Skip to content

De opvouwbare iPhone: prijs, releasedatum, geruchten, specificaties en nieuws

22 de juni de 2021
US09504170 foldable device a00bf1cda3034c9c90887694c3e387d7

Het samenvoegen van een iPhone en een iPad is een manier waarop Apple een iPhone Flip zou kunnen bouwen. Het is op dit moment absoluut een gerucht, maar de verwachting van een opvouwbare Apple-telefoon wint aan kracht, maar verwacht er dit jaar en misschien zelfs niet in 2022 een.

Wanneer wordt de opvouwbare iPhone uitgebracht?

We weten al dat de volgende telefoon van Apple de iPhone 13 is. Wie weet wat er in 2022 in het verschiet ligt, maar volgens Omdia en analist Ming-Chi Kuo zal Apple de opvouwbare iPhone in 2023 uitbrengen. Een idee achter een flexibel Apple-apparaat is een iPad dat vouwt. Geruchten rond dat apparaat kunnen echter gaan over een iPhone / iPad-hybride, mogelijk iPhone Flip of iPhone Fold genoemd. Ondanks dat er geen officiële details van Apple zijn, hebben ze duidelijk al enkele jaren geïnteresseerd in een of ander vouwapparaat. Octrooien ingediend in 2011, 2014, juni 2016, augustus 2016 en 2018 bewijzen dit. Hieruit blijkt natuurlijk ook dat ze ondanks schijnbare interesse geen opvouwbaar toestel op de markt hebben gebracht. Er zijn verschillende ontwerpen in die documenten, en sommige zijn enorm verschillend van de andere (inclusief een manier om het apparaat op meerdere manieren te vouwen). De plannen kunnen betekenen dat ze verwijzen naar iets anders, zoals een e-reader of tablet, maar ze hinten naar wat we kunnen verwachten van deze iPhone.

Octrooi US9504170B2.

Opvouwbare apparaatillustratie van patent US8929085B2

Octrooi US8929085B2.

Opvouwbare apparaatillustratie van patent US9504170B2

Octrooi US9504170B2.

Afbeelding opvouwbaar apparaat uit patent US10020462B1

Octrooi US10020462B1.

Opvouwbare apparaatillustratie van patent US20180217639A1

Octrooi US20180217639A1.

Een ander patent ingediend in 2019 is voor een apparaat met een omhullend display:

In de beschreven uitvoeringsvorm is het flexibele weergavesamenstel geconfigureerd om visuele inhoud op elk deel van de transparante behuizing te presenteren.

Zou het in een opvouwbare telefoon kunnen worden verwerkt? We wachten met spanning af hoe/of ze deze uitvindingen gaan gebruiken.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Als een bedrijf de technologie achter een opvouwbare telefoon moet perfectioneren, dan is het Apple wel. Herhaald testen en verbeteren is vereist, en repareren wat andere bedrijven fout doen met opvouwbare technologie, wat tijd kost. We verwachten pas een opvouwbare iPhone minstens 2022, maar waarschijnlijk pas in 2023.

 

Opvouwbare iPhone prijs geruchten

Het zal niet goedkoop zijn. Telefoons naderen steeds meer of zelfs meer dan $ 1.000. Kijk maar naar de grootste iPhone van Apple, de 12 Pro Max, die te koop is voor iets meer dan een mille. Wat gebeurt er als een ander scherm wordt aangesloten? Als de Galaxy Fold een indicatie is, kan de prijs oplopen tot $ 2.000. Apple hoeft dit voorbeeld niet te volgen, vooral als ze de verkoop willen domineren voor liefhebbers van twee schermen. Nogmaals, Apple is geen goedkoop merk. Ze zouden kunnen schieten voor een schone iPhone + iPad mini-prijs door ze eenvoudig bij elkaar op te tellen voor een telefoon van $ 1.400. Maar als je bedenkt hoe nieuw dit voor Apple zal zijn, zouden ze de prijs een beetje kunnen verhogen en dichter bij dat prijskaartje van $ 2k kunnen brengen. Tenzij ze natuurlijk een compromis sluiten met goedkopere hardware of minder verbeteringen dan alleen twee (of drie) schermen. Als ze echter kiezen voor een clamshell-ontwerp waarbij het enkele scherm in tweeën wordt gesplitst, kunnen we kijken naar een veel goedkopere telefoon (maar nog steeds duurder dan je typische iPhone).

Pre-order informatie

Het is veel te vroeg om een ​​pre-orderdatum voor te stellen, maar we houden dit up-to-date naarmate de lancering nadert.

