Skip to content

Een iPhone-fout oplossen

13 de augustus de 2021
GettyImages 1040916388 5c3e2564c9e77c000193dcf7

De iPhone is misschien wel de populairste smartphone, maar hij is zeker niet perfect. Veel gebruikers melden vervelende schermstoringen en andere problemen zonder duidelijke oorzaak. Als uw iPhone hapert, volgt u deze tips om het probleem te identificeren en op te lossen.

Een iPhone-fout oplossen

Glitches zijn er in alle soorten en maten, en de oplossing hangt af van het type glitch dat u ondervindt. De meeste problemen hebben hun eigen set van mogelijke oplossingen. Volg deze tips voor het oplossen van problemen om uw iPhone weer aan het werk te krijgen. Als uw specifieke glitch u verhindert om een ​​stap te proberen, ga dan naar de volgende.

 1. Sluit of sluit probleem-apps. iOS crasht soms of veroorzaakt een reeks problemen, maar het geforceerd sluiten en opnieuw starten van apps lost deze problemen vaak op.

 2. Start de iPhone opnieuw op. Het herstarten van je iPhone kan een groot aantal problemen oplossen, waaronder een vastgelopen scherm. De instructies voor het opnieuw opstarten van een iPhone zijn afhankelijk van uw specifieke model.

 3. iOS bijwerken. Het regelmatig updaten van een iPhone is de meest effectieve tool om storingen te voorkomen. Vaak bevat Apple oplossingen voor bekende problemen die kunnen worden toegepast door de nieuwe versie van iOS te installeren.

 4. Log in en uit met je Apple ID. Een veel voorkomende fout is wanneer de App Store constant wordt vernieuwd, maar nooit daadwerkelijk wordt geladen. De beste manier om dit te stoppen, is door de telefoon opnieuw op te starten. Als dat niet werkt, logt u in en uit met uw Apple ID. Selecteer Instellingen > iTunes & App Store > Apple-IDen selecteer vervolgens Afmelden. Gebruik vanaf daar hetzelfde proces om weer in te loggen.

 5. Schakel achtergrondvernieuwing uit voor apps die u niet gebruikt of niet nodig hebt. Zelfs als u geen apps opent, worden veel apps op de achtergrond vernieuwd, wat de telefoon en de batterij kan belasten, vooral als u gegevens- of verwerkingsintensieve apps gebruikt. Ga naar Instellingen > Algemeen > appvernieuwing op de achtergrond. U kunt achtergrondvernieuwing voor alle apps uitschakelen of selecteren.

 6. Schakel automatische updates uit. Apps die niet op de achtergrond worden uitgevoerd, downloaden automatisch updates en als er veel updates zijn, kan dit de telefoon vertragen. Om dit uit te schakelen, selecteer Instellingen > iTunes & App Store. Onder Automatische downloads, schakelaar App Updates af te zetten. U kunt ook automatische updates voor Muziek, Apps en Boeken en audioboeken uitschakelen.

 7. Wis de Safari-cache. Elke browser verzamelt in de loop van de tijd gegevens om het navigeren op internet te vergemakkelijken. Hoewel handig, kan de cache een apparaat vertragen als het te groot wordt. Om de cache te verwijderen, ga naar Instellingen > Safari > Geschiedenis en websitegegevens wissenen bevestig vervolgens dat u de gegevens wilt verwijderen. Als u de cache wist, worden wachtwoorden en cookies voor websites, zoals uw socialemedia-accounts, verwijderd. Zorg ervoor dat u een back-up van deze wachtwoorden hebt gemaakt of in het geheugen hebt opgeslagen voordat u de cache wist.

 8. Controleer op iOS-update- en herstelfouten. Sommige glitches voorkomen dat u iOS bijwerkt, wat resulteert in foutcodes. Hoewel kort en enigszins cryptisch, informeren deze codes u over het probleem waardoor u het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen. Raadpleeg Apple’s lijst met update- en herstelfouten om uw fout te vinden en volg de instructies om deze op te lossen. Apple Pay kan downloads blokkeren totdat het is bijgewerkt. Als Apple Pay niet bijwerkt, breng je je telefoon naar een Apple Store. Als u de melding ‘Mobiele update mislukt’ krijgt, kan dit een probleem zijn met het mobiele modem van de telefoon. Breng het naar een Apple Store of Genius Bar om het te repareren.

