Skip to content

Upgrade uw thuiskantoor, zelfs als u geen Facebook-stipendium krijgt

18 de juni de 2021
GettyImages 1225940307 70e089529859497484748dc920ac7f8b

Belangrijkste leerpunten

  • Facebook-werknemers krijgen $ 1.000 om gezondere kantooruitrusting te kopen en thuis te werken.
  • Je zou er versteld van staan ​​hoe ergonomisch je oude kantoor was.
  • U hoeft niet veel geld uit te geven om uw thuiskantoor beter te maken dan het is.

Vorige week verlengde Facebook zijn thuiswerkregelingen voor werknemers tot juli 2021. Het geeft die werknemers ook tot $ 1.000 om aan de slag te gaan. De kans is groot dat je dat soort stipendium niet krijgt, maar er zijn nog steeds dingen die je kunt doen om de gezondheid van je thuiskantoor te verbeteren. Facebook heeft bijna 50.000 medewerkers en de meesten van hen werken sinds maart vanuit huis. Op dit punt kunnen we net zo goed aannemen dat dit een semi-permanente situatie is. Samen met tal van andere bedrijven ontdekt Facebook dat zijn bedrijf prima kan draaien zonder iedereen naar dezelfde fysieke ruimte te slepen. Zelfs als COVID-19 uiteindelijk voldoende onder controle is om een ​​terugkeer naar gemeenschappelijke kantoorruimtes mogelijk te maken, zullen veel mensen thuis blijven werken.

Doe je huiswerk

Op je werk ben je misschien gewend om in een Aeron-stoel te zitten, of om te genieten van een zit/sta-bureau. Als u een notebookcomputer gebruikt, heeft u waarschijnlijk een ergonomisch geplaatste monitor in een niet-verblindende positie. Thuis deel je waarschijnlijk de te hoge keukentafel met een huisgenoot of echtgenoot. Het beste waar een ergonomie-expert op kan hopen, is dat je je MacBook op een stapel boeken zet en dat oude Bluetooth-toetsenbord en -muis afstoft. “Uw pre-COVID-kantooropstelling was waarschijnlijk ergonomischer dan u zich realiseerde”, vertelde James Olander, oprichter en ontwerper van The Roost Stand, aan Lifewire in een e-mail. “Veel/de meeste werkgevers werken samen met ergonomen om ervoor te zorgen dat het lichaam (en de output) van hun werknemers niet kapot gaat.” James’ Roost Stand is een ultralichte, stevige, opvouwbare laptopstandaard die is ontworpen om het scherm van uw computer op ooghoogte te plaatsen, zodat u niet voorover buigt en uw schouder, nek en armen vernietigt.

Het grootste gevaar voor thuiswerkers is een “gebrek aan bewustzijn over hoe slecht je thuisopstelling is”, zegt hij. Je lichaam kan een paar maanden tegen een bepaald niveau van misbruik bestand zijn, dus het kan zelfs voor jou lijken alsof alles in orde is. Maar uiteindelijk zullen slechte ergonomie en mogelijk ernstig letsel een inhaalslag maken. Zet de schermen van medewerkers op ooghoogte en toetsenborden op een vlakke ondergrond die 3 tot 6 inch hoger is dan uw riemgesp. –James Olander, oprichter en ontwerper van The Roost Stand. Voor de meesten van ons werd thuiswerken gezien als tijdelijk, een korte pauze voordat we terugkeerden naar kantoor. Dit betekende dat weinigen van ons de noodzaak zagen om te investeren in een ergonomische thuiswerkplek. En met de dreiging van plotselinge werkloosheid hadden maar weinig mensen de middelen of de wil om sta-bureaus of nieuwe monitoren te kopen. Facebook’s budget van $ 1.000 voor thuiskantoorapparatuur erkent dit probleem en is voldoende om het op te lossen. Er zijn ook minder dure manieren als je geen leuke toelage krijgt om je setup te upgraden.

Maak uw thuiskantoor veiliger

Je hebt vast wel eens diagrammen gezien van de ideale ergonomische opstelling voor computerwerk: een stoel met een licht naar voren hellende zitting en een bureauhoogte die laag genoeg is om een ​​hoek van 90˚ tussen onderarm en bovenarm mogelijk te maken tijdens het typen. Ook belangrijk is de hoogte van je scherm. Je zou het moeten kunnen zien zonder je nek te belasten. Het slechte nieuws is dat je keukentafel te hoog is. In feite zijn de meeste bureaus ook te hoog, daarom hebben veel van hen een uitschuifbare toetsenbordlade eronder. Het is er niet alleen om de boel netjes te houden. “Het absolute minimum: plaats de schermen van werknemers op ooghoogte en toetsenborden op een vlakke ondergrond die 3 tot 6 centimeter hoger is dan de gesp van uw riem”, zegt James. “Omdat ze op laptops zullen staan, moet je hun toetsenbord van hun scherm scheiden om dit te bereiken.” Hiervoor gebruik je een externe monitor die op de juiste hoogte is ingesteld, waardoor je desgewenst het toetsenbord en trackpad van je laptop kunt blijven gebruiken. De andere manier is om het scherm van de laptop op ooghoogte te krijgen en een externe muis en toetsenbord te gebruiken. Hoewel James zijn Roost-standaard aanbeveelt (ik gebruik er al jaren een en ik kan bevestigen dat hij uitstekend is), heeft hij een geweldige budgetoptie. “Het goedkoopst is een Anker extern Bluetooth-toetsenbord en -muis van Amazon, en een schoenendoos onder je laptop om het scherm op ooghoogte te krijgen.” Als je echt vastzit aan een goedkope bureaustoel, dan zijn er een paar manieren om de situatie te verbeteren. Bekijk deze geweldige video van Wirecutter.

Zit-sta

De hele dag zitten is niet goed voor je, en de hele dag staan ​​is niet per se beter, maar je hebt geen luxe, elektrisch zit-sta bureau nodig om je in beweging te houden. Je kunt het gemakkelijk zelf maken. Ik heb een Ikea Frosta-kruk die ik net op het bureau heb gezet. Ik leg er een toetsenbord en trackpad op en zet mijn iPad op een standaard die hem iets hoger zet. Het is niet perfect – het scherm is nog steeds een beetje te laag – maar het helpt me van positie te veranderen. Als je dit probeert, zorg er dan voor dat je het advies van James Olander opvolgt om de nieuwe “desktop” een paar centimeter boven je riemgesp te houden. En tot slot, vergeet niet om pauzes te nemen. Stel een timer in om u elke 30 minuten van het bureau te krijgen, uit te rekken en rond te lopen. Als uw werkgever u $ 1.000 geeft, weet u nu hoe u het moet uitgeven. Maar u kunt uw werkomgeving veilig maken met niets anders dan enig bewustzijn en een paar snelle hacks.