Skip to content

Wat is er met Bitstrips gebeurd?

25 de april de 2023
10150788 10152740435327222 2094647932 n 5aa84aa28023b90037a854d7

Bitstrips was een mediabedrijf waarmee gebruikers hun eigen stripverhalen konden maken met behulp van gepersonaliseerde, geanimeerde avatars. Het bedrijf werd in de zomer van 2016 overgenomen door Snapchat en niet lang daarna werd de originele Bitstrips-stripservice stopgezet. De spin-off-app van Bitstrips, Bitmoji, (opgericht in 2014, maar ook overgenomen door Snapchat), een vergelijkbare service, is nog steeds populair en is geïntegreerd als een Snapchat-filter en als een zelfstandige app die kan worden gebruikt met andere soorten berichtenservices. De onderstaande informatie is nu verouderd, maar lees deze gerust door om te begrijpen hoe de Bitstrips-app werkte toen deze beschikbaar was.

Wat was Bitstrips?

Bitstrips was een populaire app voor het maken van strips waarmee mensen grappige tekenfilms en emoji’s van zichzelf maakten en verhalen over hun leven vertelden via gepersonaliseerde webstrips. Omdat alle tools via de app voor je werden geleverd, samen met een reeks scènes om uit te kiezen, was het maken van je eigen personages en het bouwen van je strip eenvoudig. U kunt uw eigen Bitstrips-strip binnen enkele minuten laten bouwen en publiceren.

De app downloaden en inloggen via Facebook

Om aan de slag te gaan met Bitstrips, moest u de app voor iPhone of Android downloaden (die nu niet beschikbaar zijn). Als je geen compatibel mobiel apparaat hebt, kun je het ook gebruiken via de Facebook-app. Bitstrips delen was ooit een populaire trend op Facebook. Als u besloot om de mobiele apps te gebruiken, werd u gevraagd in te loggen via uw Facebook-account.

Je eigen Bitstrips-avatar ontwerpen

Eenmaal ingelogd, vroeg Bitstrips je om je geslacht te kiezen en gaf je een basisavatarontwerp om mee te beginnen. U kunt vervolgens op het lijstpictogram aan de linkerkant tikken om de fysieke functies weer te geven die u kunt aanpassen. Er waren veel opties, dus je kon er plezier in hebben om je avatar er in cartoonvorm precies zo uit te laten zien als jij.

Downloadscherm, gezichtsvormscherm en startscherm voor de Bitstrips-app op iOS

Vrienden toevoegen (AKA Co-Stars)

Toen je klaar was met het maken van je avatar, had je toegang tot je homefeed en een knop met het label +Co-ster bovenaan om je Facebook-vrienden te zien die Bitstrips hebben gebruikt om wie dan ook toe te voegen. De home-feed bevatte een paar standaardscènes met je avatar, waarin je werd gevraagd om ze te delen of om een ​​nieuwe co-star-vriend toe te voegen.

Een Bitstrips-strip maken

U kunt op het potloodpictogram in het onderste menu tikken om uw eigen strips te maken met de persoonlijkheden van u en uw vrienden met de verhaallijnen die u leuk vindt. Je kon dan kiezen uit drie formaten: statusstrips, vriendenstrips of wenskaarten. Nadat je een stripstijl had gekozen, kreeg je verschillende scène-opties te zien die bij specifieke situaties passen. Als je bijvoorbeeld een statusstrip hebt gemaakt, kun je een scène kiezen uit de categorieën #Goed, #Slecht, #Weird of andere categorieën, afhankelijk van het soort verhaal dat je wilt delen.

Je strip bewerken en delen

Nadat je een scène hebt gekozen, kun je deze bewerken om hem nog persoonlijker te maken. Met een groene bewerkingsknop in de rechterbovenhoek van het scherm kon je de gezichtsuitdrukking van je avatars bewerken. U kunt ook op de standaardtekst onder de afbeelding tikken om deze te wijzigen en uw eigen tekst te maken. En tot slot kun je je voltooide strip delen op Bitstrips en Facebook. U kunt de Facebook-optie onder de blauwe knop Delen uitschakelen als u deze liever niet op Facebook deelt.

Maak een stripscherm en deel een scherm voor de Bitstrips-app op iOS

Als je je avatar wilt bewerken, kun je dat op elk moment doen door op het gebruikerspictogram in het midden van het onderste menu te tikken, en je kunt op het boekpictogram tikken om gearchiveerde strips te bekijken die je vrienden eerder hebben gedeeld. Elke dag werden er nieuwe aanpasbare scènes aan de app toegevoegd, dus het was leuk om te blijven kijken naar nieuwe stripideeën en beschikbare scènes om grappige verhalen met je vrienden te delen.