Skip to content

De handleiding voor gebruikte iPads: hoe en welk model te kopen

29 de juli de 2021
178665671 HighRes 56a532a83df78cf77286de1b

Het kopen van een gebruikte iPad is een geweldige manier om wat geld te besparen, maar net als bij het kopen van een gebruikte auto, moet je een paar dingen weten om het proces soepel te laten verlopen. Je wilt ook een goede deal krijgen op de iPad, wat betekent dat je een model moet uitkiezen dat niet verouderd is en voor een redelijke prijs wordt verkocht. Apple heeft begin 2020 meer dan 400 miljoen iPads verkocht. Veel van hen werken nog steeds en zijn wachtend op een nieuw huis – het jouwe.

Waar koop je een gebruikte iPad

Als je een vriend, een familielid of een vriend-van-een-vriend hebt die een iPad verkoopt, heb je dit probleem opgelost. Kopen van iemand die je kent, vermindert de stress van de uitwisseling. Je moet nog steeds de juiste iPad kopen voor een redelijke prijs en bekijken wat je moet doen tijdens en na de uitwisseling. Andere mogelijkheden zijn onder meer:

 • Gerenoveerd van Apple: Een refurbished iPad is een iPad die is teruggestuurd naar Apple en gerepareerd is. Als u een gereviseerd apparaat rechtstreeks bij Apple koopt, bespaart u geld en, nog belangrijker, ontvangt u van Apple dezelfde garantie van één jaar als op een nieuwe iPad. Het is echter mogelijk dat u elders tegen een lagere prijs kunt kopen.
 • Koop op eBay: Een groot voordeel van eBay is dat er een laag bestaat tussen jou en de koper. Hierdoor kun je op eBay vertrouwen als het item dat je ontvangt niet overeenkomt met de beschrijving. Houd echter rekening met eventuele verzendkosten.
 • Koop bij Amazon: Ja, Amazon heeft een gebruikte marktplaats. Als u naar een iPad zoekt, ziet u zowel nieuwe als gebruikte prijzen. De gebruikte prijs is de goedkoopste totale kostprijs, die zowel de kosten van de iPad als eventuele verzendkosten combineert.
 • Koop bij Craigslist: De internetversie van een rubriek met rubrieksadvertenties van de krant, je kunt bijna alles kopen en verkopen op Craigslist. Helaas zijn er geen garanties wanneer u op Craigslist koopt. Als u overweegt een iPad van Craigslist te kopen, lees dan deze Craigslist-gids, waarin details over het Craigslist-proces worden besproken.

Welke iPad te kopen

Hoewel het belangrijk is om te beslissen waar u een gebruikte iPad het beste kunt kopen, is het belangrijkste onderdeel van het proces ervoor te zorgen dat u de juiste iPad voor u koopt. Je wilt niet vast komen te zitten met een iPad die binnen een jaar of twee gelimiteerd is. De huidige line-up voor 2020 bestaat uit het volgende:

 • iPad Pro, 4e generatie, 12,9 inch en 11 inch
 • iPad Air, 3e generatie, 10,5 inch
 • iPad, 7e generatie, 10,2 inch
 • iPad Mini, 5e generatie, 7,9 inch

Dit zijn de modellen die het meest kosten, het krachtigst zijn en de meeste functies bieden. Het zijn ook iPads die Apple de komende jaren zal ondersteunen. Hoe dichter u bij deze modellen en generaties komt, hoe langer u van een gebruikte iPad kunt verwachten.

 • Koop niet de originele iPad. Gewoon niet doen. De originele iPad is tegenwoordig een veredelde presse-papier.
 • Sla de iPad 2, iPad 3 en originele iPad Mini over: Deze iPads worden allemaal als verouderd beschouwd, wat betekent dat Apple ze niet langer ondersteunt met updates van het besturingssysteem, en veel nieuwe apps werken er niet op. Qua verwerkingssnelheid zijn ze allemaal identiek. De iPad 3 heeft snellere graphics om het Retina-display te ondersteunen, maar hij presteert vergelijkbaar met een iPad 2. Tenzij je minder dan $ 50 betaalt en vooral een manier wilt om op internet te surfen, kun je je geld beter besteden aan een nieuwere iPad.

De levensduur van de 3e generatie iPad was slechts 221 dagen. Het was de laatste iPad die de oude 30-pins dockconnector ondersteunde. Het werd vervangen door de iPad 4 met een Lightning-connector.

