Skip to content

Wat is BlackBerry PIN Messaging?

27 de juli de 2021
blackberry bold 9700 56a11d295f9b58b7d0bbea1f

BlackBerry-toestellen hebben elk een unieke ID, ook wel een PIN (Personal Identification Number) genoemd. BlackBerry-gebruikers kunnen hun toestelpincodes gebruiken om berichten naar andere BlackBerry-gebruikers te sturen in een configuratie die ook wel peer-to-peer messaging wordt genoemd. BlackBerry versleutelt PIN-berichten, maar versleutelt ze niet, en het is mogelijk voor andere BlackBerry-gebruikers om ze te onderscheppen. Gebruik daarom geen pin-naar-pin-berichten om gevoelige informatie te delen.

Welke BlackBerry-toestellen ondersteunen PIN-berichten?

BlackBerry 10, 7 OS en eerder ondersteunen PIN-berichten. BlackBerry OS heeft de release van BlackBerry 10 stopgezet, die op zijn beurt in 2017 werd vervangen door het Android-besturingssysteem.

Hoe werkt PIN-berichten?

De pincode is een reeks van acht alfanumerieke tekens die hard gecodeerd is in uw BlackBerry en niet kan worden gewijzigd. De BlackBerry Internet Service (BIS) herkent uw BlackBerry aan zijn pincode, zodat hij weet waar hij uw e-mailberichten moet bezorgen. BlackBerry Messenger (BBM) gebruikt het PIN-protocol om berichten aan andere BlackBerry-gebruikers te bezorgen. PIN-berichten verzenden is eenvoudigweg een bericht verzenden met behulp van het BlackBerry PIN-protocol van de ene BlackBerry rechtstreeks naar een andere BlackBerry. PIN-berichten gaan niet over het internet en verschijnen samen met e-mailberichten in de BlackBerry Messaging-toepassing. Als je vrienden op BBM hebt naar wie je directe PIN-berichten wilt sturen, kun je hun pincode opvragen bij hun BBM-contact. Als u uw BBM-contactpersoon in uw BlackBerry-contacten hebt, kunt u deze koppelen aan hun BBM-contactpersoon, zodat u ze rechtstreeks vanuit de BlackBerry-contactenlijst PIN-berichten kunt sturen.

Hoe veilig is PIN-berichten?

Als u ervoor kiest om uw BlackBerry-pincode door te geven, onthoud dan dat deze niet kan worden gewijzigd, dus houd rekening met de beveiliging van uw BlackBerry en geef uw pincode alleen aan mensen die u vertrouwt. Verder stelt BlackBerry specifiek dat een PIN-bericht moet worden beschouwd als “versleuteld, maar niet versleuteld”. Dit betekent dat elk BlackBerry-apparaat elk ontvangen bericht kan openen en lezen, zelfs als dat apparaat niet de beoogde ontvanger is. BlackBerry biedt een enterprise-encryptieservice, BBM Protected, die BBM-berichten tussen apparaten kan versleutelen.

BBM-berichten zonder pincode met gebruikers op niet-BlackBerry-apparaten

Als u een BlackBerry hebt en wilt communiceren met contacten die niet-BlackBerry-apparaten hebben, zoals Android, iOS en Windows, kunt u geen PIN-berichten gebruiken, maar u kunt nog steeds gebruikmaken van BBM-berichten om berichten heen en weer door te geven. Eerst moet uw contactpersoon de BBM Messenger-app voor het juiste platform installeren. U kunt vervolgens de app op uw BlackBerry doorzoeken om ze te vinden en ze aan uw BBM-contacten toevoegen.