 9. Probeer een ander wifi-netwerk. Als je op je werk, op school of op een andere locatie bent waar je elke keer dat je binnenkomt inlogt op wifi, kan dit Apple-updates verstoren. Gebruik een openbare wifi-verbinding of schakel wifi uit en kijk of de app wordt bijgewerkt via een mobiele verbinding. Ga naar Instellingen > Wifien tik vervolgens op de Wifi schakel om Wi-Fi uit te schakelen. Zoek daarna een nieuw netwerk en maak er verbinding mee of wacht een minuut of twee om opnieuw verbinding te maken met uw huidige netwerk.

 10. Reset de netwerkinstellingen. Als je problemen hebt met wifi of mobiele data, reset dan de netwerkinstellingen. U kunt het apparaat ook opdracht geven een specifiek netwerk te vergeten, waardoor de iPhone de verbinding met het netwerk moet verbreken.

 11. Reset de router. Start uw apparaten in een keten opnieuw op om het probleem te diagnosticeren. Start eerst de iPhone opnieuw op. Als het netwerkprobleem aanhoudt, start u de Wi-Fi-router opnieuw op en vervolgens de modem. Als dit het probleem niet oplost, is er waarschijnlijk een storing bij uw internetprovider en kunt u niets anders doen dan wachten.

 12. Wis iCloud-opslag of koop meer. Als je iPhone geen back-up maakt naar iCloud, controleer dan eerst je opslaginstellingen. Ga naar Instellingen, selecteer uw naam en selecteer vervolgens iCloud > Beheer van de opslag. Als uw iCloud vol is, download dan een iCloud-hulpprogramma-app naar uw computer en gebruik deze om bestanden te downloaden en te back-uppen waartoe u geen directe toegang meer nodig heeft, zoals oude foto’s. Het maken van wat ruimte kan veel problemen oplossen, of je kunt meer ruimte bij Apple kopen.

 13. Maak de iPhone schoon. Sommige apparaten, met name oude, veroorzaken hardwareproblemen als stof en residu zich ophopen. U kunt de telefoon gemakkelijk reinigen, ontsmetten en desinfecteren, maar pas op dat u daarbij geen schade veroorzaakt.

 14. Problemen met de camera oplossen. Als de camera van je iPhone op de fritz staat, open je de Camera app en tik op de omdraaien pictogram in de rechterbenedenhoek om te zien of de camera’s aan de voor- en achterkant niet beschikbaar zijn. Als alleen de achteruitrijcamera wordt beïnvloed, verwijdert u de iPhone-hoes en kijkt u of dit het probleem oplost. Sommige iPhone-hoesjes zijn niet ontworpen met de achteruitrijcamera in gedachten. Als alleen de camera aan de voorkant wordt beïnvloed, zet u de telefoon uit en maakt u de voorkant van de telefoon voorzichtig schoon met een droge doek. Als beide niet werken, start u het apparaat opnieuw op. Als dat niet werkt, is er waarschijnlijk een hardwareprobleem en moet je de iPhone naar een Apple Store brengen.

 15. Bescherm uw iPhone-gegevens. Hackers kunnen proberen uw iPhone te laten crashen, bevriezen of anderszins te haperen, en de beste manier om ze buiten te houden is door uw gegevens te beschermen en veilig online gedrag te oefenen. Open geen e-mails of bijlagen op uw telefoon als u niet zeker weet wie de berichten heeft verzonden. Hetzelfde geldt voor sms-berichten. Open geen sms-berichten van nummers die u niet kent.

 16. Controleer of het probleem niet hardware-gerelateerd is. De lijn tussen een softwareprobleem en een hardwareprobleem kan dun zijn. De eenvoudigste manier om te bevestigen dat het geen softwareprobleem is, of in ieder geval niet een probleem dat u kunt oplossen, is door het apparaat te inspecteren op fysieke schade. Zoek naar scheuren of vervormingen in de behuizing. Als u enig teken van fysieke schade aan de telefoon vindt, breng deze dan naar Apple voor reparatie.

 17. Breng de iPhone naar een Apple Store. Als geen van de bovenstaande tips het probleem heeft opgelost, breng de iPhone dan naar een reparateur of Apple Genius Bar.