Skip to content

FaceTime downloaden voor Mac, iOS en meer

27 de april de 2023
facetimelogo 5c759a43c9e77c00011c8287

Wat te weten

  • Als FaceTime ontbreekt op uw iPad of iPhone, download het dan uit de App Store.
  • Download FaceTime uit de Mac App Store voor Macs of werk uw besturingssysteem bij.
  • U kunt FaceTime voor Android of Windows niet downloaden, maar u kunt wel een link verzenden om deel te nemen aan een bestaand gesprek.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u FaceTime kunt downloaden voor iOS-apparaten en Mac-computers. Deze informatie is van toepassing op iOS-apparaten met iOS 5 of hoger en op Macs met OS X 10.6 of hoger.

Hoe FaceTime voor iPhone en iPad te downloaden

Apple FaceTime werkt op de meeste Apple-apparaten. Normaal gesproken hoeft u FaceTime voor de iPhone of iPad niet te downloaden, omdat het wordt geïnstalleerd op elk iOS-apparaat met iOS 5 of hoger. Als je FaceTime van een iOS-apparaat hebt verwijderd, kun je het gratis opnieuw downloaden uit de App Store en opnieuw installeren. Als FaceTime niet werkt zoals verwacht op uw apparaat, is het mogelijk uitgeschakeld met de functie Beperkingen die kan worden gebruikt om apps te verbergen.

Hoe FaceTime voor macOS te downloaden

FaceTime wordt geleverd met recente versies van macOS, dus als uw software up-to-date is, zou u het programma moeten hebben. Zo niet, download dan FaceTime uit de Mac App Store. Om de Mac App Store te gebruiken, moet u OS X 10.6 of hoger gebruiken. De Mac App Store is beschikbaar in het dock of in het ingebouwde App Store-programma (zoek het in het Apple-menu in de linkerbovenhoek). Zoek FaceTime in de Apple Store en klik op de Krijgen om de FaceTime-software te downloaden en op uw Mac te installeren. De versie van FaceTime in de Mac App Store is voor oudere versies van macOS, dus dit is alleen handig als je een oudere Mac hebt. Op nieuwere Macs kunt u de geïnstalleerde FaceTime-software verwijderen. Als u dat doet, moet u uw besturingssysteem herstellen of upgraden om het terug te krijgen.

FaceTime downloaden voor Android of Windows

Hoe zit het met niet-Apple besturingssystemen? Android-gebruikers vragen zich bijvoorbeeld af of ze FaceTime voor hun telefoons kunnen downloaden. Het korte antwoord is nee: u kunt FaceTime niet krijgen voor Android of Windows, maar iPhone-gebruikers met iOS 15 of hoger kunnen Android-gebruikers toevoegen aan hun FaceTime-oproepen.