Skip to content

De 10 beste nieuwe functies in iOS 10

12 de juni de 2021
ios 10 575f1faf3df78c98dc4256c1

Elke nieuwe versie van iOS brengt een reeks opwindende nieuwe functies met zich mee die uitbreiden en transformeren wat de iPhone, iPad en iPod touch kunnen doen. Dat geldt zeker voor iOS 10. De nieuwe versie van het besturingssysteem dat op de iPhone, iPad en iPod touch draait, heeft honderden nieuwe functies opgeleverd, waaronder grote verbeteringen aan messaging, Siri en meer. Dit zijn 10 van de beste functies van iOS 10. Dit artikel behandelt nieuwe functies van iOS 10. Als je op zoek bent naar informatie over functies van de iPhone X (ook bekend als de iPhone 10), bekijk dan The Best 8 iPhone X Face ID Verborgen functies en iPhone X Home Button Basics.

Slimmere Siri

Toen Siri in 2011 debuteerde, leek het behoorlijk revolutionair. Sindsdien is Siri achtergebleven bij concurrenten die later kwamen, zoals Google Now, Microsoft Cortana en Amazon Alexa. Dat is veranderd dankzij de nieuwe en verbeterde Siri in iOS 10. Siri is slimmer en krachtiger in iOS 10, dankzij de kennis van je locatie, agenda, recente adressen, contacten en nog veel meer. Omdat Siri toegang heeft tot die informatie, kan Siri suggesties doen waarmee u taken sneller kunt uitvoeren. Voor Mac-gebruikers debuteert Siri op macOS en brengt daar nog coolere functies. Ga voor meer informatie over Siri op macOS naar Siri aan het werk krijgen op je Mac.

Siri voor elke app

Siri in iOS 10

Een van de belangrijkste manieren waarop Siri slimmer wordt, is dat het niet langer zo beperkt is. In het verleden werkte Siri alleen met Apple-apps en beperkte delen van iOS zelf. Apps van derden die gebruikers in de App Store krijgen, kunnen Siri niet gebruiken. Niet meer. Nu kan elke ontwikkelaar ondersteuning voor Siri toevoegen aan hun apps. Dat betekent dat je Siri kunt vragen om een ​​Uber voor je te regelen, een bericht in een chat-app kunt sturen met je stem in plaats van te typen, of geld naar een vriend kunt sturen met Square wanneer je maar wilt. Hoewel dit misschien een beetje oninteressant klinkt, zou het de iPhone behoorlijk ingrijpend moeten veranderen als genoeg ontwikkelaars het gebruiken.

Verbeterd vergrendelingsscherm

vergrendelscherm iOS 10

De functionaliteit van het lockscreen van de iPhone is de afgelopen jaren achtergebleven bij Android. Niet meer, dankzij de bijgewerkte lockscreen-opties in iOS 10. Er zijn er te veel om hier te behandelen, maar een paar van de hoogtepunten zijn: verlicht je lockscreen wanneer je de iPhone optilt; direct reageren op meldingen vanaf het lockscreen met 3D Touch zonder de telefoon te ontgrendelen; gemakkelijker toegang tot de Camera-app en het Berichtencentrum; Control Center krijgt een tweede scherm voor het afspelen van muziek.

iMessage-apps

iMessage-apps in iOS 10

Vóór iOS 10 was iMessage gewoon het platform van Apple voor sms-berichten. Nu is het een platform dat zijn eigen apps kan draaien. Dat is een behoorlijk grote verandering. IMessage-apps zijn net als iPhone-apps: ze hebben hun eigen app store (toegankelijk vanuit Berichten), je installeert ze op je telefoon en vervolgens gebruik je ze met Berichten. Voorbeelden van iMessage-apps zijn het verzenden van geld naar vrienden, het plaatsen van groepsbestellingen voor eten en meer. Dit lijkt erg op de apps die beschikbaar zijn in Slack, en chat-as-platform wordt steeds populairder dankzij bots. Met deze functie blijven Apple en zijn gebruikers op de hoogte van de nieuwste communicatietechnieken.

