Skip to content

Alles wat u moet weten over iPhone XS, XS Max en XR

15 de juli de 2021
iphone xs xr keynote 5b9b11b4c9e77c00506c8f10

Simpel gezegd, de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn niet zo’n grote verbetering ten opzichte van de iPhone X als de X was ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 7. Dat gezegd hebbende, de XS- en XR-modellen hebben veel te bieden en zijn geweldige telefoons. Hun interne onderdelen zijn veranderd, zodat ze sneller zijn en zelfs een functie bieden die helemaal nieuw is voor de iPhone. Hier is alles wat u moet weten over de iPhone XS, XS Max en XR,

Apple Senior Vice President Phil Schiller introduceert de iPhone XS en XR.

De iPhone XS- en XR-series zijn vervangen door de iPhone 11. Om de volledige primeur over die modellen te krijgen, bekijk je iPhone 11 versus iPhone 11 Pro: wat is het verschil?

De coolste functies van de iPhone XS en XS Max

iPhone XS en XS Max

De iPhone XS en XS Max zijn evolutionaire verbeteringen ten opzichte van de iPhone X, niet revolutionair. Enkele van de belangrijkste kenmerken van deze modellen zijn:

 • Een enorm scherm: De iPhone XS heeft hetzelfde 5,8-inch scherm als de iPhone X, maar de XS Max biedt het grootste scherm ooit op een iPhone: een enorme 6,5 inch. De XS Max is misschien te groot voor mensen met kleinere handen, maar geen enkel iPhone-scherm heeft er ooit zo goed uitgezien.
 • Een fantastische camera: De XS en XS Max gebruiken dezelfde camera en dat is fantastisch. We weten hoe goed hij is, want het is vrijwel dezelfde camera als op de iPhone X. Hij maakt foto’s van 12 megapixels, biedt groothoek- en telefoto-opties, optische en digitale zoom, portretbelichting, 4K-video-opname en nog veel meer. De XS en XS Max voegen een paar rimpels toe, waaronder stereogeluid voor video-opnames.
 • Tot 512 GB opslag: De iPhone XS en XS Max verdubbelen de maximale opslagcapaciteit op de high-end iPhone tot 512 GB. Volgens Apple is dat genoeg voor een paar honderdduizend foto’s, plus andere gegevens.
 • Dubbele simkaart: Dankzij een innovatief dual SIM-systeem kunnen de XS en XS Max twee telefoonnummers aan dezelfde telefoon toegewezen krijgen. De eerste simkaart is een fysieke simkaart. De tweede eSIM is volledig op software gebaseerd. Dit maakt reizen naar het buitenland gemakkelijker; meld u aan voor lokale service waar u de eSIM ook gebruikt zonder uw oude simkaart te verwisselen of de toegang te verliezen tot het telefoonnummer dat iedereen thuis voor u heeft (en vaarwel tegen big data roaming-rekeningen!).
 • Verbeterde interne onderdelen: De XS en XS Max zijn gebouwd rond betere interne componenten dan de iPhone X. De A12 Bionic-processor in beide telefoons is sneller dan de A11 in de iPhone X (hoe snel hangt af van wat je doet). In vergelijking met de iPhone X gaat de batterij respectievelijk 30 en 90 minuten langer mee op de XS en XS Max.
 • Betere bescherming: De stof- en waterdichtheid van de iPhone XS en XS Max voldoet aan de IP68-norm. Dat betekent dat ze tot 30 minuten waterdicht zijn als ze in 2 meter water zijn gezonken.
 • Standaard iPhone-functies: Zoals elke iPhone vind je belangrijke Apple-functies en -technologieën zoals Apple Pay en Siri op de XS en XS Max. En net als hun voorganger gebruiken deze modellen Face ID voor beveiliging en autorisatie van transacties.

De coolste functies van de iPhone XR

De blauwe iPhone XR

De iPhone XR ziet er behoorlijk anders uit dan de iPhone XS. Wat er onder de motorkap van dit model gebeurt, verschilt ook behoorlijk van de XS. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de iPhone XR:

 • 6,1-inch LCD-scherm: Hoewel de iPhone XR niet het hoogwaardige OLED-scherm heeft dat op de iPhone X of XS wordt gebruikt, heeft hij wel een 6,1-inch LCD-scherm. Laat mensen je niet overtuigen dat het scherm niet goed kan zijn omdat het geen OLED is. Dit is het beste LCD-scherm dat Apple heeft geleverd. In tegenstelling tot de XS ondersteunt het scherm van de XR geen 3D Touch.
 • A12 Bionische processor: De XR is gebouwd rond dezelfde krachtige nieuwe A12 Bionic-processor als de XS. Alle drie de modellen hebben dezelfde combinatie van krachtige en zeer efficiënte chips en gebruiken dezelfde Neural Engine voor kunstmatige intelligentie en machine learning.
 • Een zeer goede camera: De camera op de iPhone XR komt niet overeen met de bijna professionele apparatuur op de XS, maar het is nog steeds verreweg de beste camera die de meeste mensen ooit hebben gehad. Het systeem met één lens biedt telefoto’s, op hardware gebaseerde beeldstabilisatie, 4K-video-opnames en enkele functies voor portretbelichting.
 • Drie opslagopties: Omdat de XR een reguliere telefoon is, biedt hij een breder scala aan opslagmogelijkheden. Kies uit 64 GB, 128 GB of 256 GB om aan uw opslagbehoeften te voldoen en binnen uw budget te passen.
 • Een aantrekkelijke prijs: De 64 GB iPhone XR begint bij US $ 749. Hoewel dat misschien veel lijkt voor een smartphone, is het $ 200 minder dan de laagst geprijsde iPhone XS. Die prijs maakt deze zeer functionele, high-end telefoon voor veel mensen bereikbaar.
 • Standaard iPhone-functies: Net als de XS-serie beschikt de iPhone XR over alle belangrijke iPhone-technologieën, waaronder Siri, Apple Pay en Face ID.
 • Meerdere kleuren: Veel mensen pronken met hun favoriete kleuren in het geval dat ze kiezen. Als je echter liever zonder hoesje gaat of van een transparante hoes houdt, kun je op de XR een heleboel felle kleuren gebruiken.

Hoe zit het met de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 7?

Ondanks de introductie van nieuwe modellen zijn er nog veel eerdere iPhones. Dit is het patroon van Apple in de afgelopen jaren: introduceer nieuwe modellen en houd de oude tegen lagere prijzen als aantrekkelijke opties voor meer prijsbewuste consumenten. In dit geval blijft Apple telefoons uit de iPhone 8-serie aanbieden, vanaf minder dan de helft van de prijs van de iPhone XS. De iPhone X werd volledig vervangen door de XS en XR en de iPhone 7 werd stopgezet.