Skip to content

10 beste YouTubers die internetberoemd werden

22 de juli de 2021
GettyImages 136888329 582269b95f9b58d5b1c4845f

Sinds het voor het eerst op internet verscheen in 2005, is YouTube volledig ontploft als een populair platform en is het de topplaats voor online video geworden en de op een na grootste zoekmachine na Google. In de loop der jaren heeft deze enorme site de weg vrijgemaakt voor gloednieuwe carrièrepaden die kunnen worden nagestreefd door degenen die leven om anderen te entertainen en op te leiden. Er zijn massa’s top YouTubers die van hun kleine videohobby een serieuze fulltime baan hebben kunnen maken die buitengewoon goed betaalt. Omdat ze unieke content voor hun kanalen blijven maken en hun publiek blijven aanspreken, kunnen ze betaald worden door gedeelde inkomsten te verdienen via het YouTube-partnerprogramma, deel te nemen aan sponsordeals van derden en merchandise te verkopen. De meeste top YouTubers hebben een celeb-status bereikt die wedijvert met die van de reguliere media. Dankzij internet en enorme platforms zoals YouTube hoeven mensen niet eerst groot te worden in de entertainmentindustrie om beroemd te worden. Hier zijn slechts 10 zeer creatieve individuen die hard hebben gewerkt en volhardend in hun video’s zijn gebleven, waardoor ze uiteindelijk internetberoemdheden zijn geworden.

Ray William Johnson

Ray William Johnson was vooral bekend van zijn show Equals Three, waar hij populaire virale video’s zou beoordelen en becommentariëren. Het leek een beetje op de internetversie van America’s Funniest Home Videos. Ooit de meest geabonneerde YouTuber aller tijden, heeft Ray sindsdien veel andere mogelijkheden in entertainment nagestreefd en heeft hij nu andere mensen zijn show laten hosten. Sinds maart 2019 heeft zijn kanaal bijna 10 miljoen abonnees, maar hij uploadt slechts één keer per maand video’s.

Nigahiga

10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Voordat Ray William Johnson de nummer één plek innam voor het meest geabonneerde YouTube-kanaal, stond Nigahiga aan de top. Het kanaal wordt gerund door Ryan Higa, een inheemse Hawaïaan die bekend werd door het maken van grappige sketches en parodievideo’s op basis van een breed scala aan situaties. Hij werd ook bekend door het schreeuwen van “TEEHEE” aan het einde van elke video. Sinds maart 2019 heeft hij meer dan 21 miljoen abonnees en is hij een nieuwe podcast begonnen met de naam ‘Off the Pill’.

Epische Maaltijd

1626988013 173 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

De groep jongens die dit kanaal runt, geeft belachelijk veel geld uit aan boodschappen voor hun video’s, en gebruikt dan al dat voedsel om verschillende wangedrochten (meestal bijna volledig gemaakt van vlees) in de keuken te bereiden voordat ze hun gezicht ermee volstoppen. Hun kenmerkende ingrediënten zijn spek en Jack Daniel’s Whisky. Hun enorm succesvolle YouTube-kanaal leidde er uiteindelijk toe dat ze schitterden in hun eigen tv-show en zelfs hun eigen kookgerei uitbrachten.

Shane Dawson

1626988013 612 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Shane Dawson is een andere top YouTuber die weet hoe hij raar kan doen en zijn enorme publiek kan vermaken met zijn hilarische video’s. Hoewel bekend is dat hij wat ongepaster en vulgairder is dan sommige anderen, heeft Shane de regie en professionele montage tot een groot deel van zijn video’s gemaakt. Hij werd erg bekend door het filmen van zichzelf terwijl hij personages als ‘Shananay’ en ‘Tante Hilda’ speelde, slechts twee van zijn iconische persoonlijkheden die in de video’s lijken alsof ze met elkaar omgaan. Shane is ook een van de vele YouTubers die een boek hebben geschreven.

iJustine

1626988013 363 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Justine Ezarik is een eigenzinnig meisje met een hardcore obsessie voor technologie en Apple-producten in het bijzonder. Ze maakt video’s, beoordeelt technische gadgets en praat rechtstreeks met haar kijkers over allerlei onderwerpen of grote evenementen die op dit moment plaatsvinden. Haar video’s zijn best grappig en laten haar acteer- en regievaardigheden soms zien in kleine sketches of muziekvideo’s. Ze is al jaren een top YouTuber en haar video’s worden alleen maar beter!

