Skip to content

De locatie en bestandsindeling voor Mac-screenshots wijzigen

14 de juli de 2021
492691993 56a5d4985f9b58b7d0de9ef3

Wat te weten

 • Wijzig het bestandsformaat: In Terminal, voer in standaardwaarden schrijven com.apple.screencapture type [preferred file type] en druk op Enter.
 • Bestemming wijzigen: Maak een map aan. In Terminal, voer in standaardwaarden schrijf com.apple.screencapture locatie, sleep de map naar binnen en druk op Enter.
 • Wijzigingen worden pas van kracht nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

MacOS maakt schermafbeeldingen met PNG als het standaard afbeeldingsformaat, dat lossless compressie biedt en de beeldkwaliteit behoudt terwijl relatief kleine bestanden worden gemaakt. Maar misschien wilt u uw schermafbeeldingen in een andere bestandsindeling opslaan of op een andere locatie opslaan. We laten u zien hoe u een Mac-computer gebruikt.

Een screenshot-indeling wijzigen in verschillende bestandstypen

U kunt Terminal, een toepassing die is opgenomen in macOS, gebruiken om het standaard grafische formaat te wijzigen. Hier is hoe:

 1. Start Terminal. Om Terminal te openen, voert u “terminal” in Spotlight in of gebruikt u een Finder-venster en navigeert u naar Toepassingen > Gereedschap > Terminal.

 2. Voer een van de volgende opdrachten in het Terminal-venster in, afhankelijk van het bestandstype dat u verkiest (jpg, tiff, gif of pdf). standaardwaarden schrijven com.apple.screencapture type jpg

  type=”code”> standaardwaarden schrijf com.apple.screencapture type tiff

  type=”code”> standaardwaarden schrijf com.apple.screencapture type gif

  type=”code”> standaardwaarden schrijf com.apple.screencapture type pdf

  type=”code”>

  Een commando in Terminal

 3. druk de Terugkeer of Enter toets op uw toetsenbord. Screenshots die u maakt, worden nu opgeslagen in de bestandsindeling die u in Terminal hebt ingevoerd. Deze wijziging wordt pas van kracht nadat u de computer opnieuw hebt opgestart.

De bestemming voor opgeslagen screenshots instellen

Nu u weet hoe u het formaat voor uw schermafbeeldingen instelt, kunt u Terminal ook gebruiken om de bestemming voor schermafbeeldingen die u maakt te wijzigen in plaats van ze allemaal naar het bureaublad te sturen. Hier is hoe:

 1. Maak een nieuwe map op de locatie waar u liever screenshots wilt opslaan.

 2. Typ de volgende opdracht in Terminal, maar druk nog niet op Enter: defaults write com.apple.screencapture location

  type=”code”>

 3. Sleep de map die u hebt gemaakt naar Terminal en het zal automatisch de padinformatie aan het einde van de opdracht toevoegen.

 4. druk op Enter op je toetsenbord. Nu worden schermafbeeldingen in deze map opgeslagen in plaats van op uw bureaublad.