Skip to content

Waarom uw hond misschien een wearable nodig heeft

30 de maart de 2023
LifestyleImage2 660f5cba8bb4463ea8019f8179fc1e46

Belangrijkste leerpunten

  • Volgens de makers van een nieuwe wearable voor honden kan het volgen van de slaap van uw hond helpen om hun algemene gezondheid in de gaten te houden.
  • Fi is een GPS-halsband voor honden die is geüpgraded met een snooze-monitoringfunctie.
  • Er is een groeiende trend van hightech gadgets voor huisdieren, waaronder gezichtsherkenning en slimme voersystemen.

Een nieuwe wearable voor honden kan hun slaap volgen en leiden tot een betere gezondheid, beweert het bedrijf achter de uitvindingen. De hondenhalsband genaamd Fi volgt de locatie van honden voor het geval ze verdwalen. Het kan ook het gebruikelijke gedrag van honden in de vrije tijd volgen, van nachtelijke slaap tot dutjes overdag, en gebruikers op de hoogte stellen van eventuele afwijkingen. “De uren die honden, en alle organismen, slapend doorbrengen, zijn essentieel om op te laden, te genezen en te groeien”, vertelde Dr. Jeff Werber, een dierenarts die adviseur is van Fi, aan Lifewire in een e-mailinterview. “Hoewel slaap essentieel is voor de gezondheid, zijn verstoringen van normale slaappatronen ook een belangrijke indicator dat er iets mis kan zijn.”

Neerwaartse honden

De Fi-halsband kan eigenaren essentiële inzichten geven in de gezondheid van hun hond, zei Werber. Vaak moeten plassen vanwege nierproblemen, jeuk door vlooien of verhoogde dorst door diabetes kunnen een hond bijvoorbeeld ’s nachts wakker houden, en de eigenaar heeft er misschien geen idee van omdat ze op dat moment slapen. “Sommige van deze problemen zijn overdag duidelijker dan andere, maar het zijn de verborgen problemen die een gevaar vormen als de eigenaar ze niet vroeg opmerkt,” voegde hij eraan toe. “Met slaapregistratie krijgen hondenbezitters een idee van wat normaal is voor hun hond, en kunnen ze trends allemaal op één gecentraliseerde plek zien.” Jonathan Bensamoun, oprichter en CEO van Fi, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat het bedrijf op het idee kwam nadat hij met dierenartsen had gesproken over manieren om de gezondheid van huisdieren te volgen. “Wat vooral krachtig is aan slaapregistratie, is dat de ouder op dat moment ook slaapt, dus als hun hond kortere nachten begint te krijgen of veel vaker wakker wordt om te drinken, zullen ze het niet merken,” zei hij. .

Pet Tech Boom

De Fi-halsband maakt deel uit van een groeiende trend van hightech gadgets voor huisdieren. Er zijn slimme feeders beschikbaar om uw huisdieren te voeden, waaronder het PetNet, dat beweert de voedingsbehoeften van uw huisdier te beoordelen en een aangepast voedingsregime te creëren. Het zal uw apparaat ook waarschuwen wanneer uw huisdier gevoerd is of wanneer u meer voer moet kopen. Andere apparaten houden ook uw huisdieren in de gaten. Zo is er bijvoorbeeld het nieuwe hondenveiligheidssysteem Halo Collar. Het biedt een combinatie van een draadloze smart fence, smart training, gps-tracker en activity tracker.

Screenshots van de Sleep Tracking-schermen van de Fi halsband-app.

Halo biedt eigen draadloze hekken, waarvan het bedrijf beweert dat ze helpen voorkomen dat huisdieren in de eerste plaats verloren gaan. Met de halsband kunnen gebruikers grenzen instellen op hun smartphones om een ​​hond veilig binnen te houden. De Halo Collar houdt ook de activiteitsniveaus van uw hond bij, inclusief zowel actieve als rusttijd. “De technologie van Halo houdt honden weg van drukke wegen en geeft eigenaren de gemoedsrust dat hun honden buiten veilig zijn”, vertelde mede-oprichter van Halo, Ken Ehrman, aan Lifewire in een e-mailinterview. “Als een hond toch losraakt, kunnen eigenaren met Halo huisdieren snel, in realtime, volgen via GPS en GNSS. Doordat ze uw hond snel kunnen lokaliseren, hebben ze minder kans om te verdwalen en in een asiel terecht te komen.” Gezichtsherkenning wordt nu gebruikt om verloren huisdieren te identificeren en terug te vinden, vertelde Chyrle Bonk, een veterinaire woordvoerder van doggiedesigner.com, aan Lifewire in een e-mailinterview. Er zijn websites en apps gewijd aan het verstrekken van foto’s en unieke details over uw huisdier, zodat mensen ze kunnen helpen herkennen als ze verdwaald zijn. Natuurlijk moet je bij dit soort gereedschap goed nadenken voordat een huisdier verdwaalt. “Elk jaar gaan er veel huisdieren verloren, en zonder hoogtechnologische oplossingen zouden velen dat blijven”, zei Bonk. “Deze nieuwe trackingtools kunnen echt helpen bij het vinden van huisdieren, vooral als ze verdwaald zijn in afgelegen gebieden waar de kans klein is dat ze een ander mens tegenkomen die ze zou herkennen.”