Skip to content

Wifi buitenshuis uitbreiden

10 de augustus de 2021
GettyImages 907872064 b7c4efd155234595bf572db5694cad99

Wi-Fi houdt je verbonden, maar het signaal kan slechts tot zo ver reiken, vooral buitenshuis. Als je muziek wilt streamen en e-books wilt downloaden terwijl je op je terras of in je tuin bent, leer dan hoe je je wifi buiten kunt uitbreiden.

Hoe breid ik mijn wifi uit?

Naast veelvoorkomende hacks die het totale wifi-bereik vergroten, zijn er twee veelgebruikte opties om wifi uit te breiden: repeaters en mesh-netwerken.

Repeaters zijn kleine antennes die de configuratie van de router klonen, zoals het wachtwoord en andere inloggegevens. Dan ziet het eruit en gedraagt ​​​​het zich als de gewone router waarop u zich moet aanmelden terwijl u zich verplaatst, waarbij u het signaal van de oorspronkelijke router meelift. Repeaters worden ook wel boosters of extenders genoemd. U kunt ook een mesh-netwerk opzetten. Mesh-netwerken zijn een set routers die verbinding maken met elkaar en elkaar versterken. Deze hebben slechts één internetverbinding nodig en geven het signaal af afhankelijk van de nabijheid.

Kan ik mijn wifi buitenshuis uitbreiden?

Voordat u naar een oplossing kijkt, moet u ervoor zorgen dat het uitbreiden van uw wifi in de eerste plaats zinvol is.

 1. Noteer buitenstopcontacten, andere stroombronnen en de nabijheid van binnenruimtes zoals garages en schuren tot het gebied waar u wifi wilt. Apparatuur naast buitenmuren zal een goed bereik hebben. Als er een stekker naast de deur op je terras zit, heb je misschien maar één apparaat in dat stopcontact nodig voor een goede dekking.

 2. Vochtigheid, temperatuur en regenval kunnen wifi-signalen verstoren. Deze weersomstandigheden verminderen het vermogen en het bereik van elk apparaat dat u gebruikt. Kies apparatuur met voldoende vermogen en weerbestendige eigenschappen om deze factoren te compenseren.

 3. Gebruik een app voor het testen van wifi-signalen om te zien hoeveel bereik je momenteel hebt en hoe sterk het is.

 4. Zoek naar natuurlijke en gefabriceerde functies die wifi kunnen verstoren, zoals dikke muren of metalen hekwerk.

Wat moet ik gebruiken om mijn wifi buitenshuis te versterken?

Er zijn een paar opties om uw wifi-signaal buitenshuis te versterken. Wi-Fi range extenders en mesh-netwerken zijn beide haalbare oplossingen. Zorg ervoor dat u begrijpt wat er bij het ontwerp en de installatie van elk komt kijken. Hieronder vindt u een gedetailleerde vergelijking van elk type signaalversterker.

Wi-Fi-bereikvergroters

Wat we leuk vinden?

 • Budgetvriendelijk.
 • Sommige modellen voorkomen interferentie en overspraak.
 • Fatsoenlijk signaalbereik.
 • Eenvoudig in te stellen.

Wat we niet leuk vinden

 • Velen vereisen herhaalde aanmelding voor verhuizing.
 • Interferentie met routers komt veel voor bij goedkopere modellen.
 • Compatibiliteitsproblemen met sommige routers.
 • Het bereik en het signaal zijn afhankelijk van de afstand tot de router.

Als het geld krap is, kan een range extender de juiste keuze voor u zijn. Zorg er echter voor dat je je huiswerk doet. U moet ervoor zorgen dat het model dat u kiest niet interfereert en compatibel is met uw interieurrouter. Als technologie niet jouw ding is, zijn range extenders makkelijker in te stellen.

Wi-Fi mesh-netwerken

Wat we leuk vinden?

 • Snellere en consistentere verbindingen.
 • Een enkele login voor een netwerkverbinding.
 • Ingebouwde redundantie vermindert signaaluitval.

Wat we niet leuk vinden

 • Duurder in vergelijking met extenders.
 • Mogelijk is een routerupgrade vereist.
 • Afhankelijk van de grootte van het huis kan het overkill zijn.

Wi-Fi mesh-netwerken zijn niet voor niet-ingewijden. Hoewel deze doorgaans sneller zijn en een robuustere verbinding hebben, kunnen mesh-netwerken een uitdaging zijn om op te zetten. De ingebouwde redundantie vermindert echter enkele installatieproblemen zonder dat u zich elke keer hoeft aan te melden als u het verplaatst.

Breid uw wifi buitenshuis uit

Nadat u een oplossing hebt gekozen om uw wifi uit te breiden, komt het cruciale onderdeel, de installatie. Je moet uitzoeken waar je het signaal wilt versterken. Houd rekening met constructies, weersbestendigheid en kracht. Met een beetje nadenken zou het uitbreiden van je wifi buitenshuis pijnloos moeten zijn.

 1. Bepaal welke gebieden buiten een wifi-signaal nodig hebben. Beperk hoe ver de wifi reikt om te voorkomen dat mensen die je niet op je netwerk wilt hebben, zich proberen aan te melden.

 2. Gebruik weerbestendige wifi-apparatuur.

 3. Nadat je de apparatuur hebt gekocht, test je verschillende locaties. Sluit hem aan en voer een wifi-testapp uit op verschillende bereiken. Evenwichtsdekking, toegankelijkheid van de apparatuur (voor het geval u deze moet loskoppelen en naar binnen moet brengen) en algehele snelheid.

 4. Begin met één apparaat en voeg meer toe naarmate uw dekkingsbehoeften duidelijker worden.