Skip to content

Hoe apps op LG Smart TV’s te verwijderen

12 de december de 2022
How to Delete Apps On LG Smart TVs 3 1855a829b92c475b94ac50bc7611738d 8ba806525dfd4abfa8bd6449f8061e01

Wat te weten

 • Druk op de afstandsbediening Huis -knop om het startscherm op de tv weer te geven. Gebruik de afstandsbediening om de Potlood pictogram rechts van de apps.
 • Gebruik de linker pijl op de afstandsbediening om naar een app te gaan die u wilt verwijderen en druk op Oké op de afstandsbediening.
 • Gebruik de afstandsbedieningen pijltje omhoog om naar de X bovenaan de app. druk op Oké. Selecteer Ja om de app te verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps verwijdert op LG Smart TV’s, waaronder WebOS, OLED en LED Super UHD smart televisies.

Hoe apps op LG Smart TV’s te verwijderen

Ben je overboord gegaan met het toevoegen van apps aan je LG smart TV of wil je vooraf geladen apps van je startscherm verwijderen? Geen probleem. Apps verwijderen van je smart tv is eenvoudig. Het duurt maar een paar seconden en je kunt ze opnieuw downloaden als je ze ooit nodig hebt. Hier leest u hoe u apps op LG smart-tv’s kunt verwijderen.

 1. druk de Huis knop op uw LG-afstandsbediening.

 2. Je ziet je Huis scherm op uw tv.

 3. Gebruik je afstandsbediening om naar de rechterkant van de rij met apps te navigeren totdat je een potloodpictogram ziet. Selecteer het om in te voeren Bewerkingsmodus.

 4. Navigeer met de linkerpijl op uw afstandsbediening naar de app die u wilt verwijderen en selecteer deze door op te drukken Oké op je afstandsbediening.

 5. Navigeer met de pijl omhoog naar de X dat bovenaan de app verschijnt, en druk vervolgens op Oké om het te selecteren.

  De knop Verwijderen op een LG TV

 6. Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd of u de app wilt verwijderen. Selecteer Ja.

 7. Selecteer Gedaan om de bewerkingsmodus te verlaten. Je app is nu verwijderd.

Waarom u apps moet verwijderen

Het toevoegen van apps aan uw smart-tv is een geweldige manier om de mogelijkheden uit te breiden door toegang toe te voegen tot filmstreamingservices zoals Hulu en Crackle, games en screensavers. De LG Content Store heeft honderden apps om door te bladeren en te downloaden. Maar uiteindelijk realiseer je je misschien dat er te veel apps op je dashboard staan, en het duurt een eeuwigheid om door te bladeren en je favoriete apps te vinden. Het is tijd om te ontspullen.