Skip to content

AirPods bijwerken

5 de augustus de 2021
GettyImages 1150293726 ab18e9e2dacf430588ead090458b3ca7

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Bluetooth, druk op I icoon, scroll naar Over om te zien welke versie je hebt.
 • Je kunt een update forceren: plaats AirPods in de oplaadcase, sluit hem aan op een stroombron, plaats alles naast de iPhone voor een auto-update.
 • AirPods-updates gebeuren automatisch en gebruikers hebben er doorgaans geen controle over.

In dit artikel wordt uitgelegd wat AirPods-firmware is, hoe u kunt controleren welke versie u gebruikt en hoe u AirPods bijwerkt. De informatie in dit artikel is van toepassing op alle AirPods-versies: eerste generatie, AirPods met draadloze oplaadcase en AirPods Pro.

AirPods-firmware bijwerken

Volg deze stappen om te controleren welke firmwareversie uw AirPods gebruiken en om de AirPods-firmware bij te werken:

 1. Verbind je AirPods met je iPhone.

 2. Ga op de iPhone naar Instellingen > Bluetooth.

 3. Druk op I pictogram naast uw AirPods.

 4. Scroll naar beneden naar de Over sectie. De Versie lijn vertelt u welke versie van de AirPods-firmware u gebruikt. (Voor eerdere modellen of eerdere versies van iOS, moet u mogelijk op de naam van uw AirPods tikken en vervolgens zoeken naar de Firmware versie lijn.)

  Op het moment van schrijven zijn de nieuwste AirPods-firmwareversies:

  • AirPods van de eerste generatie: 6.8.8
  • Tweede generatie en AirPods Pro: 3A283
 5. Als u denkt dat er een update beschikbaar is, kunt u proberen deze geforceerd te installeren. Merk op dat er geen knop is om AirPods-firmware bij te werken zoals er is om iOS bij te werken. Dat komt omdat Apple gebruikers niet toestaat deze update uit te voeren. In plaats daarvan wordt AirPods-firmware automatisch bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. .

AirPods handmatig bijwerken

U kunt proberen een update te forceren. Als er een AirPods-firmware-update is, wordt deze geïnstalleerd nadat je de onderstaande instructies hebt gevolgd.

 1. Plaats uw AirPods in hun oplaadcassette.

 2. Sluit de oplaadcassette aan op een stroombron.

 3. Zorg ervoor dat uw AirPods en case zich fysiek dicht bij uw iPhone bevinden.

Moeten AirPods worden bijgewerkt?

Ja, AirPods hebben updates nodig. In tegenstelling tot iOS en iPhone is het echter niet zo eenvoudig om ze bij te werken, en Apple brengt niet zo vaak nieuwe AirPods-firmwareversies uit. Firmware is de software die op sommige gadgets en apparaten wordt uitgevoerd om hun functies en functionaliteit te bieden. Zie firmware als het besturingssysteem voor apparaten zoals AirPods. Op dezelfde manier waarop nieuwe versies van iOS functies, bugfixes en bijgewerkte functionaliteit voor de iPhone leveren, doen nieuwe versies van AirPods-firmware hetzelfde voor de draadloze oordopjes van Apple.