Skip to content

Wat de Slack Sale voor u betekent?

3 de juli de 2021
GettyImages 1275537291 010a800e15e843d69b7832bc2e8f124c

Belangrijkste leerpunten

  • Het cloudgebaseerde softwarebedrijf Salesforce is van plan het communicatieplatform Slack te kopen voor 27,7 miljard dollar.
  • Slack wordt geïntegreerd in Salesforce’s portfolio van cloud-apps.
  • De deal zal naar verwachting de Slack-ervaring voor gebruikers niet drastisch veranderen.

Als de uitdrukking “kanaalsurfen” u eerder aan Slack doet denken dan aan uw kabel-tv-pakket, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u wordt beïnvloed door het recente nieuws dat Salesforce van plan is het populaire communicatieplatform te kopen. Cloudsoftwarebedrijf Salesforce kondigde zijn plan aan om Slack op 1 december over te nemen in een mijlpaal van 27,7 miljard dollar. Maar hoe dramatisch het bedrag van de deal in dollars ook mag zijn, experts verwachten niet dat het de Slack-ervaring onmiddellijk fundamenteel zal veranderen – of zelfs maar op korte termijn. “Veel mensen zullen niet weten dat er een overname heeft plaatsgevonden”, Phil Simon, erkend technologie-expert en auteur van boeken, waaronder: Slapen voor Dummies, vertelde reddingsdraad in een telefonisch interview. Hij zegt dat hoewel Slack zijn product zal blijven innoveren zoals het al een tijdje doet, gebruikers min of meer de status-quo kunnen verwachten na de verkoop.

Wat de verkoop voor gebruikers betekent

Salesforce en Slack zijn in veel opzichten verschillend, en de combinatie ervan zal voor beide nieuwe functionaliteit opleveren. Salesforce is een cloudgebaseerd softwarebedrijf dat talloze producten biedt voor het beheren van klantrelaties, terwijl Slack een app is die teams en groepen gebruiken om informatie en berichten via verschillende kanalen te delen. Degenen die Salesforce op het werk gebruiken, zullen merken dat Slack zal worden geïntegreerd in zijn producten, een stap die volgens Salesforce zijn gebruikers zal helpen sneller betere beslissingen te nemen door klantinformatie te gebruiken. Maar hoe zit het met die Slack-gebruikers die Salesforce nog nooit hebben gebruikt, laat staan ​​ervan hebben gehoord? Welnu, experts verwachten voorlopig niet dat de verkoop veel verandering zal brengen in het kernproduct van Slack. “Met de verkoopkracht van Salesforce kan Slack eindelijk concurreren met Microsoft Teams en worden overgenomen door IT-teams.” “Slap als de tool waar zoveel mensen van hielden, zal hetzelfde blijven”, vertelde Stefano Maffulli, een voorstander van open source en privacy. reddingsdraad in een e-mail. “Ik denk dat het makkelijker beschikbaar zal worden bij bedrijven die Salesforce al gebruiken.” Box mede-oprichter en CEO Aaron Levie benadrukte ook het grotere bereik dat de deal voor Slack zou kunnen brengen nu het eigendom is van Salesforce. “Voor Slack hebben ze nu de steun van een van ’s werelds grootste softwarebedrijven, wat betekent dat ze een groot distributievoordeel krijgen door hun platform wereldwijd naar veel meer klanten te brengen”, schreef Levie. “Dit is bijna altijd iets geweldigs voor hen.”

Waarom Salesforce Slack koopt

Salesforce neemt Slack over in een tijd waarin de wereld gewend is geraakt aan thuiswerken, waarbij vaak verschillende platforms zoals Zoom, Skype, Microsoft Teams en Google Meet worden gebruikt om contact te houden met collega’s en vrienden. Veel analisten en nieuwsmedia hebben de deal gekarakteriseerd als een manier om de rivaliteit met Microsoft aan te wakkeren, die met name een paar maanden nadat Slack een concurrentieklacht had ingediend tegen het bekende technologiebedrijf in Europa. “Ik denk dat de grootste impact zal zijn op de acceptatie door bedrijven: met de verkoopkracht van Salesforce kan Slack eindelijk concurreren met Microsoft Teams en worden overgenomen door IT-teams”, zegt Maffulli.

Toekomst van werk

Een belangrijk aspect van de samenwerking tussen Slack en Salesforce is wat het aangeeft voor de toekomst van werk, dat lijkt te neigen naar apps die efficiënter communiceren en bepaalde platforms die tools bieden zoals videoconferenties, berichtenuitwisseling en het delen van documenten allemaal op één plek. In dit geval kunnen Salesforce-gebruikers data in de cloud beter afstemmen op gesprekken tussen collega’s. “Ik denk dat dit een cruciaal moment is en de kans om de manier waarop we werken echt te transformeren, zodat we niet zo afhankelijk zijn van het fysieke kantoor, [so] dat we een digitaal hoofdkantoor kunnen hebben”, vertelde Slack’s Stewart Butterfield onlangs aan Marc Benioff, CEO van Salesforce tijdens de keynote voorafgaand aan het jaarlijkse Dreamforce-evenement van het laatstgenoemde bedrijf. “Slack als de tool waar zoveel mensen van hielden, zal hetzelfde blijven.” Salesforce staat beide bekend om hun vermogen om te integreren met een groot aantal andere apps, en Simon zegt dat hij verwacht dat die integratie zal doorgaan.

Dus hoewel Salesforce “absoluut” nauwer zal gaan linken met Slack, verwacht hij niet dat Salesforce erop zal aandringen dat Slack gebruikers gebruiken alleen hun eigen producten. Die gesloten of “ommuurde tuin”-benadering is “niet de manier waarop de wereld gaat”, zegt Simon, die zich een toekomst voorstelt waarin de communicatie tussen applicaties naadloos is. Deze integratie gebeurt op andere communicatieplatforms Zoom kondigde bijvoorbeeld in oktober aan dat het bezig is met het maken van Zoom-apps (bekend als “Zapps”) om de populaire tool voor videoconferenties te integreren met applicaties zoals Dropbox, Coursera en – ja – ev nl Slack zelf. Dus, mensen kunnen zien dat hun kantoren zich tot Slack wenden als een communicatietool nu het onderdeel is van Salesforce. Het is echter onwaarschijnlijk dat veel Slack-gebruikers een merkbaar verschil in het product zullen zien nadat Salesforce de nieuwe eigenaar is geworden, behalve dat ze meer mogelijkheden bieden om het met nieuwe tools te gebruiken als hun werkgever daarvoor kiest.