Skip to content

Facebook gebruiken vanuit uw e-mail

4 de augustus de 2021
Facebook by Peter Macdiarmid Staff GettyImages 453248108 565f20ee3df78c6ddf9e1206

Het is niet meer mogelijk om een ​​foto vanuit je e-mail naar Facebook te sturen. Dit artikel is bewaard voor archiefdoeleinden.

Hoe werkte het posten op Facebook vanuit e-mail?

In het verleden kon u uw e-mailaccount gebruiken om updates op Facebook te plaatsen en foto’s en video’s naar uw Facebook-account te uploaden. Het enige dat u hoefde te doen, was een e-mail sturen naar uw persoonlijke @facebook.com-account. Een omstandigheid waarin u dit mogelijk hebt gedaan, is wanneer u offline was. Als je niet in de buurt van wifi was of in een gebied dat buiten gebruik was, zou alles wat je via je e-mail naar Facebook hebt gestuurd, online worden geplaatst wanneer je een signaal ontving dat sterk genoeg was. Misschien wilde je gewoon voorkomen dat je je aanmeldt bij Facebook om je status bij te werken of enkele foto’s te delen die je zojuist hebt gemaakt.

Hoe u uw Facebook-status via e-mail kunt bijwerken

Wanneer deze functie werd ondersteund, kon je je Facebook-status bijwerken vanuit een e-mailbericht door je status als Onderwerp te schrijven.

 1. Start een nieuwe e-mail naar uw geheime Facebook-statuse-mailadres.

 2. Typ de gewenste statusupdate in de onderwerpregel van de e-mail.

  U kunt de berichttekst leeg laten, of niet. Het maakt niet uit, want Facebook negeert alles in de hoofdtekst van het bericht.

 3. Stuur de e-mail. Uw standaard privacy-instellingen worden toegepast op updates die via e-mail worden verzonden.

Afbeeldingen op Facebook plaatsen via e-mail

Het uploaden van video’s en foto’s naar Facebook vanuit uw e-mailaccount was net zo eenvoudig als het bijwerken van uw status.

 1. Start een nieuwe e-mail naar uw geheime Facebook-upload-e-mailadres.

 2. Voer een bijschrift in voor uw foto’s of video’s in de onderwerpregel.

  U kunt de onderwerpregel leeg laten als u dat wilt. De afbeeldingen en video’s worden nog steeds geplaatst.

 3. Voeg alle afbeeldingen of video’s toe die u naar Facebook wilt uploaden. Het bijschrift van de onderwerpregel wordt gebruikt voor elke afbeelding of video die u uploadt.

 4. Stuur de e-mail.