Skip to content

Toekomstige Wear OS-apparaten zijn geschikt voor linkshandigen

3 de juni de 2022
GettyImages 1307228022 0f88623723a1461db6077dd9dd780277

Google geeft (een soort van) linkshandige smartwatch-gebruikers waar ze sinds 2018 om vragen: de mogelijkheid om de schermoriëntatie 180 graden te draaien. Er is een bericht geplaatst in de Issue Tracker van Google, waarin wordt gevraagd naar een manier om de gebruikersinterface van een Wear OS-smartwatch ondersteboven te draaien, zodat linkshandigen het horloge comfortabel om hun rechterpols kunnen dragen. Nu, amper vier jaar later, heeft Google het probleem gemarkeerd als “opgelost” met de verklaring: “Ons ontwikkelingsteam heeft de door u gevraagde functie geïmplementeerd en zal beschikbaar zijn op toekomstige nieuwe apparaten.”

Het is het onderdeel ’toekomstige nieuwe apparaten’ dat gebruikers uiteindelijk frustreerde – misschien meer dan voorheen. Zonder melding te maken van een update voor de huidige Wear OS-apparaten, vragen ze zich af of ze een nieuwe smartwatch moeten kopen om het scherm om te kunnen draaien. “Het is 2022, het is een horloge, het is slim en als het rond is, moet het in elke gewenste richting kunnen worden gedraaid”, merkte een gebruiker met de naam ’ta’ op in de Issue Tracker-post, “… het zou moeten zijn standaard ingebouwd in het hoofdbesturingssysteem.” Gebruiker ‘ma’ deelde een soortgelijk gevoel en verklaarde: “Dit is een eenvoudige functie die via een kleine patch op oudere apparaten zou moeten kunnen worden geïmplementeerd.”

Galaxy horloge 4

Zoals 9to5Google aangeeft, bewegen smartwatches constant rond, dus het scherm zal waarschijnlijk moeten worden vergrendeld op een specifieke richting via een menuschakelaar of iets dergelijks. Een precieze datum voor wanneer nieuwe apparaten een UI-flip-functie zullen ondersteunen, is niet gegeven. Of Google van plan is om het linkshandige probleem op de huidige Wear OS-apparaten aan te pakken via een patch of update, valt nog te bezien.