Het laatste nieuws over de opvouwbare iPhone

U kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele van de laatste geruchten die we hebben gevonden over de mogelijkheid van de iPhone Flip:

Opvouwbare iPhone-functies

Door de jaren heen, naarmate telefoons groter zijn geworden, hebben we meer schermruimte gekregen voor zaken als lezen, films kijken, games spelen en multitasken. Een opvouwbare telefoon is perfect voor deze activiteiten. Dat gezegd hebbende, Apple is een innovator. Misschien kunnen ze een versie maken die beter werkt dan de rest. Misschien heeft het geen last van een zichtbare vouw in het midden waar de schermen over elkaar vouwen. Of, zoals dit patent laat zien, kan een opvouwbare Apple-telefoon zelfverwarmende pixels gebruiken om schade bij het opvouwen te voorkomen. Als het een derde scherm heeft wanneer het is opgevouwen, is de verversingssnelheid misschien hoog genoeg om niet te onderscheiden van de primaire schermen. iOS, de software waarop de iPhone draait, kan en moet worden vernieuwd om meerdere beeldschermen te ondersteunen. Verwacht niet dat het werkt te anders dan uw typische iPhone met één scherm. Te veel verandering zou toegewijde klanten wegtrekken. Apps moeten ook meerdere schermen ondersteunen om er geweldig uit te zien op een iPhone met twee schermen. Anders heeft de grotere telefoon geen zin. Aangezien een grotere telefoon op een tablet zou kunnen lijken, is het logisch dat deze de Apple Pencil zou ondersteunen. De nieuwste versie werkt momenteel alleen op een kleine selectie iPads, maar verwacht een nieuwe versie voor de opvouwbare iPhone (tenzij het meer een klaptelefoon is dan een tablet). Als het erop aankomt, is een opvouwbare telefoon alleen maar gunstig voor het grotere scherm. Aangezien dit de eerste poging van Apple tot dit soort telefoons zal zijn, zou het waarschijnlijk de enige significante verandering aan de iPhone dat jaar zijn. Betekenis: geen verbluffend nieuwe camera, enorme opslagcapaciteit, enz.

Opvouwbare iPhone-specificaties en hardware

Dus hoe zal de iPhone Flip werken? Het is een gok, maar er zijn een paar opties: één groot, opvouwbaar scherm zoals de Galaxy Fold; twee afzonderlijke schermen die over een doelbewust zichtbaar scharnier vouwen zoals de Surface Duo; of drie schermen – twee gewone en een derde voor wanneer het apparaat in de opgevouwen positie staat. Leaker Jon Prosser vermoedde ooit dat het op het Duo zou lijken:

Sindsdien lijkt het er echter meer op dat we, op basis van andere lekken en suggesties, een clamshell-ontwerp zouden kunnen zien. Deze vormfactor zou betekenen dat de iPhone Flip er van een afstand uit zou zien als een typische telefoon, maar verticaal zou vouwen als ouderwetse flip-telefoons en een klein scherm aan de buitenkant zou kunnen hebben, vergelijkbaar met de Galaxy Z Flip. Het is ook mogelijk dat Apple twee versies van de klaptelefoon uitbrengt; een dual-screen en een Z Flip lookalike. Hier is een voorbeeld van hoe een clamshell iPhone Flip eruit zou kunnen zien:

Als het in plaats daarvan twee schermen op volledige grootte gebruikt om op een tablet te lijken wanneer het uitgevouwen is, is het een andere vraag of het achterwaarts op zichzelf zal openen zoals de Duo. Als dat zo is, kunnen we alleen maar hopen dat het ondersteuning biedt voor het gelijktijdig uitvoeren van een app op beide schermen. Misschien kun je dezelfde video op beide schermen afspelen om een ​​video te bekijken met iemand die tegenover je zit of twee afzonderlijke apps uitvoeren voor zoiets als lokale gameplay. Hier is ConceptsiPhone’s weergave van een “iPhone Fold” met twee schermen:

Analist Ming-Chi Kuo denkt dat we een scherm van maar liefst 8 inch kunnen zien. Omdia voorspelt dat de iPhone OLED zal zijn en 7,3-7,6 inch zal hebben (de grotere maat zou hetzelfde zijn als de Galaxy Z Fold 2). De iPhone 12 Pro Max is 6,7″, en de iPad mini is 7,9″, dus het zou inderdaad een telefoon-tablet-mix zijn; een opvouwbaar apparaat in phablet-stijl. Space Gray, Silver en Gold zijn standaardkleuren voor apparaten van Apple. We zullen waarschijnlijk dezelfde opties zien voor de iPhone Flip en mogelijk andere die andere iPhones ondersteunen, zoals Graphite, Green, Product Red en Pacific Blue. De huidige iPhone ondersteunt 5G voor snellere gegevensoverdracht op mobiele verbindingen. De meeste nieuwe telefoons die tegenwoordig verschijnen, worden geleverd met ingebouwde ondersteuning voor 5G, dus verwacht dat met de opvouwbare iPhone. Het versterken van zaken als de batterij, verwerkingskracht en RAM is een must om meerdere schermen te ondersteunen die allemaal onafhankelijk kunnen multitasken. Opslagruimte verandert mogelijk niet ten opzichte van de huidige iPhone-reeks.