Skip to content

5 redenen om Facebook voorgoed te verlaten

20 de juli de 2021
facebook 260818 1280 5a20879f89eacc00373c65c8 5be4a0d546e0fb0026760f71

Of je nu een pauze wilt nemen van het sociale netwerk of je Facebook-account helemaal wilt sluiten, je hebt misschien genoeg redenen om Facebook te verwijderen. Hieronder staan ​​voorbeelden van waarom mensen besluiten om op Facebook op vakantie te gaan. Meestal gaat het erom de controle over hun niet-virtuele leven terug te krijgen. Als je niet zeker weet of je klaar bent om helemaal te stoppen, deactiveer dan je account tijdelijk en kijk hoe je je de komende twee weken voelt. Misschien merk je dat je meer vrije tijd hebt en minder gestrest bent dan voorheen.

Krijg de controle over uw privacy terug

Je hebt sommige delen van je leven die je nooit op Facebook zou moeten plaatsen, maar hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd een bepaald risico verbonden aan aanwezigheid op sociale media. De angst dat uw wachtwoord en andere persoonlijke gegevens per ongeluk bij onbevoegde personen terechtkomen, is nog maar het begin van uw Facebook-privacyzorgen. Facebook maakt in zijn Servicevoorwaarden duidelijk dat je de eigendomsrechten op alle intellectuele eigendommen opgeeft, inclusief je foto’s en berichten. Hoewel je tal van manieren hebt om je privacy op Facebook te beschermen, zijn ze niet allemaal voor de hand liggend.

Stop met het herbeleven van het verleden

Facebook houdt uw activiteiten en relaties bij, die zowel positief als negatief kunnen zijn. Als je jong bent, stel je dan eens voor hoe die feestfoto’s en grove opmerkingen terug zouden kunnen komen om jou in de toekomst te achtervolgen. Als je ouder bent, hoe vervelend is het dan om je jongere gezicht weer op Facebook te zien verschijnen wanneer verloren gewaande klasgenoten je taggen? Het tijdelijk opschorten van uw account kan een goed idee zijn, vooral als u op zoek bent naar een baan.

Verwijder angst voor sociale media

Je zorgen maken over het negeren, afwijzen of accepteren van al die vriendschapsverzoeken van mensen die je niet mag, kan stressvol zijn. Combineer dat met mensen die je graag vraagt ​​om trivia-vragen te beantwoorden, kettingbrievenquizzen door te geven, virtuele evenementen bij te wonen of echte evenementen bij te wonen. Het resultaat kan Facebook-angst zijn. Iedereen heeft wat tijd voor zichzelf nodig, dus het regelmatig verlaten van sociale media kan goed zijn voor je mentale gezondheid.

Stop met je ontoereikend te voelen

Facebook kan je overstelpen met triviale feiten over wat je vrienden zogenaamd aan het doen zijn. Als het lijkt alsof al je Facebook-vrienden meer plezier hebben en een spannender leven leiden dan jij, is het misschien tijd om het sociale netwerk een tijdje te verlaten. Onthoud dat mensen online het beste beeld van zichzelf presenteren. Alleen omdat iemands leven volgens Facebook perfect lijkt, wil nog niet zeggen dat ze het per se beter hebben dan jij.

Versla Facebook-verslaving

Facebook kan een grote tijdverspilling zijn. Hoeveel van je leven wil je verdwalen in de dagelijkse drama’s van mensen die je amper kent? Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen in het lezen van triviale updates van Facebook-vrienden en het bekijken van mensen waarvan je zou willen dat je ze beter kende. Als je niet kunt stoppen, kun je een aantal dingen proberen om Facebook-verslaving te doorbreken.