Skip to content

5 beste gratis typspellen voor kinderen en volwassenen

20 de juli de 2021
young schoolboy working on laptop computer 523191728 59c290b4519de200109e27f6

Gratis typegames kunnen kinderen en volwassenen leren typen en hoe ze hun snelheid en nauwkeurigheid kunnen verbeteren. Deze online typespellen helpen niet alleen om je typevaardigheid op te bouwen en te verbeteren, maar ze kunnen ook heel leuk zijn om te spelen. Hieronder vind je de beste gratis typegames van over het hele internet. Lees de aanwijzingen voor elk spel om de beste kans te krijgen op de hoogste snelheid en het laagste aantal fouten. We raden aan om met de laagste moeilijkheidsgraad te beginnen, zelfs als je al wat type-ervaring hebt. Naarmate je verder gaat naar de meer geavanceerde niveaus, zul je nog steeds je vaardigheden verbeteren, ook al lijkt het in het begin een beetje gemakkelijk. Nadat je een aantal van deze spellen hebt gespeeld, kun je je snelheid en nauwkeurigheid testen met een gratis online typetest. Als je nog maar net begint met typen of je vaardigheden echt moet opfrissen, kun je overwegen om gratis typelessen te nemen.

Sleutel man

Wat we leuk vinden?

 • Verdubbelt als een test van je bewustzijn en multitasking-vaardigheden.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan het spel niet pauzeren.

Keyman is een gratis typespel dat een spel is op Pacman en perfect is voor de beginnende typer. In plaats van zoals Pacman, waar je je pijltjestoetsen kunt gebruiken om te bewegen, moet je echter op de juiste toets drukken om aan de geesten te ontsnappen en het spel te winnen. Na elke zet veranderen de letters/cijfers om je niet alleen te laten nadenken in welke richting je moet gaan om te voorkomen dat je het spel verliest, maar ook welke toets je moet aanslaan om te bewegen.

Woestijn Typende Racer

Racekaarten met woorden om erboven te typen

Wat we leuk vinden?

 • Leuke en boeiende graphics.
 • Verschillende spelopties.
 • Het wordt gespeeld op een groot scherm.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan het spel niet pauzeren.

Desert Typing Racer is een van de beste online typegames als je van racegames houdt. Het doel is om de letters boven de auto’s te typen voordat je er tegenaan botst. Het is snel, wat het uitdagend en erg leuk maakt. Als je niet snel genoeg kunt typen, kun je een van je beperkte sprongen gebruiken (de spatiebalk). Er zijn 40 niveaus in dit typespel dat alles leert, van de thuisrij tot Franse woorden. Van een type-uitdaging gesproken! Je kunt Desert Typing Racer aanpassen aan de moeilijkheidsgraad: beginner, gemiddeld en gevorderd. Dit maakt het een geweldig typespel dat je blijft uitdagen naarmate je typevaardigheid verbetert.

KeyBricks

Blokken met letters erop

Wat we leuk vinden?

 • Ondersteunt de modus voor volledig scherm.
 • Geen tijd limiet.
 • Verschillende opties om op te testen.

Wat we niet leuk vinden

 • De trage graphics kunnen het bekijken van de toetsen moeilijk maken.
 • Lange startadvertentie.

KeyBricks is een zeer verslavend typespel waarbij je bepaalde letters op je toetsenbord moet vinden om groepen gekleurde stenen te elimineren. Typ de letter op een gekleurd blok om alle andere blokken met dezelfde kleur die elkaar raken onmiddellijk te verwijderen. U kunt ervoor kiezen om eenvoudig, normaal of moeilijk te spelen, waardoor u de startrijtoetsen, alle letters of letters en cijfers krijgt. Dit gratis typespel is geweldig voor de beginnende typer, maar het is ook een goede oefening voor versterking voor iemand die al wat vaardigheden heeft.

Space Bar Invaders

Letters typen om buitenaardse wezens te doden

Wat we leuk vinden?

 • Het is ontspannend om te spelen.
 • Veel mogelijkheden om te testen.
 • Zorgt voor een mooie mix van woorden.

Wat we niet leuk vinden

 • Laat je niet pauzeren.
 • Opdringerige geluiden.

In Space Bar Invaders moet je de personages typen die onder de aliens verschijnen voordat ze de onderkant van het scherm bereiken en het spel is afgelopen. Pas op voor die UFO’s; je wilt er zeker van zijn dat je die krijgt, want ze zijn extra punten waard. Er zijn tientallen lessen en drie moeilijkheidsgraden, dus het is een geweldig typespel voor de beginnende of ervaren typer. U kunt kiezen uit dingen zoals alleen de toetsen van de startrij, alleen letters en cijfers, alle toetsen en al het andere daartussenin.

Kopjes stapelen

Een typespel waarbij bekers worden gestapeld

Wat we leuk vinden?

 • Rijke graphics en animaties.

Wat we niet leuk vinden

 • Pauzeren wordt niet ondersteund.
 • Kan niet kiezen uit verschillende moeilijkheids- of typemodi.

Bekerstapelen is een eenvoudig typespel dat een geweldige manier is om de toetsen op de thuisrij te leren of te versterken. Kleurrijke bekers verschijnen op een picknickdeken en ze kunnen worden gestapeld of ontstapeld door de letters op de bekers te typen. Je doel is om het spel met zo min mogelijk tijd te voltooien.