Skip to content

Apps installeren die ontbreken in de App Store

19 de juli de 2021
install apps removed app store 571cca105f9b58857db4e1dd

Wat te weten

 • Twee manieren om een ​​app te downloaden die niet in de App Store staat: van een vriend die hem heeft, of een back-up. Voor beide is een oudere versie van iTunes vereist.
 • Apparaat van vriend: Ga naar de map met de app. Kopieer het naar de cloud of verwijderbare opslagmedia. Sleep naar iTunes en synchroniseer met iOS-apparaat.
 • iTunes: synchroniseer uw iOS-apparaat met iTunes door naar het dossier > Apparaten > Aankopen overdragen.

Soms glipt een app die niet in de App Store zou moeten worden toegelaten door en is een paar uur of dagen beschikbaar voordat deze wordt verwijderd. Als je een van die apps hebt gekregen voordat deze uit de winkel werd verwijderd, kun je deze nog steeds gebruiken en in deze handleiding laten we je zien hoe je dit op elk iOS-apparaat kunt doen.

Een app installeren die uit de App Store is verwijderd

Als u de app op uw iOS-apparaat hebt gedownload, kunt u deze mogelijk nog steeds installeren. Aangezien de app uit de winkel is verwijderd, kunt u deze echter niet opnieuw downloaden. Als je de app verwijdert, is deze voor altijd verdwenen, tenzij je een vriend hebt met de app of je er een back-up van hebt gemaakt met een oudere versie van iTunes. Apple heeft de mogelijkheid om apps te synchroniseren met iOS verwijderd uit recente versies van iTunes. Als uw versie van iTunes geen app-synchronisatie meer ondersteunt, kan dit meer problemen opleveren dan het waard is. Je kunt downgraden naar oudere versies van iTunes, maar dat is een enigszins ingewikkeld proces en heeft bredere implicaties. Misschien geef je er de voorkeur aan om gewoon te leven zonder de app die je probeert te installeren.

Download de app van iemand die je kent

Als een vriend of familielid de app op zijn computer heeft staan, kun je deze mogelijk van hem krijgen. Ze moeten via hun harde schijf navigeren naar de map waarin hun apps zijn opgeslagen. Op een Mac is deze map op Muziek > iTunes > iTunes-media > Mobiele applicaties.

Op Windows, het bevindt zich op Mijn muziek > iTunes > iTunes-media > Mobiele applicaties. Apps die uit de App Store zijn verwijderd, zijn niet toegankelijk via Delen met gezin.

 1. Zoek de gewenste app. Het kan worden gemaild of gekopieerd naar een USB-station of ander verwisselbaar opslagmedium, of worden gedownload. Waar u de app ook vandaan haalt, sleep hem naar iTunes of naar de map Mobiele toepassingen op uw harde schijf.

 2. Als de app niet meteen verschijnt, sluit iTunes dan af en start het opnieuw.

 3. Sluit uw iPhone, iPod touch of iPad aan en synchroniseer deze.

Apps synchroniseren via iTunes

U kunt een back-up maken van een kopie op uw computer door te synchroniseren. Wanneer u uw apparaat synchroniseert, wordt u gevraagd om aankopen van het apparaat naar uw computer over te zetten. U kunt dit ook handmatig doen door naar iTunes te gaan en te klikken op: het dossier > Apparaten > Aankopen overdragen. Dit zou de app naar uw computer moeten verplaatsen.

Submenu Aankopen overzetten in menu Bestand: Apparaten

Als je een oudere versie van iTunes hebt met het tabblad Apps, klik je op het iPhone-pictogram onder de afspeelknoppen in de linkerbovenhoek van iTunes. Ga naar de Apps tabblad en zoek de app. Klik op de Installeren knop ernaast. Dan klikken Van toepassing zijn rechtsonder om het op uw iOS-apparaat te installeren.

Het grootste obstakel voor het installeren van apps verwijderd uit de App Store

Het installeren van apps die ontbreken in de App Store is de afgelopen jaren veel moeilijker geworden en is voor de gemiddelde persoon nu erg moeilijk. Het werd moeilijker omdat Apple het downloaden en beheren van apps uit iTunes heeft verwijderd. Omdat die functie niet meer aanwezig is, is de enige manier om apps officieel te installeren via de App Store-app. En aangezien de app die je wilt er niet meer is, zit je een beetje vast. Jailbreaken en sideloaden kan helpen dit probleem te omzeilen, maar ze kunnen meer problemen opleveren dan het waard is. Er is nog een groot obstakel voor het installeren van apps die uit de App Store zijn verwijderd: je hebt toegang tot de app nodig. Als u een verwijderde app wilt installeren die u nog niet heeft, moet u deze ergens anders vinden.

Redenen waarom apps uit de App Store worden verwijderd

Apple haalt (meestal) geen apps uit de App Store zonder goede reden. Enkele van de meest voorkomende redenen waarom apps worden verwijderd, zijn onder meer:

 • Het overtreden van Apple’s regels voor hoe je apps kunt ontwikkelen of hoe apps kunnen functioneren.
 • Inbreuk op auteursrecht.
 • Van zeer lage kwaliteit zijn.
 • Illegaal, mogelijk illegaal of gevaarlijk gedrag promoten.
 • Bevat malware.
 • Aanstootgevend zijn.
 • De gebruiker toestaan ​​iets te doen wat Apple niet wil (zoals apps die gratis tethering toestaan, waarmee de gebruiker de aankoop van een tetheringservice van zijn telefoonaanbieder kan omzeilen).

Betaalt Apple de prijs van verwijderde apps terug?

Als een app die u hebt gekocht, is verwijderd en u niet de moeite wilt nemen om deze hierboven te installeren, wilt u misschien een terugbetaling. Apple houdt er over het algemeen niet van om app-restituties te geven, maar onder bepaalde omstandigheden wel.