Skip to content

De beste plaatsen om lettertypen te kopen

9 de augustus de 2021
GettyImages 1053921908 53aae719374e429796288a002037a8cc

Uw computer en veel softwareprogramma’s zijn uitgerust met lettertypen, dus u hebt waarschijnlijk al veel lettertypen binnen handbereik. Als u echter een specifiek lettertype nodig heeft of op zoek bent naar iets nieuws, biedt internet een winkelbonanza aan lettertypen. Veel plaatsen verkopen lettertypen, maar verschillende sites hebben de tand des tijds doorstaan ​​en hebben de reputatie betrouwbare producten te leveren. Al deze sites bieden ook een schat aan educatief en informatief materiaal, een regelmatig nieuw gedeelte over lettertypen en meer lettertypen dan u ooit nodig zult hebben.

Rechtstreeks kopen bij Linotype

Linotype verkoopt een enorme selectie van hoogwaardige lettertypen. Verken de Linotype-bibliotheek met lettertypen om degene te vinden die u nodig hebt. U kunt losse lettertypen of een familiepakket kopen of profiteren van een van de speciale dealpakketten die de site regelmatig aanbiedt.

Fonts.com door Monotype Imaging

Naast de verkoop van lettertypen, bieden fonts.com en haar partnergieterijen een selectie gratis lettertypen van hoge kwaliteit. Registreer u gratis om naar de downloadsectie te gaan. Er zijn veel artikelen, nieuwsbrieven en Q&A-inhoud om meer te weten te komen over lettertypen en typografie. Zelfs als u niet op zoek bent naar nieuwe lettertypen, krijgt u veel inzicht in het gebruik van de lettertypen die u al bezit, gewoon door op deze site te bladeren. Fonts.com verkoopt lettertypen, maar biedt ook abonnementspakketten aan voor zijn lettertypen voor een maandelijks bedrag:

  • Abonnement op weblettertypen: Webdesigners kunnen kiezen uit vijf abonnementen (één gratis) om toegang te krijgen tot 3.000 tot 40.000 lettertypen. Dit zijn hoogwaardige weblettertypen van Monotype, Linotype en andere providers.
  • Monotype bibliotheekabonnement: De bibliotheek bevat lettertypen van Monotype, Linotype, ITC, Bitstream en Ascender. Meer dan 9.000 lettertypen uit meer dan 2.200 lettertypefamilies zijn momenteel beschikbaar en nieuwe van de lettergieterijen worden toegevoegd zodra ze worden geïntroduceerd. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar. Kijk op de website voor het beste abonnement voor jou.

MyFonts.com door Bitstream

Bij MyFonts kunt u lettertypen zoeken op naam, ontwerper of gieterij, bladeren op categorie, hun “Hot New Fonts” bekijken en wat misschien wel de bekendste functie is gebruiken – WhatTheFont voor lettertype-identificatie. Met deze functie upload je een scan van een lettertype dat je probeert te matchen, en de site geeft je de naam van een overeenkomend of bijna overeenkomend lettertype

FontShop

FontShop, de eerste onafhankelijke verkoper van digitale lettertypen, werd in 2014 overgenomen door Monotype. U kunt zoeken naar lettertypen die zijn geordend op categorie, gieterij en ontwerper, of u kunt willekeurig zoeken op die dagen waarop u per ongeluk geweldige ontdekkingen wilt doen. De sectie gratis lettertypen bevat een grote selectie gratis lettertypen. De secties Nieuws & Interviews en Help & bronnen bieden veel informatie over lettertypen.