Skip to content

4 geweldige tools om Instagram-opmerkingen bij te houden

9 de juli de 2021
GettyImages 586113566 588169453df78c2ccd82b2fd

Het volgen van Instagram-opmerkingen (laat staan ​​​​alleen al het zien van alle opmerkingen op Instagram) is niet altijd zo eenvoudig om te doen in de app, vooral als je er heel veel van krijgt. Gelukkig zijn er in ieder geval een paar tools om je daarbij te helpen (zowel gratis als betaald).

 1. Gratis: Instagram op het web

  Wat we leuk vinden?

  • Geen app-machtigingen van derden vereist.
  • Zoals elke opmerking.

  Wat we niet leuk vinden

  • Geen antwoord of DM-functie.
  • Geen manier om reacties te verwijderen.

  Als je op zoek bent naar een goedkope of gratis manier om je Instagram-opmerkingen bij te houden, overweeg dan om de webversie van Instagram eens te proberen. Als alles wat je echt nodig hebt een computertoetsenbord is om reacties sneller te typen, is dit misschien de beste optie. Het grote nadeel is echter dat Instagram.com de app nog niet helemaal heeft ingehaald wat betreft het beantwoorden van reacties of het verwijderen van reacties. U kunt op zijn minst uw cursor over een opmerking bewegen en het hartpictogram selecteren dat ernaast verschijnt om het leuk te vinden of handmatig antwoorden door de gebruikersnaam in het opmerkingenveld te typen.

 2. Gratis: HootSuite voor Instagram

  Een screenshot van HootSuite.com.

  Wat we leuk vinden?

  • Beheer Instagram samen met andere sociale netwerken.
  • Beheer meerdere Instagram-accounts.

  Wat we niet leuk vinden

  • Geen antwoordfunctie.
  • Kan geen gebruikersnaam selecteren om profiel te bezoeken.

  Wanneer je je aanmeldt voor een gratis HootSuite-account, zou je een knop moeten zien met het label Een sociaal netwerk toevoegen bovenaan uw dashboard. Als je dat selecteert, kun je je Instagram verbinden met HootSuite. Zodra je een nieuwe hebt toegevoegd Mijn posts Instagram stream naar je dashboard, je ziet dan een stream van je berichten, net zoals je zou doen op je eigen Instagram-profiel, samen met de opmerkingen eronder in omgekeerde volgorde weergegeven (meest recent bovenaan en oudste onderaan). Je kunt het tekstballonpictogram direct onder het bericht selecteren om alle reacties te zien. Helaas heeft HootSuite, net als de webversie van Instagram, niet de ingebouwde antwoordknop voor commentatoren die de Instagram-app heeft, en het is ook niet jouw taak om reacties van HootSuite te verwijderen, wat een beetje jammer is voor degenen die serieus willen opmerkingen beheren en beheren in plaats van ze alleen te bekijken.

 3. Premium: Iconosquare voor Instagram en Facebook

  Een screenshot van Iconosquare.com.

  Wat we leuk vinden?

  • Geavanceerde tracking en moderatie.
  • Schone, intuïtieve interface
  • Functie-rijk

  Wat we niet leuk vinden

  • Geen hartknop om individuele reacties leuk te vinden
  • Soms traag of glitchy.
  • Geen uitgebreide analyses.

  Iconosquare (voorheen Statigram) is de toonaangevende analyse- en marketingtool voor Instagram, die rechtstreeks verbinding maakt met je account, zodat je reacties kunt beheren, kunt zien welke foto’s het beste hebben gepresteerd, hoeveel volgers je bent kwijtgeraakt en nog veel meer. Je kunt je hele Instagram-ervaring vanaf dit platform beheren op manieren die geen ander platform doet. Iconosquare is gratis om je aan te melden om toegang te krijgen tot enkele basisfuncties en een 14-daagse proefversie van de premiumfuncties, inclusief de functie voor het beheren van opmerkingen. Naast alle andere Instagram-analyse- en beheerfuncties, biedt het geavanceerde tracking en moderatie van reacties, waar je je nieuwste reacties kunt zien, ze als gelezen kunt markeren, ze afzonderlijk kunt beantwoorden en ze kunt verwijderen. De commentaartracker van Iconosquare is geweldig voor Instagram-accounts die veel interactie hebben en wanneer een gebruiker een schone, eenvoudige lay-out nodig heeft (idealiter op een desktopcomputer) om reacties correct te beheren. Met slechts ongeveer $ 30 per maand is het betaalbaar voor de meeste influencers, merken of bedrijven.

 4. Premium: SproutSocial voor Instagram

  Een screenshot van SproutSocial.com.

  Wat we leuk vinden?

  • Geavanceerde tracking en moderatie die iets visueler is dan Iconosquare.
  • Intelligente monitoring van opmerkingen en betrokkenheid bij opmerkingen vanuit één inbox
  • Volg en beheer meerdere Instagram-accounts.

  Wat we niet leuk vinden

  • Gebrek aan visuele platformintegratie.
  • Beperkte filtering.
  • Beperkte planning.

  Als je marketing via sociale media heel serieus neemt en naast Instagram nog andere sociale netwerken hebt die je wilt beheren, is SproutSocial wellicht een geschiktere optie dan Iconosqaure. Als een van de beste tools voor het beheer van sociale media die er zijn, heeft SproutSocial een zeer uitgebreid aanbod aan functies en je kunt het ook gebruiken om Facebook, Twitter en LinkedIn te beheren. Voor een proefperiode van 30 dagen kun je SproutSocial bekijken vanwege de supereenvoudige en functionele betrokkenheidsfunctie, die al je Instagram-opmerkingen op één plek plaatst. Dankzij de unieke Smart Inbox-functie onderscheidt deze optie zich als een van de toonaangevende beheertools voor sociale media die momenteel beschikbaar zijn. Sprout Social is het platform waar u voor wilt gaan voor totaal beheer van sociale media en toegang tot de beste tools en functies. Met een minimum van $ 99 nadat de proefperiode is afgelopen, is dit duidelijk degene die je wilt gebruiken als je het Instagram-account van een groot merk of bedrijf hebt.