Skip to content

Waarom u misschien een cloudbrowser wilt proberen

18 de juni de 2021
GettyImages 1263407866 2b5d3fc8bd8b405a8fdedff56ac69983

Belangrijkste leerpunten

  • Cloudbrowsers beginnen steeds populairder te worden, met nieuwe opties die dit jaar worden gelanceerd.
  • Experts zeggen dat cloudbrowsers betere prestaties bieden dan lokale opties en zelfs betere beveiliging tegen malware en virussen kunnen bieden.
  • Veel van deze browsers brengen maandelijkse kosten met zich mee en zijn meer gebouwd voor zakelijke en zakelijke gebruikers, maar we zouden in de toekomst meer persoonlijke opties kunnen zien.

Cloudgebaseerde browsers beginnen steeds meer beschikbaar te komen met de release van nieuwe opties zoals de Mighty-browser. Naast betere prestaties bieden dit soort apps betere beveiliging voor gebruikers, zeggen experts. Hoewel het een fantastisch hulpmiddel is, kan internet ook een gevaarlijke plek zijn. Malware, virussen en andere bedreigingen voor uw privacy en online veiligheid kunnen in zowat elke hoek op de loer liggen. Hoewel er veel antivirusopties zijn, zeggen experts dat het gebruik van een cloudgebaseerde browser – die in wezen een nieuwe omgeving creëert waarin de browser kan worden uitgevoerd – sommige van die risico’s kan helpen verminderen door te voorkomen dat bedreigingen uw lokale computer bereiken. “Beveiliging is waarschijnlijk de belangrijkste factor waar we naar moeten kijken”, vertelde Bernadette Welch, een cloudgebaseerde browse-expert die met Uke-Tuner werkt, in een e-mail aan Lifewire. “Bij het vergelijken van cloudbrowsers met traditionele webbrowsers, hebben de cloudgebaseerde opties de neiging om te overheersen wanneer specifiek naar beveiliging wordt gekeken.”

Veiligere zandkastelen bouwen

Het meest interessante aan cloudbrowsers is dat ze een basisidee nemen – met behulp van een browser – en deze uitrusten met de kracht van cloudservices. Waar cloudgaming en cloudcomputing steeds aantrekkelijker worden voor gebruikers, lijkt browsen in de cloud misschien niet zo’n groot probleem. Maar het kan. Naast het minder belasten van uw lokale computer, dienen cloudgebaseerde browsers ook nog een ander doel: het blokkeren van ongewenste malware.

Misschien Browser-logo

Uit een onderzoek van de Georgetown University in 2018 bleek dat cloudgebaseerde browsers zoals Silo een betere bescherming boden tegen links die besmet waren met malware dan Chrome. Van de 54 bestanden die de auteurs probeerden te downloaden, konden er acht de computer met Chrome infecteren. Hoewel er 13 via Silo werden gedownload, werden al die bestanden verwijderd bij het afsluiten van de browser en bereikten ze nooit de computer van de gebruiker. Natuurlijk is browsen in de cloud niet 100% onfeilbaar, zoals blijkt uit de resultaten van dat onderzoek, maar het belangrijkste om op te merken is dat Chrome en andere lokale browsers de neiging hebben om bestanden te downloaden voordat ze u op de hoogte stellen van malwareproblemen. Op dat moment bevindt de malware zich al op uw computer en kan deze problemen veroorzaken. Antivirussoftware kan dit enigszins helpen verminderen, maar als u op zoek bent naar de grootst mogelijke beveiliging, kan een cloudgebaseerde browser de moeite waard zijn om naar te kijken.

Persoonlijk gaan

Hoewel cloudbrowsers niet per se iets nieuws zijn, zijn de meeste nog steeds gebouwd met zakelijke en zakelijke gebruikers in het achterhoofd. Dat betekent niet dat u als persoonlijke gebruiker niet kunt profiteren van de prestaties en veiligheid die ze bieden.

Welch zegt dat cloudgebaseerde browsers een integraal onderdeel van haar leven zijn geworden, zowel op het werk als wanneer ze alleen op internet surft. “Resources worden efficiënter verwerkt door cloudgebaseerde browsers”, zei ze. Ze ging verder met te zeggen dat, in haar ervaring, cloudbrowsers beter presteerden en minder bronnen in beslag namen dan andere opties zoals Chrome, dat een beetje een geheugenzwijn is geworden, vooral in de afgelopen jaren. Waar Chrome misschien gigabytes aan geheugen (RAM) nodig heeft om meerdere browsers uit te voeren, zeggen cloudbrowsers zoals Mighty dat je 50 of meer tabbladen kunt openen zonder meer dan 500 MB van de computerbronnen in beslag te nemen. Dit verschil is niet zo groot met het gerapporteerde gebruik van bronnen van browsers zoals Firefox, maar het kan nog steeds nuttig zijn voor mensen met een goedkopere of oudere laptop.

Veel van deze browsers bieden ook versleutelde gegevens, evenals beveiligde machines waar die gegevens worden opgeslagen. Als u zich echter zorgen maakt over de implicaties die het vertrouwen van uw gegevens in de cloud kan hebben, kunt u altijd een VPN of andere beveiligingsapp gebruiken om uw persoonlijke informatie en gegevens veilig te houden. Middelen worden efficiënter verwerkt door cloudgebaseerde browsers. Er is echter nog een andere factor waarmee u rekening moet houden buiten beveiliging en prestaties. Kosten. De meeste cloudbrowsers hebben momenteel een maandelijks bedrag, wat betekent dat u moet bepalen of die extra prestaties en sandbox-beveiliging de moeite waard zijn om voor te betalen. Zo niet, blijf dan gewoon de browsers gebruiken die u al gebruikt. Er zijn tal van opties beschikbaar die prioriteit geven aan beveiliging voor gebruikers. Als u het echter niet erg vindt om elke maand wat contant geld opzij te zetten, zult u misschien ontdekken dat browsen in de cloud perfect voor u is. Hoe dan ook, het is de moeite waard om in de gaten te houden, vooral als deze browsers hun beveiligings- en prestatiefuncties blijven verbeteren.