Skip to content

Waarom u wel (of niet) in cryptovaluta zou moeten investeren?

29 de juni de 2021
GettyImages 1266123239 c1b094ea59894d5abf07e8bb62809d99

Belangrijkste leerpunten

  • De prijs van cryptocurrencies stijgt in waarde, wat sommige nieuwkomers verleidt om te investeren.
  • PayPal is onlangs begonnen met het toestaan ​​van klanten om enkele cryptocurrencies te kopen.
  • Crypto heeft sommige investeerders veel geld opgeleverd, maar er is geen garantie voor een aanzienlijk rendement.

De prijzen van cryptocurrency schieten omhoog, maar experts zeggen dat beginners op hun hoede moeten zijn om op de markt te springen. PayPal is onlangs begonnen met het toestaan ​​van klanten om enkele cryptocurrencies te kopen als onderdeel van een groeiende beweging om het investeren in crypto gemakkelijker te maken. Maar wees voorzichtig wiens advies u opvolgt bij het beleggen. “Er lijkt geen tekort te zijn aan zelfbenoemde ‘experts’ voor crypto-investeringen die advies geven op sociale media en forums, die allemaal beloven de geheime formule te kennen voor succes in crypto-investeringen,” David Janczewski, mede-oprichter en CEO van crypto-softwarebedrijf Coincover , zei in een e-mailinterview. ‘Maar ze weten het niet echt.’

Massaal naar Crypto

Veel mensen beginnen met cryptocurrency, aangemoedigd door stijgende prijzen. Volgens een recent rapport van Crypto.com is er een toename van 15,7% in crypto-gebruikers van december 2020 (92 miljoen) tot januari 2021 (106 miljoen). Gebruiksgemak is een andere reden waarom velen in crypto investeren. Sinds afgelopen herfst kunnen PayPal-gebruikers in de VS cryptocurrencies verhandelen op haar platform, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. “Ik zou het type gebruiker op ons platform op dit moment omschrijven als meer crypto-nieuwsgierig”, zei John Rainey, Chief Financial Officer van PayPal, tijdens een inkomstenoproep. “We krijgen deze zware daghandelaren niet in crypto – het is meer een informele klant die hier enigszins door geïntrigeerd is.”

Het openen van een account bij een grote beurs zoals Coinbase of Binance is de gemakkelijkste manier om te beginnen met beleggen, zei Harumi Urata-Thompson, chief financial officer van Bitcoin-transactieservice Celsius Network, in een e-mailinterview. “Als je eenmaal het Know Your Customer (KYC)-proces hebt doorlopen, wat veel gemakkelijker is dan het openen van een fysieke bankrekening, en een account opent, is het een kwestie van een munt selecteren die je graag wilt kopen en de prompt volgen om je naar het ‘koop’-scherm’, zei hij. Maar het kopen van cryptocurrency was niet altijd een relatief pijnloos proces. Edmund McCormack, oprichter en CEO van de cryptocurrency-educatiewebsite Dchained, legde in een e-mailinterview uit dat Bitcoin niet altijd een betrouwbare, gebruiksvriendelijke marktplaats had. “Nu PayPal en Square tussenbeide komen om crypto gemakkelijk te kopen en verkopen, kan het proces voor consumenten niet eenvoudiger zijn”, voegde hij eraan toe.

Bitcoins op uw Visa-kaart

Het kan binnenkort nog eenvoudiger worden om in cryptocurrencies te investeren. McCormack zei dat financiële instellingen in de rij zijn gaan staan ​​om te lobbyen voor goedkeuring om Bitcoin ETF’s aan hun klantenbestand aan te bieden. Creditcards kunnen binnenkort ook een optie zijn, waarbij Visa onlangs zijn Bitcoin Rewards Visa-kaart aankondigde. “Van BlackRock tot Fidelity, investeren in Bitcoin bij uw favoriete bank zal net zo eenvoudig zijn als het openen van een cd”, zei McCormack. “Ik zou het type gebruiker op ons platform op dit moment omschrijven als meer crypto-nieuwsgierig.” Er is echter een verbijsterende verscheidenheid aan cryptocurrencies om te navigeren, van Ethereum tot Litecoin, en ze zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige zijn misschien populairder, maar ze hebben ook serieuze problemen. “Dogecoin bijvoorbeeld, hoewel zeer memebaar, is geen schaarse valuta zoals Bitcoin – in die zin dat een oneindig aantal dogecoins kan worden geslagen”, zei Aubrey Strobel, hoofd communicatie bij Bitcoin-winkelsite Lolli, in een e-mailinterview . “Je moet de verschillen tussen verschillende munten grondig onderzoeken voordat je een beslissing neemt om te investeren.” En vergeet de veiligheid niet bij het beleggen. Janczewski zegt dat er meer dan een paar horrorverhalen zijn over mensen die de toegang tot hun waardevolle investeringen verliezen omdat ze gewoon hun wachtwoord zijn vergeten.

Close-up van Litecoin-, Bitcoin- en Ripple-waarden die toenemen en afnemen

“Dus bij het evalueren van opties,” zei Janczewski, “controleer of de service die u overweegt veiligheidsvoorzieningen biedt, zoals beveiligde sleutelopslag, zodat uw sleutels kunnen worden hersteld of gerepliceerd als u de toegang verliest, of een verzekering om u te vergoeden als u was het slachtoffer van diefstal of fraude.” Ondanks hoe gemakkelijk het is om in crypto te stappen, laat u niet misleiden door verhalen over investeerders die veel geld verdienen. Janczewski zegt dat er nog steeds geen garantie is voor een significant rendement. “In plaats daarvan moeten mensen die in crypto kopen, net als elke andere investering, zich richten op langetermijnwinsten, diversificatie”, voegde hij eraan toe. “Ze moeten begrijpen – en zich prettig voelen bij – het feit dat prijzen in de loop van de tijd kunnen fluctueren.”