Skip to content

Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) 2021: aankondigingen, nieuws en meer

30 de juni de 2021
WWDCemoji3people 0e643d4f31dc4946a308e1040e65a68b

De Apple Worldwide Developer’s Conference is een jaarlijks evenement waar softwareontwikkelaars in contact komen met de technici die Apple-producten, -diensten en -software bedenken en bouwen. WWDC 2021 was de meest recente versie van het evenement.

Wanneer was WWDC 2021?

WWDC 2021 werd gehouden in de eerste volledige week van juni: 7 – 11 juni 2021. De keynote begon om 10.00 uur PT/1 uur ET. Het evenement werd vrijwel zonder de traditionele persoonlijke conferentie gehouden.

Hoe te registreren en WWDC bij te wonen

De Worldwide Developer Conference (WWDC) is altijd gratis bij te wonen, met een gratis stream van het evenement rechtstreeks vanaf de website van Apple. WWDC 2022 is de volgende keer dat u het evenement kunt bijwonen.

Wat we tot nu toe weten

Zoals verwacht waren software-aankondigingen de ster van het evenement in 2021. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

iOS 15

Om FaceTime inclusiever en realistischer te maken, worden nieuwe functies zoals ruimtelijke audio, portretmodus en zelfs spraakisolatie voor de microfoon toegevoegd. En net als bij andere teleconferentie-apps zoals Google Meet en Zoom, kunt u met FaceTime van tevoren links verzenden die zelfs op andere besturingssystemen kunnen worden gebruikt. Met SharePlay, een nieuwe functie, kun je films kijken, naar audio luisteren en je scherm delen met je vrienden tijdens FaceTime-gesprekken. Tot nu toe zijn Disney+, Hulu, HBO Max, TikTok en de NBA slechts enkele van de apps die zich hebben aangemeld om samen te werken. Met u gedeeld is een nieuwe functie die links die u van anderen ontvangt, opslaat, zodat u er later naar kunt terugkeren. Het werkt met Safari, Apple Music, Apple News en andere apps. Er komt een nieuwe “focus”-modus die je kunt inschakelen om je status met anderen te delen, zodat ze zien dat je niet gestoord wilt worden. Het kan ook meldingen verbergen van apps waarvan u niet wilt dat ze u afleiden.

iPadOS 15

Als je overweldigd wordt door alle apps op je iPad, kun je met aangepaste widgets alles ordenen, van entertainment en foto’s tot notities en het delen van bestanden. Bovendien komt de app-bibliotheek naar de iPad en helpt u bij het opruimen (of verbergen) van alle startschermen op uw iPad. Apple heeft aangekondigd dat de multitasking-functie nog een keer goed gaat, zodat u twee apps op één scherm kunt openen en snel kunt schakelen tussen de twee, waardoor snellere creativiteit mogelijk is.

watchOS 8

De nieuwe horlogesoftware bevat een nieuwe wijzerplaat die u kunt aanpassen met een foto in portretmodus. De Breathe-app wordt bijgewerkt met een korte ademhalings- en ontspanningsoefening. Er is ook een nieuwe Mindfulness-app die inspirerende citaten en uitdrukkingen, reflecties genaamd, serveert voor als je wat motivatie nodig hebt.

macOS Monterey

Een nieuw besturingssysteem, Mac OS Monterey, stelt je in staat om één toetsenbord en muis te delen tussen twee Macs of tussen een Mac en een iPad met de Universal Control-functie.

Privacy

Apple verbetert ook de privacybescherming in Apple Mail. Het verbergt je IP-adres en locatie en laat afzenders niet zien of je een e-mail hebt geopend.

Het laatste nieuws over Apple

Hoewel u altijd het laatste technologienieuws op Lifewire kunt lezen, zijn hier enkele interessante zaken waarbij Apple in het bijzonder betrokken is.