Skip to content

Wat is een verborgen netwerk?

18 de december de 2022
what is a hidden network 5216350 e8f2eab9a4d24cc1b3afaabcd7b857c1

Een verborgen netwerk is een draadloos netwerk dat zijn netwerk-ID (ook wel SSID genoemd) niet uitzendt. Dat betekent dat het onzichtbaar is voor alle apparaten die zoeken naar een nieuw netwerk om lid van te worden. Het is nuttig om te begrijpen hoe ze werken en of ze u en uw netwerk ten goede kunnen komen.

Wat betekent verborgen netwerk?

Een verborgen netwerk is hoe het klinkt: een netwerk dat verborgen is voor gebruikelijke detectie. Ooit populair onder veiligheidsbewuste gebruikers, werd het gezien als een goede manier om ervoor te zorgen dat kwaadwillende bronnen uw netwerk niet konden zien voordat ze probeerden er toegang toe te krijgen. Het is alsof je een geheime doorgang naar je huis hebt, die niet zichtbaar is voor anderen.

De laatste tijd is het verbergen van uw netwerk echter uit de gratie geraakt, omdat er veel tools beschikbaar zijn om gebruikers te helpen verborgen netwerken te vinden. Het is ook niet zo veilig als je zou denken.

Waar wordt een verborgen netwerk voor gebruikt?

Mensen gebruiken een verborgen netwerk om dingen iets veiliger te houden. Hoewel er tools beschikbaar zijn om deze netwerken te detecteren, zal de gemiddelde gebruiker er niet aan denken om iets te zoeken waarvan hij niet eens weet dat het bestaat.

Sommige gebruikers zetten ook verborgen netwerken op om het netter te houden bij het browsen op nieuwe netwerken. In plaats van een lange lijst met routers en verbindingen te moeten doorzoeken, zoals in een flatgebouw, kan het handiger zijn om deze verborgen te houden. Een verborgen netwerk kan het echter iets moeilijker maken om verbinding mee te maken, omdat je de SSID moet weten om het te vinden. Dat zijn een paar extra stappen in vergelijking met het klikken op de netwerknaam en het invoeren van het wachtwoord.

Wat betekent het als er een verborgen netwerk is?

Weten dat er een verborgen netwerk beschikbaar is, zegt niet veel. Er zijn veel redenen waarom gebruikers een netwerk kunnen verbergen.

Het kan zijn dat iemand heeft gedacht dat het verbergen van zijn netwerk het veiliger en beter beveiligd maakt tegen hackers. De persoon die het netwerk heeft opgezet, wil het misschien ook meer privé houden voor andere gebruikers in de buurt.

Het kan ook zijn dat het netwerk zelden wordt gebruikt, dus het is niet nodig om het bekend te maken aan andere gebruikers.

Waarom zou iemand een verborgen netwerk hebben?

Verborgen netwerken lijken misschien gemaakt voor veiligheidsdoeleinden, maar dat is zelden het geval. Het verbergt de SSID (de netwerknaam) in plaats van het wachtwoord van het netwerk.

Sommige gebruikers kunnen zich veiliger voelen door hun netwerk te verbergen, hoewel het veel beter is om een ​​sterk wachtwoord en netwerkprotocol in te stellen. Gemoedsrust door één selectievakje dat een netwerk verborgen maakt, kan nuttig zijn.

Andere gebruikers geven er misschien de voorkeur aan hun privénetwerk verborgen te houden voor andere gebruikers in hun huis, bijvoorbeeld als ze bij huisgenoten wonen en geen netwerk met hen willen delen. Als de kamergenoot niet weet dat het netwerk bestaat, wil hij geen toegang.

In een werkomgeving kan er een gastnetwerk zijn voor bezoekers en een voor intern gebruik, waarbij het laatste verborgen is, zodat bezoekers niet in de war raken.

Is een verborgen netwerk veilig?

Een verborgen netwerk is niet meer of minder veilig dan een regulier netwerk. Net als bij het verbinden met elk netwerk, is de veiligheid aan de netwerkeigenaar en waarom hij het heeft ingesteld.

Zoals bij elk netwerk, moet u weten waarmee u verbinding maakt voordat u dit doet. Maak geen verbinding met een netwerk tenzij u weet wie het beheert.

FAQ

  • Hoe maak ik verbinding met een verborgen netwerk?

    Navigeer naar Windows om verbinding te maken met een verborgen netwerk Instellingen > Netwerk & internet en selecteer de Wifi tabblad. Klik Beheer bekende netwerken en selecteer Netwerk toevoegen. U moet de netwerknaam, het beveiligingstype en de beveiligingssleutelinformatie invoeren, die u van de netwerkbeheerder kunt krijgen, en klik vervolgens op Opslaan. U zou dan automatisch verbinding moeten maken met het verborgen netwerk.

  • Hoe verwijder ik een verborgen netwerk uit mijn wifi?

    Om een ​​verborgen netwerk te verwijderen, navigeert u naar het beheerderspaneel van uw router en logt u in Wifi instellingen optie en zoek Verborgen netwerken. Uitzetten Verborgen netwerkenen start vervolgens uw router opnieuw op om de wijziging door te voeren.

  • Hoe verberg ik een wifi-netwerk?

    Je schakelt SSID uit om je wifi-netwerk te verbergen, en dit proces zal iets anders zijn, afhankelijk van je router. Log in op het administratieve paneel van uw router en zoek naar een optie zoals SSID-uitzending. Raadpleeg de specifieke instructies van uw router om SSID-uitzending uit te schakelen en uw Wi-Fi-netwerk te verbergen. Als u bijvoorbeeld een Linksys-router heeft, gaat u naar de Linksys-website voor instructies. Als u een Netgear-router hebt, gaat u naar de Netgear-website voor instructies.