Skip to content

Certificeringen voor kantoorsoftware voor uw cv

31 de juli de 2021
GettyImages 863549086 55f9f5e36c84422286ec96a75b0665cf

Certificeringen voor Office-software voegen slagkracht toe aan het gedeelte ‘Technische vaardigheden’ van je cv. Microsoft Office is de meest gebruikte kantoorsuite (en dus de meest strategische certificering om mee te beginnen), maar een paar alternatieve kantoorsuites bieden ook certificeringen aan. CV’s met een referentie zoals Microsoft Office User Specialist kunnen naar de top van de stapel stijgen. Certificering kan uw claim kwantificeren en u dichter bij een interview brengen.

Microsoft Office Suite-certificeringen

Website Microsoft-certificeringen

Microsoft Office-certificeringen zijn de beste keuze voor marktdekking. De kern van Microsoft Office-certificering is de Microsoft Office Specialist (MOS of MOUS); voor sommige programma’s worden echter Expert-aanduidingen aangeboden. Raadpleeg voor een volledige beschrijving van uw opties de certificeringssite van Microsoft om te zien hoe deze Expert-examens moeten worden gecombineerd met aanvullende examens om het certificeringsniveau Expert of Master te behalen.

Apple-herkenning

Door het behalen van de Apple Certified Associate-certificering, die uw kennis van Apple’s iWork-suite test, wordt uw naam ook opgenomen in een professioneel register – niet het belangrijkste, maar een leuke bonus! Er is een voorbereidingscursus beschikbaar, maar u hoeft de cursus niet te volgen als u zich sterk voelt in deze productiviteitsvaardigheden.

Google Workspace-certificeringen

Bekijk de Google Apps-trainingsprogramma’s, die een meer algemene Google Individual Qualification bevatten die wordt verkregen door het behalen van een reeks online tests. Daarna kan een persoon of organisatie zich aanmelden voor het Google Certified Trainer-programma.

LibreOffice-certificering

Indien geschikt voor uw situatie, kunt u mogelijk een gecertificeerde professionele trainer van deze populaire kantoorsuite worden. Alleen omdat de populaire LibreOffice-suite open source is en daarom gratis, betekent niet dat er geen leercurve is. Dit certificaat is een geweldige manier om te laten zien dat u dit soort kantoorsoftware serieus neemt. Bekijk de ambassadeursgerichte benadering van de Document Foundation voor certificering.

Toegevoegde opties

Veel particuliere software-instellingen, instellingen voor hoger onderwijs en programma’s voor gemeenschapsonderwijs of permanente educatie bieden training in uw regio. Hoewel sommige werkgevers de voorkeur geven aan erkenning door de softwarefabrikant, kunnen de meeste van deze andere programma’s ten minste een certificaat van voltooiing bieden. Wees ook niet verlegen om gecertificeerd te worden als trainer. Je wilt misschien geen officiële trainer zijn, maar voor verschillende kantoorsuites bestaat er nog geen niet-trainercertificering en is de trainercertificering nog steeds een dynamiet-vaardigheidsbepaler voor die kantoorsuitevaardigheden.

Kosten van certificering

Investeren in een certificering brengt een breed scala aan prijzen met zich mee. Sommige examens zijn goedkoper dan andere, maar een algemene regel is $ 50-100 dollar per examen. Voor de Microsoft-certificeringen variëren de prijzen voor door de site beheerde examens een beetje van site tot site, dus zorg ervoor dat u rondkijkt. Ook worden sommige certificeringen behaald met een cursus, die doorgaans duurder is, terwijl andere alleen examens zijn. Om het meeste uit uw certificeringsinvestering te halen, kunt u overwegen er een te nemen voor de nieuwste versie van de software. U kunt bijvoorbeeld nog steeds gecertificeerd worden in sommige Microsoft Office 2013-programma’s, maar het is waarschijnlijk logischer om het meest recente examen af ​​te leggen. Houd er rekening mee dat u niet elke certificering nodig heeft. Door een of twee na te streven, onderscheidt u uw cv aanzienlijk.