Skip to content

6 redenen waarom je nooit een iPhone-verzekering zou moeten kopen

7 de augustus de 2021
GettyImages 611175648 5afd9e498023b9003694a07e

Een iPhone kopen betekent honderden (of duizenden) dollars uitgeven voor het apparaat en duizenden dollars aan maandelijkse servicekosten. Met zoveel geld op het spel, lijkt het misschien slim om ook een iPhone-verzekering te kopen om uw investering te beschermen. De verzekering claimt u immers voor slechts een paar dollar per maand volledig te dekken tegen diefstal, schade en andere ongelukken. Als je echter ingaat op de details van wat deze verzekeringsplannen echt bieden, zien ze er niet meer uit als zo’n goede deal. Sterker nog, ze beginnen meer op iets te lijken dat je van streek zal maken als je het ooit moet gebruiken. Hier zijn zes redenen waarom je geen iPhone-verzekering zou moeten kopen en een suggestie voor hoe je extra bescherming voor je iPhone kunt krijgen als je dat wilt. Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor iPhone verzekeringen ondanks ons advies? Bekijk 10 bedrijven die uw iPhone zullen verzekeren.

Maandelijkse kosten optellen

Een iPhone-verzekering hebben betekent een maandelijks bedrag betalen, net als een verzekering voor uw auto of huis. Het is mogelijk dat u de kosten niet opmerkt als deze bij uw telefoonrekening zijn inbegrepen. Een paar dollar meer per maand is meestal niet vanzelfsprekend. Toch betekenen deze kosten dat u elke maand extra geld uitgeeft. Plus, als je het optelt, kunnen twee jaar verzekeringspremies van enkele van de meest populaire bedrijven in totaal tussen US $ 100 en $ 250 bedragen.

U moet nog steeds betalen voor reparaties

Gebroken mobiele telefoon scherm close-up

Net als bij andere soorten verzekeringen, betaalt u bij het indienen van een claim ook een eigen risico voor een reparatie of een vervangende telefoon, of dat geld wordt in mindering gebracht op een contante betaling door de verzekeringsmaatschappij. Eigen risico’s lopen tussen $ 25 en $ 300 per claim. Deze dekking kan een goede deal zijn als je telefoon helemaal kapot is en je een nieuwe moet kopen voor de volle prijs, maar als je alleen een reparatie nodig hebt, kan het eigen risico dat je betaalt een aanzienlijk percentage van de reparatiekosten bedragen.

Refurbished telefoons worden vaak gebruikt

iPhone 4 in houtkrullen

Van alle “gotchas” die in veel iPhone-verzekeringspolissen verborgen zitten, is dit een van de ergste. Stel dat u een incident heeft en een nieuwe telefoon nodig heeft. Je hebt maandelijks kosten betaald en je hebt je eigen risico betaald. Maar je krijgt misschien geen volledig nieuwe telefoon. Wanneer uw verzekeringsmaatschappij uw kapotte telefoon vervangt door een werkende, wordt de vervanging vaak opgeknapt. De telefoons die verzekeringsmaatschappijen opsturen, zijn vaak telefoons die gebruikt zijn verkocht of kapot zijn gegaan en vervolgens zijn gerepareerd. Voor uw honderden dollars aan premie en eigen risico, zou u niet liever een echt nieuwe telefoon hebben?

Slechte klantenservice

Klantenservicemedewerker

Niemand vindt het leuk om de runaround te krijgen, maar dat is precies wat veel iPhone-verzekeringsklanten hebben gemeld. Onbeleefde werknemers, verloren papierwerk, vertragingen bij het verkrijgen van vervangende telefoons en gerelateerde problemen lijken endemisch voor dit soort dekking.

Beperkingen op het aantal claims

"claim afgewezen"  getypt op een stuk papier in een oude lintschrijfmachine.

Dit geldt niet voor alle verzekeringsplannen, maar sommige beperken het aantal claims dat u kunt indienen tijdens uw polisperiode van één of twee jaar. Sommige iPhone-verzekeringen beperken u bijvoorbeeld tot twee claims in een polis van twee jaar. Heb je pech dat een telefoon voor de derde keer in twee jaar wordt gestolen of kapot gaat? Uw verzekering zal u niet helpen en u zult de volle prijs moeten betalen voor een reparatie of een nieuwe telefoon.

Geen technische ondersteuning

Een vrouw heeft problemen met haar iPhone

Verzekeringsmaatschappijen bieden dekking voor verlies, diefstal, schade en andere calamiteiten, maar ze kunnen u niet helpen met de dagelijkse frustraties die technologie ons vaak oplevert. Als je een softwareprobleem hebt, of gewoon een vraag hebt over het gebruik van je telefoon, kan je verzekeringsmaatschappij je niet helpen. Je zult ergens anders antwoorden moeten vinden, of dat nu online is of via een persoonlijke optie zoals Apple’s Genius Bar.

Uw iPhone-verzekering Beste optie: AppleCare

Zelfs met zoveel redenen om een ​​iPhone-verzekering te vermijden, sta je er niet helemaal alleen voor in een wereld die vaak gevaarlijk is voor telefoons. In plaats daarvan moet u uw hulp zoeken op dezelfde plaats waar u uw telefoon koopt: Apple. Apple’s uitgebreide garantieprogramma, AppleCare, is een geweldige optie voor mensen die doorlopende dekking voor hun telefoons willen. Niet iedereen zal het een goede deal vinden (als je een upgrade uitvoert wanneer er een nieuwe telefoon uitkomt, is het misschien niet logisch), maar voor degenen die dat wel doen, zijn de voordelen talrijk. AppleCare heeft veel van de kenmerken van verzekeringen – er is een vergoeding vooraf die ongeveer gelijk is aan de goedkoopste verzekeringsplannen en vervolgens de kosten per reparatie, evenals een limiet van twee reparaties in twee jaar – maar het biedt enkele voordelen. Ten eerste kosten gebarsten schermvervangingen minder dan bij de meeste verzekeringsplannen. Ten tweede dekt AppleCare ook telefonische en persoonlijke technische ondersteuning. Hoewel AppleCare diefstal niet dekt, geeft het u directe toegang tot ondersteuning van de experts van Apple.