Skip to content

Uw volgende kantoor zou in virtual reality kunnen zijn

9 de juli de 2021
GettyImages 1128192646 872f6fe5677f44eeb4ce03cd900841ff

Belangrijkste leerpunten

  • De pandemie stimuleert de belangstelling voor het gebruik van virtual reality voor bedrijven.
  • De Oculus 2 VR-headset van Facebook ondersteunt een applicatie genaamd Infinite Office waarmee mensen in een virtueel kantoor kunnen werken.
  • Er is vooruitgang nodig voordat VR real-life interacties kan vervangen, zeggen experts.

Met miljoenen mensen die thuis werken vanwege de pandemie, wenden bedrijven zich tot virtual reality om samen te werken en te communiceren. Na jarenlang wegkwijnen als voornamelijk een gaming-accessoire, heeft VR zijn moment in de schijnwerpers voor werk. De verkoop van virtual reality-software en -hardware zal naar verwachting stijgen. De onlangs aangekondigde Oculus Quest 2 van Facebook en andere headsets maken de technologie toegankelijker dan ooit. “Bedrijven proberen een andere manier te vinden om met hun klanten in contact te komen, omdat ze hen niet persoonlijk kunnen bereiken”, zegt Steven King, een professor aan de Universiteit van North Carolina die virtual reality bestudeert, in een telefonisch interview. “Nu, vanwege COVID, VR [is] de juiste manier om dat voor sommigen van hen te doen. Dus voor sommige bedrijven verzendt het een headset naar een klant om hen de ervaring te geven, vanuit een samenwerkingsperspectief. Voor anderen geeft het je meer de mogelijkheid om creatief samen te werken als een klein team dan een platte, tweedimensionale ervaring.”

Typ op uw headset

Als VR een echte kantoortool wordt, moet het meer doen dan alleen games spelen. Facebook heeft onlangs aangekondigd dat de Oculus 2 VR-headset een applicatie genaamd Infinite Office zal ondersteunen waarmee mensen in een virtueel kantoor kunnen werken. Andere functies zijn onder meer virtuele vergaderingen en de mogelijkheid om te schakelen tussen een volledige VR-modus en een hybride modus die de virtuele wereld samenvoegt met de werkelijke omgeving. Logitech werkt samen om een ​​echt toetsenbord van volledige grootte aan te bieden dat in de virtuele ruimte zal werken. “Bedrijven proberen een andere manier te vinden om met hun klanten in contact te komen, omdat ze hen niet persoonlijk kunnen bereiken.” Bedrijven gebruiken VR al voor alles, van samenwerken tot training tot verkoop. Verizon gebruikt VR om zijn winkelmedewerkers te leren omgaan met gewapende overvallen. Winkelmedewerkers kunnen in VR een scenario naspelen van wat ze moeten doen als ze onder schot worden gehouden. Walmart trainde meer dan 1 miljoen medewerkers met virtual reality en test het gebruik van VR voor sollicitatiegesprekken. “Met alle gegevens die je van VR krijgt, kun je zien waar ze kijken. Je kunt zien hoe ze bewegen en hoe ze reageren”, vertelde Walmart’s hoofd leren Andy Trainor. NPR. “Je zou een interview in VR kunnen doen en op basis van de manier waarop ze de vragen beantwoorden, kun je vooraf selecteren of ze wel of niet geschikt zijn voor die rol.”

Een virtuele, gezamenlijke vergadering

De pandemie van het coronavirus dwingt meer bedrijven om VR voor werk te verkennen. In een telefonisch interview legt Alex Howland, president en mede-oprichter van VR-softwarebedrijf VirBELA, uit dat er “een explosie van interesse van het bedrijfsleven” is geweest. Zijn bedrijf creëert virtual reality-ruimtes voor samenwerking die plaats bieden aan wel 10.000 mensen tegelijk.

