Skip to content

Beheerdersaccounts toevoegen aan uw Mac

9 de augustus de 2021
GettyImages 1190820228 31fc4f41bf0b44c0a13e472fe15999cd

Wat te weten

 • Ga naar Systeem voorkeuren > Gebruikers en groepen > slot icoon > wachtwoord > OK > + > Beheerder > voer informatie in > Gebruiker maken.
 • Om een ​​gebruiker te promoten, ga naar Gebruikers en groepen > Beheerder > account om te wijzigen > Gebruiker toestaan ​​deze computer te beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u extra beheerdersaccounts toevoegt of bestaande gebruikers promoot in macOS 10.15 (Catalina), maar de procedure is vrijwel identiek in oudere versies.

Over beheerdersaccounts

Een beheerdersaccount heeft dezelfde basismogelijkheden als een standaard gebruikersaccount, inclusief een eigen thuismap, bureaublad, achtergronden, voorkeuren, muziek, bladwijzers, berichtenaccounts, adresboek/contacten en andere accountfuncties. Het onderscheiden van een beheerdersaccount is de verhoogde privilegeniveaus. Beheerders kunnen systeemvoorkeuren wijzigen die bepalen hoe de Mac werkt en aanvoelt, software installeren en veel speciale taken uitvoeren die standaardgebruikersaccounts niet kunnen uitvoeren. Uw Mac-computer heeft slechts één beheerdersaccount nodig, maar het is een eenvoudig proces om een ​​of twee andere vertrouwde personen beheerdersrechten te geven.

Een nieuw beheerdersaccount maken

U moet zijn aangemeld als beheerder om gebruikersaccounts te maken of te bewerken. U hebt een beheerdersaccount gemaakt toen u uw Mac voor het eerst instelde. Vervolgens:

 1. Launch Systeem voorkeuren via het Apple-menu of de Toepassingen map.

  De opdracht Systeemvoorkeuren onder het Apple-menu

 2. Klik Gebruikers en groepen.

  macOS-systeemvoorkeuren

 3. Klik op het slotpictogram en voer uw wachtwoord in. Klik OK.

  1628485871 37 Beheerdersaccounts toevoegen aan uw Mac Wachtwoord” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-23″ >

 4. Klik op de plusknop (+) onder de lijst met gebruikersaccounts.

  Het plusteken om een ​​account toe te voegen.

 5. Selecteer Beheerder uit het vervolgkeuzemenu met accounttypen.

  1628485871 913 Beheerdersaccounts toevoegen aan uw Mac Gebruikers > Beheerder” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-31″ >

 6. Voer de gevraagde informatie in: de volledige naam van de nieuwe accounthouder, accountnaam, wachtwoord en wachtwoordhint. Klik op de toets naast Wachtwoord om de Password Assistant een wachtwoord voor u te laten genereren.

 7. Klik Gebruiker maken.

een nieuwe Thuis Er wordt een map gemaakt met de korte naam van het account en een willekeurig gekozen pictogram om de gebruiker te vertegenwoordigen. U kunt het gebruikerspictogram op elk moment wijzigen door op het pictogram te klikken en een nieuwe te selecteren in de vervolgkeuzelijst met afbeeldingen. Herhaal het bovenstaande proces om extra beheerdersgebruikersaccounts te maken. Wanneer u klaar bent met het maken van accounts, klikt u op het slotpictogram in de linkerbenedenhoek van de Gebruikers en groepen om te voorkomen dat anderen wijzigingen aanbrengen.

Een bestaande standaardgebruiker promoveren tot beheerder

U kunt ook een standaard gebruikersaccount promoveren naar een beheerdersaccount. Open Gebruikers en groepen zoals hierboven, log in op uw Beheerder account en selecteer het account dat u wilt wijzigen. Zet een vinkje naast Gebruiker toestaan ​​deze computer te beheren. Eén gebruik voor een beheerdersaccount is om te helpen bij het diagnosticeren van problemen met uw Mac. Het hebben van een beheerdersaccount in onberispelijke staat kan problemen helpen uitsluiten die worden veroorzaakt door corrupte bestanden in het account van een gebruiker.