Skip to content

Cyclemeter GPS Fietsen App voor de iPhone

24 de januari de 2023
Woman with bicycle on road what to know about insurance coverage 58b61b293df78cdcd84de9e8

De Cyclemeter GPS-fietsapp heeft een andere benadering van mapping, training en datalogging. In plaats van afhankelijk te zijn van een cloudgebaseerde service om de meeste gegevensopslag en -analyse te doen, zoals de meeste apps doen, biedt Cyclemeter u alles wat u nodig hebt, rechtstreeks op uw smartphone.

Een goed doordacht ontwerp

Veel fietsers nemen hun telefoon mee op lange fietstochten. Cyclemeter zet de GPS-functionaliteit van de telefoon aan het werk met een complete fietscomputer, kaartweergave en trainingslogboek. De app werkt ook met een Bluetooth-gekoppelde draadloze hartslagmeter. Het enige nadeel van het gebruik van een app zoals Cyclemeter in plaats van een speciale, op het stuur gemonteerde fietscomputer, is het gebrek aan realtime feedback. We raden af ​​om een ​​smartphone op het stuur te monteren vanwege zorgen over water-, trillings- en vuilschade. We hebben een aantal andere fitness- en fiets-apps bekeken, maar we kunnen gerust zeggen dat de Cyclemeter de meest uitgebreide en complete is die we zijn tegengekomen, tenminste als het om fietsen gaat. We waarderen ook de benadering van de ontwikkelaar: waarom zou je van de gebruiker verlangen dat hij verbinding maakt met en een webbrowser-gebaseerd hulpprogramma voor mapping en trainingslogboeken gebruikt als je alles op je telefoon kunt zetten?

Functies en testen onderweg

Cyclemeter biedt u vele manieren om uw gegevens vast te leggen en te beheren. Voordat u de app gebruikt, moet u instellingsgegevens invoeren, zoals leeftijd, gewicht en geslacht. Deze details helpen de app bij het bepalen van nauwkeurige statistieken over het verbranden van calorieën. U kunt ook verschillende fietsen specificeren en hoe u wilt dat de app zijn kaarten presenteert, gesproken aanwijzingen instellen en bepalen wat er in gegevensgrafieken verschijnt. Om te beginnen met het volgen van een rit, raakt u het Stopwatch-pictogram van de app aan en ziet u een aanpasbaar scherm met de routenaam, activiteit en velden voor rijtijd, snelheid, afstand, gemiddelde snelheid, resterende kilometers (volgens een geselecteerde route) en hoogste snelheid. Dit display zou ook handig zijn als bron van realtime gegevens als de telefoon op het stuur is gemonteerd. Een kaartpictogram geeft aan dat uw route bezig is. Het geeft ook je voltooide route weer als je klaar bent met een rit of race. U kunt straat-, hybride- of satellietweergaven selecteren. Het pictogram Geschiedenis geeft je eenvoudig toegang tot de statistieken van eerdere ritten. Op het tabblad Geschiedenis hebt u ook toegang tot verzamelde trainingsloggegevens per dag, week, maand en jaar. Geschiedenis geeft u ook snel toegang tot samenvattingen van routegegevens.

Gesproken aanwijzingen, sensoren en accessoires van de Cyclemeter

Een kenmerk dat Cyclemeter onderscheidt, is een toewijding aan gesproken aanwijzingen als een belangrijk hulpmiddel voor feedback van de rijder. De ontwikkelaar van Cyclemeter, Abvio, stelt dat je je voortgang kunt volgen met maximaal 25 configureerbare aankondigingen, waaronder afstand, tijd, snelheid, hoogte en meer. Aankondigingen kunnen op tijd- of afstandsintervallen worden gehoord, of op verzoek met de afstandsbediening van uw oortelefoon. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je met Cyclemeter real-time ritupdates kunt synchroniseren met je Twitter-, Facebook- of e-mailaccounts. U kunt de app zelfs instellen om uw antwoorden te lezen terwijl u rijdt of racet. Met Cyclemeter kunt u ook gratis GPS-bestanden in de GPX- of KML-indeling importeren en exporteren. En u kunt trainingslogboeken downloaden naar een Excel-spreadsheet. Veel wielrenners trainen of racen graag terwijl ze hun hartslag in de gaten houden. Cyclemeter voorziet hierin met een real-time hartslagweergave, hartslagregistratie en de mogelijkheid om hartslagzones in te stellen met geluidsmeldingen. Cyclemeter werkt met de Blue HR draadloze hartslagmeter van Wahoo Fitness en koppelingen via Bluetooth. Wahoo Fitness biedt ook een Blue SC snelheids- en cadanssensor voor het volgen en vastleggen van trapcadans.