Michelle Phan

1626988014 740 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Make-uphandleidingen zijn enorm op YouTube en Michelle Phan is misschien wel de grootste en meest gerenommeerde make-upartiesten die er zijn. Ze heeft enkele van de meest creatieve make-overvideo’s die je kunt vinden. Haar bewerking is ook zeer professioneel en ze neemt je stap voor stap mee door elke beweging om de perfecte look te krijgen. Ze is zelfs gesponsord door enkele van de grootste cosmeticabedrijven, zoals Lancôme en anderen. Helaas verliet Michelle YouTube in 2016 om persoonlijke redenen en heeft sindsdien slechts één enkele video geüpload, waarin ze haar fans uitlegt waarom ze wegging. Sindsdien heeft ze geen video meer geüpload.

Mystery Guitar Man

1626988014 174 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Mystery Guitar Man alias Joe Penna is een getalenteerde muzikant en muziekproducent die zichzelf filmt en opneemt terwijl hij conventionele instrumenten zoals gitaren en keyboards bespeelt met soms onconventionele instrumenten zoals blikjes en stokken. Vervolgens neemt hij dat beeldmateriaal en bewerkt het om te laten zien dat hij één groot nummer speelt met zoveel verschillende instrumenten. Hij verlegt echt zijn grenzen door creatieve verhalen, visuele effecten, stop motion en animatie in zijn video’s op te nemen.

Vsaus

10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Het Vsauce-kanaal wordt gerund door een zeer slimme man genaamd Michael, die volgens de wetenschap enkele van de vreemdste dingen aan zijn kijkers uitlegt. Als Ray William Johnson de internetversie was van America’s Funniest Home Videos, dan is Vsauce zeker de internetversie van Bill Nye The Science Guy. Zijn video’s zoals ‘Waarom hebben we twee neusgaten’ en ‘Wat kleur is een spiegel’ zijn niet alleen vermakelijk, ze zijn ook erg educatief. Vsauce heeft ook nog een paar uitdagingen, Vsauce 2 en Vsauce 3, die door andere mensen worden gehost.

SHAYTARDS

1626988014 538 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

ShayCarl wist jarenlang carrière te maken door homevideo’s van zijn familie te filmen en op YouTube te plakken. Zijn familie, genaamd “de Shaytards”, bestaat uit een van de naaste en meest liefhebbende families die je ooit zult zien, bestaande uit vijf schattige kinderen, twee zeer charismatische ouders en vaak ook hun uitgebreide familieleden. De video’s duurden bijna altijd meer dan 10 minuten en werden dagelijks gepost. Je zou nooit denken dat een homevideo zo vermakelijk zou kunnen zijn. Anno 2019 worden er echter niet meer dagelijks video’s geüpload.

Philip DeFranco

1626988014 587 10 beste YouTubers die internetberoemd werden

Philip DeFranco heeft een dagelijkse nieuwsshow waarin hij praat over wat er die dag in het nieuws komt. Zijn stijl is compleet anders dan die van een gewone nieuwslezer of tv-journalist, en hij maakt vaak grappen, gooit zijn eigen botte mening in en laat vrij vaak f-bommen vallen. Kortom, een journaal voor de jongere generatie die op de hoogte wil blijven maar niet de moeite neemt om elke dag naar het 6 uur journaal te kijken.