Skip to content

4 beste externe HDTV-tuners

19 de juni de 2021
714Ci67J46L. SL1500 57f94ca13df78c690f746026

Hoewel we de top vijf van HDTV-tuners hebben besproken, hebt u soms een puur externe oplossing nodig. Als u een behuizing met kleine vormfactor voor uw thuisbioscoop-pc gebruikt, hebben tv-tunerfabrikanten u gedekt. Hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan een interne oplossing, zijn er momenten waarop het gebruik van een externe tv-tuner, of het nu USB of Ethernet is, de beste optie is. Als u op zoek bent naar een externe oplossing, zijn uw mogelijkheden onbeperkt. Laten we eens kijken naar vier van de beste.

SiliconDust HDHomeRun Prime

Kabelabonnees verheugen zich! Als je hebt gewacht op een fatsoenlijke externe CableCARD-oplossing, heeft SiliconDust de tuner voor je. De HDHomeRun Prime wordt geleverd in drie en zes tunerconfiguraties, dus u mag nooit zonder tuners komen te zitten tijdens zware opnamenachten. De HDHomeRun Prime is een netwerktuner waarmee elke pc in uw huis een tuner kan gebruiken om live-tv op te nemen of af te spelen, zolang de pc de Digital Cable Advisor passeert. Als er een gratis tuner is, kun je de laptop van je kinderen, je werkmachine of een andere pc in huis als tv gebruiken. Dit is een geweldige functie en een die andere bedrijven aan veel interne apparaten toevoegen.

SiliconDust HDHomeRun

Silicon Dust HD Homerun

Als u geen kabelabonnee bent, heeft SiliconDust u nog steeds gedekt met de originele HDHomeRun. Door ATSC- en QAM-signalen af ​​te stemmen, kunt u met de HDHomeRun OTA- en ClearQAM-kanalen van uw lokale kabelaanbieder bekijken en opnemen. Ook een netwerkapparaat zoals de HDHomeRun Prime, met de HDHomeRun kan elke pc in uw netwerk een tv worden. Omdat het slechts een dubbele tuner is, zul je moeten beheren wie de tuners gebruikt en wanneer. Iets om in gedachten te houden bij het kiezen van de HDHomeRun: hoewel u kabelkanalen kunt afstemmen met het apparaat, zijn gecodeerde kanalen niet voor u beschikbaar. Als uw kabelaanbieder de meeste van hun kanalen versleutelt, wilt u naar de HDHomeRun Prime kijken om aan uw behoeften te voldoen.

Hauppauge HD PVR

Hauppauge HD PVR

Hoewel het niet echt een tv-tuner is, doet de Hauppauge HD PVR iets dat geen enkel ander extern apparaat kan: HD-inhoud vastleggen en opnemen van satellietaanbieders. Hoewel het wat meer instellingen vereist dan een CableCARD-tuner, maakt de HD PVR, eenmaal aangesloten, gebruik van het “analoge gat” om gebruikers in staat te stellen premium HD-inhoud van bedrijven zoals DirecTV en Dish Network te bekijken.

Hauppauge WinTV-DCR-2650

Hauppauge WinTV-DCR-2650

Hauppauge’s eerste kennismaking met de CableCARD-tunerwereld brengt ons de WinTV-DCR-2650. De WinTV-DCR-2650, een apparaat met dubbele tuner, is een via USB aangesloten tuner waarmee u, net als de Ceton InfiniTV4 of HDHomeRun Prime, premium kabelinhoud kunt bekijken en opnemen. Net als de andere CableCARD-oplossingen, moet uw pc de Digital Cable Advisor-tests in Windows Media Center doorstaan, maar zodra dit het geval is, bent u helemaal klaar om eersteklas inhoud op te nemen.