Skip to content

De Facebook Pages Manager-app gebruiken met uw bedrijfspagina

28 de juli de 2021
cellphone electronics facebook 744464 5467ea1c2cc44034919ea338a9e31a17

Je kunt de officiële mobiele Facebook-app gebruiken om je Facebook-pagina bij te werken en te beheren, maar er is nog een andere optie. De Facebook Pages Manager-app is een zelfstandige app die Facebook speciaal heeft ontwikkeld voor beheerders en redacteuren om hun pagina’s te beheren.

Waarom de Facebook-paginabeheer gebruiken als u alles vanuit de Facebook-app kunt doen?

Facebook heeft een lange weg afgelegd om zijn pagina’s-sectie intuïtief en nuttig te maken. Wanneer je naar je pagina navigeert in de Facebook-app, zie je bovenaan vier hoofdknoppen: Thuis, Berichten, Advertenties, en Meer. Er is ook een Bericht maken veld en een momentopname van Updates, Inzichten, en recente berichten eronder. Het voordeel van het beheren van je pagina via de Facebook-app is dat het de meeste hoofdtaken eenvoudig maakt. Het nadeel is dat het in niets lijkt op hoe je fans of volgers je pagina bekijken. De Facebook-app heeft niet de mogelijkheid om de pagina als fan of volger te bekijken. Dit is waar de Facebook Pages Manager-app van pas komt. Je kunt het bekijken en gebruiken als een echte pagina, vergelijkbaar met hoe je fans en volgers het bekijken. En ook vergelijkbaar met hoe u uw pagina zou bekijken en beheren vanaf Facebook.com. De Facebook Pages Manager-app biedt ook betere functionaliteit via een menu onderaan en sneller schakelen tussen pagina’s als je meerdere pagina’s beheert. In veel gevallen is het misschien een betere optie dan de Facebook-app. Gebruik Facebook Pages Manager wanneer:

 • U wilt uw pagina zien zoals u deze op Facebook.com bekijkt of hoe fans en volgers deze bekijken (inclusief de omslagfoto, paginafoto en berichtfeed).
 • Je moet meerdere pagina’s beheren.
 • U wilt pagina-inzichten, berichten en meldingen beheren.
 • Je gebruikt de belangrijkste Facebook-app niet voor iets anders dan het beheren van je pagina’s.

Gebruik de Facebook-app wanneer:

 • Je bekijkt je pagina af en toe op mobiel, maar doet het meeste van je berichten en beheer vanaf de desktop.
 • Je bent meer geïnteresseerd in het zien van je nieuwste inzichten en het maken van snelle, handige berichten op mobiel in plaats van je pagina te bekijken zoals fans en volgers deze bekijken.
 • Je hebt maar een of twee pagina’s die je op mobiel wilt beheren.
 • Je gebruikt vaak de Facebook-app en houdt het aantal apps op je toestel het liefst tot een minimum beperkt.

Waarom niet beide gebruiken? Er is geen regel die zegt dat je het een of het ander moet gebruiken.

Een blik op de functies van de Facebook Pages Manager-app

Er zijn vijf hoofdmenutabbladen onder aan de app, plus twee belangrijke manageropties in de rechterbovenhoek.

 • Paginatabblad (vlagpictogram): bekijk je pagina hoe een fan of volger deze ziet. Werk je omslagfoto of paginafoto bij, voeg een knop toe, publiceer een bericht, deel een foto of video, maak een evenement, promoot je pagina en bekijk een feed van je laatste berichten.
 • Tabblad Pagina-inzichten (pictogram lijngrafiek): bekijk een samenvatting van uw inzichten voor de afgelopen maand, uw meest betrokken berichten, uw evenementinzichten, uw pagina-activiteit, uw pagina-ontdekking en uw publiek.
 • Tabblad Berichten (pictogram Postvak IN): bekijk uw laatste paginaberichten en reageer eenvoudig op berichten.
 • Tabblad Meldingen (belpictogram): bekijk je laatste vind-ik-leuks, opmerkingen, tags, vermeldingen en meer.
 • Tabblad Gereedschap (aktetaspictogram): Profiteer van paginahulpmiddelen voor het delen en promoten van uw pagina.
 • Menu-optie (hamburgerpictogram in de linkerbovenhoek): bekijk de pagina’s die u beheert en schakel eenvoudig tussen pagina’s.
 • Instellingen (rechterbovenhoek): Configureer de algemene instellingen en opties van je pagina, zoals zichtbaarheid.

Aan de slag met de Facebook Pages Manager-app

De Facebook Pages Manager-app is gratis te downloaden voor Android-apparaten van Google Play en voor iOS-apparaten van de App Store. Zodra u de app op uw apparaat opent, herkent deze mogelijk dat u ergens anders bent aangemeld bij Facebook, zoals op de officiële Facebook-app, als u deze op uw apparaat heeft. Zo niet, dan wordt u gevraagd in te loggen op uw account. Facebook Pages Manager herkent automatisch de pagina’s waar je een beheerder of redacteur bent en voegt die pagina’s toe. U kunt schakelen tussen pagina’s door op het menupictogram in de linkerbovenhoek te tikken.