Universeel klembord

kopiëren en plakken in iOS 10

Dit is een andere functie die een beetje onbeduidend klinkt, maar eigenlijk super handig zou moeten blijken te zijn (het is alleen echt handig als je meerdere Apple-apparaten hebt, maar toch). Wanneer u kopiëren en plakken gebruikt, wordt alles wat u kopieert opgeslagen op een “klembord” op uw apparaat. Voorheen kon je dat alleen plakken op hetzelfde apparaat dat je gebruikte. Maar met Universal Clipboard, dat is gebaseerd op iCloud, kun je iets op je Mac kopiëren en in een e-mail op je iPhone plakken. Dat is best wel cool. Meer informatie over het gebruik van een universeel klembord op uw Mac, iPhone en iPad.

Vooraf geïnstalleerde apps verwijderen

apps verwijderen op iPad

Nog meer goed nieuws voor mensen die meer controle over hun telefoon willen: met iOS 10 kun je voorgeïnstalleerde apps verwijderen. Tot nu toe heeft Apple van gebruikers geëist dat alle apps die bij iOS zijn geïnstalleerd op hun apparaten blijven staan ​​en kostbare opslagruimte in beslag nemen. Het beste wat gebruikers konden doen om van die apps af te komen, was ze allemaal in een map te plaatsen. In iOS 10 kun je ze daadwerkelijk verwijderen en ruimte vrijmaken. Veel van de apps die deel uitmaken van iOS kunnen worden verwijderd, inclusief zaken als Zoek mijn vrienden, Apple Watch, iBooks, iCloud Drive en Tips (maar kernapps zoals Telefoon en Muziek kunnen nog steeds niet worden verwijderd).

Vernieuwde Apple Music

Apple Music op iOS 10

De Music-app die bij iOS wordt geleverd en het Apple Music-streamingplatform zijn grote successen op lange termijn voor Apple (vooral Apple Music. Het heeft tientallen miljoenen betalende klanten). Dat succes was ondanks veel klachten over de complexe en verwarrende interface van de app. Gebruikers van iOS 10 die ontevreden zijn over die interface, zullen blij zijn te horen dat deze is herzien. Niet alleen is er een over het algemeen aantrekkelijk nieuw ontwerp en grotere kunst, het heeft ook songteksten toegevoegd en de overbodige Connect-functie verwijderd waarmee gebruikers artiesten kunnen volgen. Het gebruik van Apple Music is nu een stuk fijner. Lees meer in De iPhone Music-app gebruiken.

Nieuwe manieren om te communiceren in iMessage

iMessage-effecten in iOS 10

Je communicatiemogelijkheden in de Berichten-app waren een beetje beperkt. Natuurlijk kun je teksten en foto’s en video’s en vervolgens audioclips verzenden, maar Berichten had niet de leuke functies die je in andere chat-apps vindt – tot iOS 10. Met deze release krijgt Berichten allerlei coole manieren om te communiceren duidelijker en met meer verve. Er zijn stickers die aan teksten kunnen worden toegevoegd. Je kunt visuele effecten aan berichten toevoegen om ze luider te laten lijken, de ontvanger verplichten om ze te vegen voor een dramatische onthulling, en je krijgt zelfs suggesties voor woorden die kunnen worden vervangen door emoji (die nu drie keer groter zijn). Dat zijn veel manieren om uw punt over te brengen.

Home-app

appel thuispakket

De meeste iPhone-gebruikers hebben nog nooit van HomeKit gehoord. Het is geen verrassing, aangezien het niet in veel producten wordt gebruikt. Het kan echter hun leven veranderen. HomeKit is het platform van Apple voor slimme huizen dat apparaten, HVAC en meer verbindt met een enkel netwerk en waarmee ze vanuit een app kunnen worden bediend. Er was geen goede app om alle HomeKit-compatibele apparaten te beheren. Nu is er. De Home-app zal pas helemaal nuttig zijn als er meer HomeKit-compatibele apparaten zijn en meer mensen ze in huis hebben, maar dit is een goede start om je huis slimmer te maken.

Voicemailtranscripties

voicemailtranscriptie in iOS 10

Dit geeft een nieuwe betekenis aan de Visual Voicemail-functie. Toen Apple de iPhone introduceerde, betekende Visual Voicemail dat je kon zien van wie al je berichten afkomstig waren en ze in de verkeerde volgorde konden afspelen. In iOS 10 kan dat niet alleen, maar elke voicemail wordt ook in tekst omgezet, zodat je er helemaal niet naar hoeft te luisteren als je dat niet wilt. Geen belangrijke functie, maar een erg nuttige functie voor de mensen die het zullen gebruiken.