Skip to content

Uw auto is misschien niet de enige EV in de toekomst

25 de augustus de 2022
e rvconcept 366ee40afabc4cf9a41f0956f7fab870

Belangrijkste leerpunten

  • Bedrijven werken aan alles, van elektrische zeppelins tot elektrische en autonome spoorvoertuigen.
  • Ongebruikelijke elektrische voertuigen (EV’s) kunnen de vervuiling verminderen en goedkoper zijn in onderhoud.
  • Een Israëlisch bedrijf is van plan binnenkort een elektrisch aangedreven passagiersvliegtuig te testen.

Elektrische auto’s waren vorig jaar zo, en nu wenden fabrikanten zich tot ongebruikelijke manieren van transport op batterijen. Winnebago Industries heeft zojuist zijn nieuwe concept voor elektrische recreatievoertuigen (RV) onthuld.

Bedrijven werken aan alles, van elektrische zeppelins tot elektrische en autonome spoorvoertuigen. Het maakt allemaal deel uit van een poging om de vervuiling te verminderen door alternatieven voor benzineslurpende auto’s.

“Conventionele brandstoffen die in deze voertuigen worden gebruikt, hebben de neiging om broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen te produceren die schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en milieu”, vertelde Ramteen Sioshansi, een technisch professor aan de Ohio State University en IEEE Fellow die elektrische voertuigen bestudeert, aan levensdraad in een e-mail interview. “Het kan een uitdaging zijn om andere vloeibare brandstoffen te ontwikkelen die deze eigenschappen niet hebben.

Door over te schakelen op elektriciteit worden deze emissies geëlimineerd.”

Campers gaan elektrisch

De typische RV haalt slechts ongeveer 6-10 mijl per gallon, wat snel prijzig kan worden als de brandstofkosten hoog zijn. Maar Winnebago beweert een oplossing te hebben met zijn nieuwe elektrische camper. Het Winnebago e-RV-conceptvoertuig is een volledig elektrische, emissievrije camper met een geavanceerde aandrijflijn en een batterijpakket dat ook alle systemen in het woongedeelte van de touringcar aandrijft. Het heeft apparaten in het voertuig die zijn ontworpen om het energieverbruik en de batterijprestaties te optimaliseren en tegelijkertijd het comfort en de functionaliteit te maximaliseren.

Er is zelfs 350 volt gelijkstroom voor de boiler en dakairco met warmtepomp en 110 volt wisselstroom voor de inductiekookplaat. “De vraag van de consument drijft elektrische stroomtoepassingen op vele fronten aan, en we geloven dat consumenten van campers klaar zijn om te profiteren van de verbeterde functies en bruikbaarheid die geëlektrificeerde en verbonden camperproducten zullen bieden”, zegt Ashis Bhattacharya, senior vice president van Winnebago Industries, in een verklaring.

het nieuwsbericht. Elektrische voertuigen zijn aantrekkelijk omdat ze zo duurzaam zijn, zowel ecologisch als economisch, vertelde Andrey Bolshakov, de CEO van elektrisch voertuigbedrijf Evocargo, aan levensdraad in een e-mailinterview. Zijn bedrijf ontwikkelt autonome elektrische vrachtwagens.

Externe operators zullen de vrachtvervoerders besturen. Elk elektrisch voertuig – of het nu een vliegtuig, een vrachtwagen of een auto is – zal geen uitstoot hebben en stiller zijn dan zijn conventionele tegenhanger, beweerde Bolshakov. “Dus een wereld vol elektrische voertuigen zal schoner en comfortabeler zijn”, zei hij. “En aangezien elektromotoren zoveel eenvoudiger zijn dan verbrandingsmotoren, zijn ze betrouwbaarder in gebruik en goedkoper in onderhoud.”

Treinen, vliegtuigen en auto’s

Fabrikanten gebruiken het woord elektrisch voor praktisch elk voertuig dat je maar kunt bedenken. Zo heeft een groep voormalige SpaceX-ingenieurs onlangs aangekondigd dat ze zelfaangedreven elektrische goederentreinwagons gaan bouwen.

Parallel Systems zegt dat zijn treinwagons energiezuiniger zijn dan vrachtwagens. De voertuigen hebben een betere aerodynamica, dus het verplaatsen van één vracht per trein kost een kwart van de energie die nodig is om het per vrachtwagen te verplaatsen.

Een concept van een futuristische straat met rondlopende mensen en elektrische voertuigen voor transport.

“We hebben Parallel opgericht om spoorwegen in staat te stellen nieuwe markten te openen, het gebruik van de infrastructuur te vergroten en de service te verbeteren om de decarbonisatie van vracht te versnellen”, zegt Matt Soule, de CEO van Parallel Systems in een persbericht. “Ons bedrijfsmodel is om spoorwegen de middelen te geven om een ​​deel van de Amerikaanse vrachtwagenindustrie met een waarde van 700 miljard dollar om te zetten naar het spoor.

Het Parallel-systeem kan ook helpen de crisis in de toeleveringsketen te verlichten door goedkope en regelmatige verplaatsing van vracht in en uit havens mogelijk te maken.” Als treinen elektrisch kunnen gaan, waarom dan geen dingen die vliegen? Dat lijkt de gedachte te zijn achter het bedrijf Hybrid Air Vehicles, dat onlangs concepten van elektrisch aangedreven passagierszeppelins onthulde.

De Airlander 10 zal tot 100 passagiers kunnen vervoeren. Een Israëlisch bedrijf is van plan binnenkort een elektrisch aangedreven passagiersvliegtuig te testen. Maar er blijven uitdagingen bestaan ​​om verregaande EV-concepten te realiseren.

Voor elektrische vrachtwagens stelt het gewicht dat nodig is voor de batterijen om zware lasten over lange afstanden te trekken de grenzen van de huidige technologie op de proef, zei Michael Lenox, een professor aan de Universiteit van Virginia en auteur van het boek “The Decarbonization Imperative: Transforming the Global Economie tegen 2050” in een e-mailinterview.

Hij zei dat dezelfde hindernissen van gewicht en batterijduur de droom van commerciële langeafstandsvluchten belemmeren. “Biobrandstoffen en waterstof kunnen uiteindelijk een betere oplossing zijn om commerciële luchtvluchten koolstofarm te maken”, voegde Lenox eraan toe.