Virtueel versus video versus realiteit

Omdat de pandemie de kantoorcultuur ondermijnt, kunnen pure tekstinteracties zoals e-mail steriel aanvoelen. Zelfs videoconferenties laten vaak alleen de gezichten van mensen zien, waardoor het moeilijk kan zijn om mensen te lezen. “Hoewel apps voor videoconferenties de standaardplatforms zijn om te communiceren, maakt de afwezigheid van het fysieke aspect het moeilijk om de lichaamstaal van een collega te bestuderen, waardoor de ervaring onvolledig is in vergelijking met fysiek met hen discussiëren”, zegt Yaniv Masjedi, CMO bij videoconferentiebedrijf Nextiva. , in een e-mailinterview. Veel mensen komen er ook achter dat het vermoeiend is om de hele tijd voor de camera te staan. “Het leuke aan een soort avatar zijn, is dat het een zekere mate van psychologische veiligheid en privacy biedt terwijl het toch sociaal is”, zei Howland. “Dus we horen dat mensen die introvert zijn, of meer diverse mensen, zich op hun gemak voelen om in de virtuele omgeving te spreken, op een manier dat ze zich misschien niet op hun gemak voelen in een persoonlijke ruimte.” “Het is ook een beetje onaangenaam om met andere mensen in een kamer te zijn, maar niemand anders kan elkaar zien, maar ze weten dat ze er zijn.” Met de software van VirBELA kunnen gebruikers een camera inschakelen en hun echte gezicht laten zien, maar veel mensen kiezen ervoor om het niet te gebruiken, zei Howland. Zelfs het gebruik van een avatar kan sociaal onhandig zijn, zo blijkt. “Als je je avatar te dicht bij de avatar van iemand anders krijgt, is het net zo ongemakkelijk als, weet je, dat ik te dichtbij kom”, zei Howland. Traditioneel gedrag wordt soms gerepliceerd in de virtuele wereld, zei Howland, eraan toevoegend: “we zien heren soms vrouwen door deuren laten gaan voordat ze dat doen.”

Mensen beoordelen op hun avatar

Een positief resultaat van wijdverbreid gebruik van VR is dat mensen hierdoor meer op hun ideeën kunnen worden beoordeeld dan op hoe ze eruit zien, stelde Justin Berry, een criticus aan de Yale University’s School of Art en faculteitslid van Yale’s Center for Collaborative Arts en Media, in een telefonisch interview. “Het was interessant voor mij om te zien wanneer je naar virtual reality kijkt en je zegt, wie vindt er comfort of veiligheid in deze ruimte,” zei hij. “In sommige opzichten beschermt het mensen die mogelijk worden gemarginaliseerd.” “Voor anderen geeft het je meer de mogelijkheid om creatief samen te werken als een klein team dan een platte, tweedimensionale ervaring.” Het gebruik van VR kan de nieuwe norm worden, maar ondanks de voordelen zal het fysieke interacties niet snel volledig vervangen. King, bijvoorbeeld, “ziet niet dat een grote samenleving nooit dingen gaat doen omdat VR zo goed is. Ik denk gewoon dat we 20 jaar verwijderd zijn van dat ooit zal gebeuren.” De hardware voor VR heeft ook nog een lange weg te gaan, met experts die zeggen dat de huidige generatie headsets onhandig is en schermen met een relatief lage resolutie heeft. Mensen moeten ook leren wennen aan interactie in VR. “Het is ook een beetje onaangenaam om met andere mensen in een kamer te zijn, maar niemand anders kan elkaar zien, maar ze weten dat ze er zijn”, zei King. “Er is gewoon een psychologisch stukje dat het een beetje raar maakt.”

Zelfs de voorstanders geven toe dat VR nog in de kinderschoenen staat. Dus wat zou de toekomst in petto hebben voor werk? De uitrol van ultrasnelle 5G-netwerken zou overal betere VR-verbindingen mogelijk maken, zei Howland. Snellere processors zorgen ook voor betere graphics. “Ik denk dat je een grotere integratie zult zien van tools waarmee Facebook net is uitgekomen”, zei Howland. “Alle verschillende tools die je op kantoor gebruikt, kunnen ermee worden verbonden in de virtuele wereld. Het wordt dus een soort one-stop-shop voor alle dingen die je nodig hebt om effectief te zijn.”