven en op de hoogte te blijven van het huidige gesprek. Beheerders kunnen het onderwerp op elk moment wijzigen. Het is een goed idee om aan elk kanaal een beschrijvend onderwerp toe te voegen.

Een onderwerp toevoegen

Kanaalmeldingen dempen

Slack stuurt meldingen wanneer er nieuwe activiteit in je kanalen is, wat overweldigend kan zijn. Als je meldingen voor kanalen in Slack wilt uitschakelen:

 1. Open het kanaal en selecteer Details (of de tandwiel pictogram) in de rechterbovenhoek van Slack.

  Details-knop

 2. Selecteer Meer > Stom.

  Link in menu dempen

Kanaalmachtigingen beheren

Eigenaren en beheerders van werkruimten bepalen wie onderwerpen kan wijzigen en andere kanaalinstellingen kan bewerken. Deze machtigingen beheren:

 1. Selecteer uw naam werkruimte in de linkerbovenhoek van Slack.

  Werkruimtenaam in linkerbovenhoek

 2. Selecteer Instellingen & administratie > Werkruimte-instellingen.

  Werkruimte-instellingen

 3. De webpagina Slack-beheerdersinstellingen wordt geopend in uw standaardwebbrowser. Selecteer de Rechten tabblad.

  Tabblad Rechten

 4. Selecteer Uitbreiden naast Kanaal beheer.

  1627226398 829 Slack kanalen gebruiken Uitvouwen” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-114″ >

 5. Kies wie kanaalinstellingen mag beheren en selecteer vervolgens Sparen.

  Venster Kanaalbeheer

Wat is eigenlijk een Slack-kanaal?

Slack-kanalen zijn in wezen chatrooms binnen een werkruimte waar collega’s specifieke onderwerpen of projecten kunnen bespreken. Er is geen limiet aan het aantal kanalen dat u kunt hebben; Als iemand echter de gratis versie van Slack gebruikt, kunnen ze alleen de meest recente 10.000 berichten zien die in een werkruimte zijn verzonden. Elke werkruimte heeft een #general kanaal dat standaard openbaar is. Andere kanalen kunnen door beheerders privé worden gemaakt. Zodra een kanaal als privé is gemarkeerd, kan het niet opnieuw openbaar worden gemaakt. Houd zoveel mogelijk kanalen openbaar om transparantie te bevorderen. Zorg er ook voor dat belangrijke gesprekken plaatsvinden op openbare kanalen, zodat iedereen er toegang toe heeft.