Skip to content

Waarom u een second opinion-malwarescanner nodig heeft?

20 de juli de 2021
183240547 56a6a57b5f9b58b7d0e421f8 afac8bb12fd44667bad0eb927cb1bd57

U beschikt over de nieuwste, meest up-to-date antivirussoftware. U hebt een volledige systeemscan uitgevoerd en alles wordt “groen” weergegeven zonder problemen gevonden. Alles lijkt soepel te verlopen, behalve dat uw webbrowser u steeds doorverwijst naar casinowebsites, ongeacht wat u in Google typt. Wat is er in godsnaam aan de hand? Het klinkt alsof u een second opinion-malwarescanner nodig heeft om uw systeem te bekijken om te zien of uw primaire antivirus- of antimalwarescanner iets ongemerkt op uw systeem heeft laten glippen. Een second opinion-scanner is precies hoe het klinkt, een secundair programma voor het detecteren en verwijderen van malware dat fungeert als een tweede verdedigingslinie voor uw computer als uw primaire scanner een actieve malware-infectie niet detecteert. De meeste mensen denken dat een enkele scanner met de De nieuwste virus-/malwaredefinities beschermen hun systeem tegen schade, helaas is dit niet altijd het geval. Virus- en malware-ontwikkelaars coderen hun malware opzettelijk om detectie door veel van de belangrijkste virus-/malwarescanners op de markt te omzeilen. De slechteriken gebruiken codering, stealth-technieken en allerlei manieren van black art-codering om hun payloads te verbergen. Dit zijn meestal kwaadaardige softwarepakketten die zijn ontworpen om uw computer te overheersen en tegelijkertijd de ontwikkelaars en hun malware-filialen geld te verdienen.

Hoe een second opinion-scanner verborgen problemen vindt

Er zijn verschillende factoren die de detectie van malware beïnvloeden. Verschillende malwarescanners kunnen verschillende scanmethoden gebruiken. De een kan zich specialiseren in rootkit-detectie, terwijl de ander misschien alleen op zoek is naar specifieke virushandtekeningen. Er zijn tegenwoordig veel varianten van second opinion-scanners beschikbaar, maar je moet heel voorzichtig zijn bij het selecteren van een, omdat sommige malware-ontwikkelaars nep-antivirusproducten of Scareware produceren die malware in je systeem introduceren in plaats van deze te verwijderen. Velen van hen hebben zeer slim klinkende namen en kunnen zeer overtuigende websites hebben die legitiem lijken. U moet elke scanner die u overweegt te gebruiken Googlen om er zeker van te zijn dat deze legitiem is en geen oplichterij. Hier is een lijst van enkele van de meer gerenommeerde, legitieme en effectieve second opinion-scanners op de markt:

  • Malwarebytes (Windows) — Een van de meest aanbevolen second opinion-scanners op de markt. Het wordt zeer regelmatig bijgewerkt en heeft de mogelijkheid om vele vormen van malware te detecteren die traditionele virusscanners missen. Er is een gratis versie beschikbaar, evenals een betaalde versie die realtime bescherming biedt.
  • HitMan Pro (Windows) — HitMan Pro hanteert een unieke cloudgebaseerde benadering voor het scannen van malware. Het kan een computer in zeer korte tijd scannen op vele vormen van malware. Het heeft ook een gratis versie beschikbaar.
  • Kaspersky TDS Killer Anti-rootkit-hulpprogramma (Windows) — De TDS Killer-scanner is een geweldig hulpmiddel als laatste redmiddel. Als je denkt dat je een rootkit op je systeem hebt die door alle andere tools is gemist, is TDS Killer vaak je laatste en beste hoop om de rootkit uit te roeien. Het is een gratis tool die zich richt op de TDL-variëteit aan rootkits die zeer geavanceerd en uiterst moeilijk te detecteren en te verwijderen zijn.

Zelfs als de second opinion-scanner die u hebt geïnstalleerd er niet in slaagt de malware te ontdekken waarvan u zeker weet dat deze zich nog steeds op uw systeem verbergt, is alle hoop niet verloren. Er is een uitstekende website genaamd Bleeping Computer, die beschikt over een deskundige staf van deskundige vrijwilligers die u zullen begeleiden bij het vinden en verwijderen van uw computer van zowat elke vorm van malware die tegenwoordig bestaat. Ze hebben een diagnostisch proces dat enige inspanning van uw kant vereist, maar ze zijn er om u bij elke stap te helpen.