 • De iPad 4: De 4e generatie iPad is ook achterhaald; ga voorzichtig verder. Het wordt het best gebruikt als een webbrowser of een e-bookreader. Als je er een vindt die goedkoop genoeg is en je behoeften minimaal zijn, is het misschien de moeite waard, maar net als andere vroege iPads ondersteunt het niet langer nieuwe apps of app-updates voor oudere apps.
 • De 5e en 6e generatie iPad. Als u zich geen iPad Pro-model kunt veroorloven, zijn de recente versies van de iPad uw volgende beste keuze. Ze zijn nieuw genoeg om een ​​behoorlijke levensduur te hebben en zijn goedkoper dan de iPad Pro-modellen.
 • De iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini 2, iPad Mini 3 en iPad Mini 4. Deze serie iPad-modellen vertegenwoordigt de iPad Air en iPad Air 2, waarbij de 7,9-inch iPad Mini-modellen hun grotere broers nabootsen in termen van functies en verwerkingskracht. De iPad Mini 4 is het equivalent van een iPad Air 2, terwijl de Mini 2 en Mini 3 in wezen hetzelfde zijn als een iPad Air. Nu de iPad van de 7e generatie nieuw verkrijgbaar is voor slechts $ 329 van Apple, zoek naar een grote korting op deze oudere modellen. Hoewel ze de Apple Pencil of het slimme toetsenbord niet ondersteunen, doen ze vrijwel alles wat elke andere iPad kan. Alleen de iPad Mini 4 wordt echter nog door Apple ondersteund; de andere modellen zijn geclassificeerd als verouderd.
 • De 1e, 2e en 3e generatie 12,9-inch iPad Pro en 9,7-inch en 11-inch iPad Pro. De vorige modellen van de iPad Pro zijn nog steeds razendsnel. Je kunt van Apple en ontwikkelaars verwachten dat ze hen nog jaren zullen ondersteunen. Ze zijn duurder dan oudere modellen, maar ze hebben een lange levensduur.

Wat te doen tijdens een aankoop

Als u bij Craigslist of een vergelijkbare persoonlijke aankoop koopt, zijn er een paar dingen die u moet doen voordat u geld wisselt. U wilt niet alleen naar huis om erachter te komen dat er iets mis is met het apparaat.

 • Onderzoek de iPad om te zien of deze in goede staat lijkt te zijn. Controleer het scherm op eventuele barsten en de behuizing op eventuele deuken. Een kleine deuk in de behuizing van de iPad is niet erg, maar een barst in het scherm is een dealbreaker. Koop geen iPad met een gebarsten scherm, ook al is het maar een kleine barst buiten het normale scherm. Een kleine scheur leidt meestal tot een grotere scheur, en het zal je misschien verbazen hoe snel die kleine scheur kan veranderen in een verbrijzeld scherm.
 • Wanneer u op Craigslist koopt, controleer dan het geadverteerde modelnummer om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met het iPad-model dat u koopt. Als de persoon van wie u koopt niet zeker lijkt van het model of als u niet zeker bent van de persoon van wie u het koopt, is het een goed idee om het modelnummer nogmaals te controleren. U kunt het modelnummer van de iPad vinden door de Instellingen app, ga naar Algemeen, en kiezen Over. U kunt de modelnaam vergelijken met de lijst met modellen.
 • Start een paar apps, waaronder de Notes-app, waarmee u het schermtoetsenbord kunt gebruiken. Als je wifi-toegang hebt, open je de Safari-webbrowser en ga je naar verschillende websites.
 • Sluit de iPad aan op een stopcontact en controleer of het batterijpictogram in de rechterbovenhoek een bliksemschicht toont, wat betekent dat hij wordt opgeladen. Dit geeft aan dat de poort aan de onderkant van de iPad in goede staat verkeert.
 • Nadat je alles hebt uitgecheckt, reset je de iPad. Zelfs als de iPad is hersteld naar de fabrieksinstellingen toen u hem ophaalde, moet u hem opnieuw instellen voordat de aankoop is voltooid. Het duurt niet lang om te resetten, en het is de moeite waard om te weten dat alle belangrijke schakelaars, zoals Find My iPad, zijn uitgeschakeld wanneer je het in bezit neemt.

Nadat u een iPad in uw bezit heeft gekocht

Hoe belangrijk het ook is om Zoek mijn iPad uit te schakelen wanneer u een gebruikte iPad koopt, het is net zo belangrijk om deze weer in te schakelen nadat u deze in bezit heeft genomen en deze heeft ingesteld voor gebruik. Het installatieproces zou u hierom moeten vragen, maar als dit niet het geval is, schakelt u de functie in door naar . te gaan Instellingen en het omdraaien van de Zoek mijn iPad schakelaar. Zoek mijn iPad lokaliseert niet alleen de iPad als deze ontbreekt; je kunt het ook in de verloren modus zetten of op afstand resetten.