Skip to content

De basisprincipes van animatiestijlgidsen

1 de augustus de 2021
illustrate man expressions 59833713396e5a0011d7ba72

Zoals we inmiddels allemaal weten, draait het bij animatie om tekenen en dingen maken uit het niets. Dus hoe maakt een heel team van mensen iets dat er samenhangend uitziet en niet zoals een miljard verschillende mensen elk frame of elke scène tekenden? Dat is waar een stijlgids om de hoek komt kijken.

Stijlgidsen helpen een team

Als je alleen werkt, is het gemakkelijk om te weten wat je wel en niet moet doen met je personages en hoe ze worden getekend of geanimeerd. Je hebt het tenslotte bedacht, zodat je de regels kent. Maar hoe zit het als u iemand anders moet inschakelen om u te helpen? Dat is waar dingen uit elkaar kunnen vallen als je niet voorbereid bent, gelukkig hebben we stijlgidsen om te voorkomen dat we afdalen in een Mad Max-achtig scenario. Een stijlgids is een regelboek voor elke animatie waaraan u werkt. Vaker wel dan niet, komen ze vaker voor in geanimeerde tv-series, omdat het team van mensen dat elke aflevering animeert zo enorm varieert. Laten we als voorbeeld de King of the Hill-stijlgids eens bekijken. Deze stijlgids is de top 60 dingen die nodig zijn om King of the Hill te maken tot wat het is. Je kunt zien dat er een enorm bereik is in de stijlgids, hoe je de personages tekent, achtergronden, hoe je de personages animeert, en hoe je camera-opnamen maakt. Het is uitgebreid om ervoor te zorgen dat u weet hoe u uw tekeningen kunt laten lijken op King of the Hill. Hier is nog een voorbeeld uit Batman the Animated Series. Opnieuw gaan ze door met het uitleggen van elke mogelijke vraag die zou kunnen komen bij het animeren van de show. Welke kleur is Batmans pak precies? Het staat in de stijlgids!

Manieren om stijlgidsen te gebruiken

Stijlgidsen zijn een geweldige manier om iedereen op dezelfde pagina te houden terwijl u doorloopt en uw tekenfilms te animeren. Het is ook een leuke manier voor de maker om de regels van de wereld en zijn stijl uit te werken. Bij het maken van de stijlgids moet je veel meer dan normaal letten op wat je doet. Tekenen we elke tegel op het dak in King of the Hill? Styleguides zijn ook een mooie plek om te beginnen met het samenstellen van een pitch voor een animatie. Voor het grootste deel wil je een document samenstellen dat de stijl en toon van de show beschrijft en waar je het in het seizoen naartoe zou brengen. Een stijlgids is een voortzetting van die pitch, waar je de personages uitwerkt en regels maakt voor jouw wereld. Zelfs als je regels krankzinnig zijn, zoals in Adventure Time. Het zijn gekke regels, zoals Jake van formaat kan veranderen, maar Finn niet, maar de regels bestaan ​​nog steeds. Stijlgidsen zijn een geweldige manier om een ​​groep mensen samen te brengen om één samenhangende animatiestijl te creëren. Zelfs als je niet met een team van mensen werkt, is het een geweldige plek om na te denken over hoe je stijlgids eruit zou zien, om echt te beginnen met het ontwikkelen van je animatie. Elke vraag die iemand zou hebben over je cartoon zou je moeten kunnen beantwoorden en het creëren van je eigen stijlgids in je hoofd is een geweldige manier om jezelf grondig te verdiepen in de wereld die je hebt gemaakt.